SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Veliki kompliment

Rijekin maratonci izazvali apsolutno oduševljenje: ‘Pa to je razina Joshue Kimmicha!‘

Nogometaši Rijeke ‘pojeli‘ su domaćine u Kopenhagenu na sredini terena trkom i agresijom
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 04. listopad 2020. 21:34

Pa to je razina Joshue Kimmicha! - konstatirao je Rijekin analitičar Alen Obrez, kada je vidio podatke o pretrčanim kilometrima Rožmanovih igrača u Kopenhagenu. Slovenac Adam Gnezda Čerin pretrčao je 13.811 metara, od toga 2.886 metara brzinom iznad 15 kilometara na sat. Drugi danski maratonac bio je Lončar sa 13.093 metara, a treći Tomečak sa 11.246 metara. Tomečak je dobio 70 posto duela bez prekršaja, dok je Capan dominirao u fazi obrane. Dobio je 65 posto defenzivnih duela uz samo jedan prekršaj... Dobio je je 75 posto zračnih duela...

Nogometaši Rijeke odigrali su sjajnu utakmicu u Kopenhagenu, “pojeli” domaćine na sredini terena trkom i agresijom. Nitko se nije štedio. Andrijašević je na kraju više ležao nego što je trčao, ali on je do kraja bio - Rožmanova dobitna karta. U kemijanju sa sastavom u nastavku utakmice Escoval je neočekivano zaigrao na poziciji centarfora. Gdje je prije toga oduševio i pokupio sve simpatije - Sandro Kulenović. Pojačanje!

Nije isključeno da Andrijašević preskoči večerašnji susret sa Slavenom, a isto bi moglo vrijediti i za Tomečaka. Obojica će morati biti na terenu u kup-utakmici u srijedu s Diljem - Vinkovci. Rožman za tu utakmicu, naime, neće imati na raspolaganju reeprezentativce “svih zemalja” Velkovskog, Raspopovića, Lončara, pa mladih hrvatskih selekcija - Nevistića, Kulenovića, Brauta, Galešića, ali i Slovenca Čerina.

Koliko su pretrčali:

Adam Grezda Čerin 13.811 metara

Stjepan Lončar 13.093

Ivan Tomečak 11.246

Linker
26. travanj 2024 18:16