PAUL ELLIS Afp
KLOPP VJERUJE U ČUDO

Redsi žele ponoviti povijesni preokret: ‘Sjećam se što sam rekao igračima prije uzvrata protiv Barcelone‘

Atalanta je u prvoj utakmici slavila 3:0, kao i Barca prije pet godina...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2024. 22:58

Liverpool je u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige na Anfieldu izgubio od Atalante 0:3, no njegov menadžer Jürgen Klopp vjeruje u još jedan povijesni preokret njegove momčadi.

Iako su Redsi u neizvjesnoj utrci za naslovom prvaka u Premier ligi, njemački stručnjak ne odustaje ni od europskog trofeja u svojoj posljednjoj sezoni u redovima engleskog velikana.

Za to će Kloppovoj momčadi trebati još jedan čudesan preokret, poput onog iz 2019. kad je u polufinalu Lige prvaka Liverpool na Anfieldu nadoknadio 3:0 iz Barcelone i slavio s 4:0.

- Sjećam se da sam rekao "Ako padnemo, hajdemo onda pasti na najljepši mogući način". I upravo tako to vidim i ovaj put. Mislim da su nakon prošlotjedne utakmice svi na stadionu mislili "to je to". Tjedan dana kasnije ne mislim da svi smatraju da je sve već riješeno. Želimo pobijediti, a ako želimo pobijediti, bolje je da igramo dobro. Ako igramo dobro, imamo šansu pobijediti. Onda ćemo vidjeti – izjavio je Jürgen Klopp.

image
PAUL ELLIS Afp

Liverpool je prije pet godina protiv Barcelone jedini put uspio preokrenuti zaostatak od tri pogotka razlike u europskim natjecanjima. Doduše, tada je imao i ogromnu podršku svojih navijača na Anfieldu, a sad ipak gostuje u Bergamu.

Ove dvije momčadi susrele su se u studenome 2020. godine u skupini Lige prvaka. Na Anfieldu je Atalanta dobila 2:0, u uzvratu je Liverpool u gostima slavio s 5:0.

- Vidjet ćemo tko će se bolje nositi sa situacijom. Ako Atalanta prođe dalje onda će to zaslužiti, a ako ne, tada će se dogoditi nešto posebno – poručio je Klopp.

Atalanta ima priliku izboriti tek drugo europsko polufinale u povijesti, a iskusni Gian Piero Gasperini upozorio je svoje igrače da još ništa nije riješeno, velikoj prednosti unatoč.

- Znamo da će to biti jedna od najvažnijih utakmica u našoj povijesti, ako ne i najvažnija. Iako smo pobijedili u prvoj utakmici, u uzvratu opet krećemo od 0:0. Naš fokus će biti na tome da ne razmišljamo o rezultatu prve utakmice – kazao je trener Atalante.

Treći pogodak za talijanskog prvoligaša u Liverpoolu postigao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, a kapetan Marten De Roon je poručio:

- Vjerujem da će i Bergamo i cijela Italija u ovoj utakmici biti uz nas!

Linker
17. travanj 2024 22:58