Ivan Tomečak odigrao je vrlo dobru utakmicu
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
REAKCIJE NAKON TRILERA

Razočarani Rijekin adut: ‘Da igramo Primeru, i mi bi puno više vrijedili na Transfermarktu..‘

Dobiti gol u posljednjim minutama izaziva gorčinu, ali nema razloga za preveliku tugu, tvrdi Rožman
Piše: Marijan Projić/Jutarnji list, Dražen Antolić/SNObjavljeno: 22. listopad 2020. 22:12

- Pobjeda je stigla u zadnjim minutama, iako smo imali smo dosta prigoda tijekom utakmice, ali nije bitno je li gol pao u prvoj ili posljednjoj minuti. Mislim da smo ovu pobjedu zaslužili, izjavio je nakon utakmice trener Real Sociedada Imanol Alguacila.

- Ekipa se puno trudila i jako puno toga smo dobro toga napravili na terenu. Nisam podcijenio Rijeku. Znali smo da imaju dobru ekipu, dobru tranziciju i da moramo biti s njima u korak. Pokazalo se to i večeras. Činjenica da smo imali smo dobrih prigoda dokaz je da je ekipa je spremna. Možda je bilo previše kombiniranja, poneko dodavanje viška kada se trebalo uputiti udarac, ali sve je to plod dobrog rada, istaknuo je Alguacila i istaknuo dobru atmosferu na tribinama.

- Jon je dao važan gol za sve nas i pokazao da zaslužuje svoje mjesto. Moram reći da svi jako puno radimo i trudimo se za ovakve utakmice. Šteta što nije bilo i naših navijača.

Simon Rožman u uvodu je čestitao je svojim igračima na prikazanom.

- Dobro smo se postavili, rekao bih kako treba protiv organiziranog suparnika s nekoliko jakih individualaca. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali neke prigode koje smo morali iskoristiti. U nastavku nas je malo poremetila ozljeda Franka, ali više su to učinili suparnici. Jako su dobri i brzi. Izgledali smo 60 minuta kako treba, pokušali izmjenama zadržati tu razinu i taj važan bod. Nakon svega ostaje žal što smo pali u 93., što nas nije nagradilo za uloženi trud. Dobiti gol u posljednjim minutama izaziva gorčinu, ali nema razloga za preveliku tugu. Jako smo mladi, imamo što za učiti i iz ove utakmice i neće nam taj poraz teško pasti. Siguran sam da ćemo i na sljedećoj utakmici dati sve od sebe, uvjeren je Rožman i vratio se na utakmicu.

- Nismo se svojevoljno povukli, oni su nas natjerali na to. Svojom igrom i kvalitetom natjerali su nas da izbjegavamo širok prostor. Pokušavali smo ih dubinskom loptom iznenaditi i natjerati da se vrate na svoju polovicu. Pokušavali smo ih otjerati od svog gola, ali nismo u tome uspijevali. Nismo uspjeli, ali mislim da smo odigrali dobro. Natjerali smo ih da daju sve od sebe i pokušat ćemo na sljedećoj utakmici otići korak dalje. Nema razloga za spuštanje glave.

Ivan Tomečak je kazao:

- Znali smo da za nešto više moramo zabiti gol ili dva. Zahtjevno je bilo izdržati pritisak cijelu utakmicu, pogotovo kad su noge postale teške. Nisu tolike razlike u kvaliteti, da smo mi u španjolskoj ligi, vjerojatno bi naša momčad na Transfermarktu vrijedila puno više - komentirao je pa se osvrnuo na španjolskog reprezentativca Oyarzabala s kojim je imao izravne duele:

- Sjajan igrač. U utakmicu je možda ušao malo s pristupom lako ćemo pa je naletio na "nož".

Linker
25. travanj 2024 11:51