RICCARDO ANTIMIANI Afp
NOVA SENZACIJA

‘Reprizirao‘ Casiraghija, Balotellja i Ronalda! Za novog junaka otimaju se Real, Arsenal, Chelsea...

Mjesto među starterima preuzeo je nakon ozljede zvijezde PSG-a Marca Verrattija
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. lipanj 2021. 19:26

Italija slavi novog junaka. Najmlađi igrač u kadru Roberta Mancinija, veznjak Sassuola Manuel Locatelli, blistao je u utakmici protiv Turske i sa dva pogotka odlučio utakmicu. Postao je time postao tek treći Talijan koji je u jednoj utakmici zabio dva gola na Europskom prvenstvu za Azzurre. Prethodno su takav učinak otvarili samo Pierluigi Casiraghi protiv Rusije 1996. te Mario Balotelli protiv Njemačke 2012. Obojica su, za razliku od Locatelliija, napadači.

Junak utakmice skromno je podijelio svoje zasluge.
- Nagradu za igrača utakmice dijelim sa čitavom momčadi. Njihova je zasluga. Najmlađi sam u reprezentaciji, a oni su me prihvatili na sjajan način. Sretan sam i ponosan što sam dio fantastične ekipe - rekao je 23-godišnji igrač Sassuola koji je za reprezentaciju debitirao u rujnu prošle godine i do sada odigrao 12 utakmica u nacionalnoj momčadi.

Svoje pogotke imao je kome posvetiti.
- Prvi je gol bio lijep, na asistenciju Berardija, i posvećujem ga svojoj obitelji i svojoj djevojci. Drugi je za sve Talijane - otkrio je mladi veznjak.

image
RICCARDO ANTIMIANI Afp

Locatelli je mjesto među starterima preuzeo nakon ozljede zvijezde PSG-a Marca Verrattija za kojeg je neizvjesno kada će moći pomoći ostatku momčadi.

- Nadam se kako će nam se Verratti uskoro priključiti, on je igrač koji pravi razliku. Izbornik će odlučiti tko će igrati, svako od nas spremno čeka svoju priliku - dodao je.

Inače, prije konferencije za medije Locatelli je zadao novi marketinški udarac Coca-Coli. Baš poput Cristana Ronalda dan prije sa stola za kojim je sjedio maknuo je dvije sponzorske bočice Coca-Cole te stavio bocu vode.

Locatelli će biti vruća roba na transfer tržištu ovoga ljeta. I prije nego što je zablistao protiv Euru interes za njegovim potpisom pokazali su Juventus, Manchester City, Chelsea i Real, a Arsenal je navodno već poduzeo konkretne korake i izašao s ponudom od 40 milijuna eura. Taj iznos bio bi najveći za kojeg je Sassuolo prodao igrača, dvostruko veći od dosadašnjeg rekordnog transfera, ali talijanski klub može čekati. Nastavi li Locatelli s dobrim utakmicama na Euru cijena će mu samo rasti.

Linker
24. travanj 2024 09:35