RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MILIJARDER POVUKAO POTEZ

Rusi doveli hitno pojačanje, ali ne smije igrati protiv Dinama! U Zagrebu ih dočekala drastična promjena

Kamerunac je originalno lijevi bek i stiže kao nadomjestak za ozlijeđenog Ramireza
Piše: D. Olivari, T. NičotaObjavljeno: 24. veljača 2021. 17:40

U utorak su proslavili ruski praznik Dan branitelja Domovine, u srijedu ujutro sjeli u zrakoplov i odletjeli u Zagreb, a u četvrtak će u glavnom gradu Hrvatske pokušati napraviti senzaciju i domaćih 2:3 pretvoriti u prolaz u osminu finala Europske lige. Krasnodar u četvrtak navečer brani čast najveće svjetske države, Rusija u UEFA-inim natjecanjima ove sezone više nema nijednog predstavnika.

- U prvom dvoboju napravili smo brojne pogreške, ali sada imamo još 90 minuta da ispravimo stvari. Očekujemo tešku utakmicu i napravit ćemo sve da rezultat bude drugačiji - poručio je optimistični trener Krasnodara Murad Musajev.

No rezultati njegovih Bikova u 2021. baš i ne bude optimizam. Izgubili su od Dinama prije tjedan dana pa u nedjelju kod kuće i od Sočija u Ruskom kupu.

- S Dinamom smo igrali prvu utakmicu u ovoj godini, ali u četvrtak želimo uloviti prolaz. Nikome nije potrebna posebna motivacija. Prošlog tjedna obavili smo ozbiljan razgovor i vidim da su sada momci koncentrirani, sabrani. Sve što smo kazali sada moramo opravdati djelima na travnjaku. Činjenica je da se početak godine pokazao teškim, ali i suparnici su bili teški. Svjesni smo gdje smo griješili i mislim da postoji jedan razlog za poraze, već je sve malo kompleksnije. Svaki tjedan stiže nova utakmica, nova šansa da ostvarimo nove pobjede - objasnio je Musajev.

Ruski novinari upitali su stratega Krasnodara i o lošoj formi vratara Jevgenija Gorodova, zaključili kako on od nedavne pripremne utakmice s moskovskim Lokomotivom uopće ne pomaže momčadi te upitali Musajeva razmišlja li o promjeni na vratima.

- Situacija s vratarom i obranom je takva, njihove pogreške su upečatljive. No svi zajedno moramo podijeliti odgovornost, bila bi pogreška kada bismo sve svalili na jednu osobu. Ne bih volio voditi takve razgovore, isti taj Jevgenij je ovoj momčadi itekako puno pomogao - odgovorio je strateg rođen u Krasnodaru prije 37 godina.

Od ponedjeljka navečer i sužbeno je Krasnodar doveo na posudbu do kraja sezone Ambroisea Oyonga, kamerunskog reprezentavca iz Montpellierea. Oyongo bi trebao pokriti pozicije na lijevoj strani, originalno je lijevi bek i stiže kao nadomjestak za ozlijeđenog Ramireza, koji će dulje izostati, možda i do kraja sezone.

image
Ambroise Oyongo
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Upitan je Musajev i za novog člana svoje momčadi Oyonga, pa je svojim sunarodnjacima lijepo objasnio kako on nema pravo nastupa u Europskoj ligi te da stoga nije prikladno o njemu pričati. Nije se dao ni kada su ga novinari počeli kritizirati na velike probleme koje je njegova momčad imala u prvoj utakmici nakon suparničkih kornera.

- Prošle godine smo primili samo jedan pogodak iz kornera. U zadnjoj smo utakmici, pak, puno toga dozvolili suparnicima. Bile su to individualne pogreške, inače takve situacije igrači bolje shvaćaju. Nisam tu vidio nikakve sistemske pogreške. Jednostavno, pred svojim vratima moramo kvalitetnije reagirati - kazao je Musajev.

Kratko je danas u Zagrebu pred novinarima govorio i njegov veznjak Ruslan Kambolov. Nije se zaletavao...

- Očekivanja? Kako kažu, utakmica će pokazati... Mislim da ćemo biti jako motivirani, čeka nas teška utakmica i moramo zabiti što je prije moguće. Pokušat ćemo to napraviti, svjesni smo da moramo igrati napadački od prve minute. U vezi ćemo morati biti agresivniji, boriti se za svaku loptu - poruka je Kambolova.

Inače, Dinamove nogometaše je u Krasnodaru još sredinom prošloga tjedna dočekala polarna klima. Kad su sletjeli bilo je oko minus 13, a Ruse je u Zagrebu u srijedu dočekalo oko plus 17-18.

Tridesetak stupnjeva razlike u samo nekoliko dana!? U vrijeme utakmice (21 sat), prema prognozama od utorka, očekuje se oko 13-14 stupnjeva, što je gotovo 25 stupnjeva više u odnosu na uvjete u Krasnodaru kod prve utakmice.

Linker
21. travanj 2024 21:25