Simon Rožman
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
KAKO PROTIV NAPOLIJA?

Rijeka ‘desetkovana‘ za utakmicu godine, Rožman sve otkrio na presici: ‘Ovo je veliki hendikep za nas!‘

Rijeka u četvrtak dočekuje Napoli, a u taj susret ulazi kao veliki autsajder.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2020. 19:28

Kada pogledamo popis onih igrača na koje Simon Rožman neće ovoga četvrtka (18.55 sati) moći računati protiv Napolija, onda nam zaista dođe da se zapitamo... A tko će uopće igrati?

Na press-konferenciji uoči dolaska talijanskog velikana sudjelovali su trener Simon Rožman i novo riječko pojačanje Luka Menalo.

- Nema Andrijaševića, Halilovića, Pavičića, Capana i Arsenića, dok su upitni Štefulj i Lepinjica. Vraća se Čerin. Europske utakmice nas jako troše, fali nam pet, šest bitnih igrača i Europa nam je u tom smislu dala neke signale. Veliki je to hendikep za nas, ali uvjeren sam da će oni koji dobiju priliku istrčati s pravim gardom, da ne budemo prestrašeni. - rekao je slovenski strateg na klupi Bijelih.

Kako na kraj s Napolijem, jednim od favorita za prvo mjesto u skupini, naročito nakon dva poraza?

- Europa je pokazala kako se moramo ponašati, skupina je izvanserijska, igramo protiv momčadi koja je dvostruko vrjednija od reprezentacije Hrvatske. Želja igrača je da pruže svoj maksimum, da budu na gornjoj granici svoje mogućnosti… Moramo suziti prostore, ako nismo na širokom prostoru, ako smo disciplinirani onda se možemo nečemu nadati - dodaje Rožman.

Bio je dakle, na presici i mladi Menalo:

- Europska liga svima mora biti čast i privilegija, mnogi su igrači koji bi voljeli biti na našem mjestu, a ja ne želim samo da nakon utakmice žalimo za nečim – rekao je Menalo.

Linker
27. travanj 2024 13:23