PAVEL BEDNYAKOV/Sputnik
Zagrepćanin iz Rusije

‘Rusi podcjenjuju Dinamo, a za mene je Krasnodar najbolja momčad na svijetu, evo i zašto...‘

‘Dinamu neće biti lako, ali ako budu pravi, onda Krasnodaru po mom mišljenju neće biti spasa...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2020. 15:20

Josip Čondrić (27), vratar posljednjeplasirane momčadi ruskog prvenstva Rotora iz Volgograda, brani odlično, ali 5. prosinca je stradao baš od Krasnodara, Dinamovog protivnika u Europskoj ligi. Krasnodar je kao domaćin u ruskom prvenstvu pobijedio Rotor s 5:0!

- S obzirom da sam primio pet komada, za mene je Krasnodar najbolja momčad na svijetu, ha, ha... - kazao nam je u uvodu Čondrić. Zanimljivo, nakon te utakmice, mrežu je sačuvao netaknutom, Rotor je pobjedu UFU s 1:0.

- Borimo se, ta utakmica protiv UFA-e nam je bila sve. Uhvatili smo priključak s njima u borbi za ostanak. Pobijedili smo, ali smo na kraju imali i sreće. Bila je jedna sumnjiva situacija, radilo se o jedanaestercu za njih, sudac je gledao VAR i zaključio da ipak nije. Još se povlači ta priča...

Vratili smo se brzo na Krasnodar, na tih neugodnih 0:5.

- Dva su nam zabili iz jedanaesteraca. Mi smo imali problema s ozljedama, doputovali smo u goste samo s jednim stoperom. Krasnodar je taman bio u sjajnoj atmosferi jer je pobijedio u Ligi prvaka. Nego, moram vam kazati da je stadion Krasnodara, da tako kažem, bolesno prekrasan. Brutalan.

Čondrić je branio ove sezone protiv velikih moskovskih klubova,CSKA, Spartaka i Lokomotiva.

- Meni se čini, takav mi je dojam, da je Krasnodar bolji od sva ta tri kluba! Međutim, Dinamo ih može izbaciti. Makar, na ruskim portalima se vrti priča po kojoj je Krasnodar favorit, nekako kao da Rusi podcjenjuju Dinamo iako je protiv CSKA pokazao moć. Međutim, po ruskim je medijima bilo sigurno i da će CSKA sigurno proći skupinu Europske lige i pobijediti Dinamo. No, oni nemaju realan pogled, uvijek preuveličavaju snagu svojih klubova. Ali, s druge strane, to je dobro, oni hvale svoje, a kod nas u Hrvatskoj je malo drukčije, mi svoje klubove volimo kritizirati.

Veli da Krasnodar ima jako dobre individualce...

- Ma, mogu oni svakoga razmontirati, kao što su razmontirali i nas. Naravno da Dinamu neće biti lako, ali ako budu pravi, onda Krasnodaru po mom mišljenju neće biti spasa. Ako će Livaković braniti kao što brani, nema zime za Modre. Vjerujem u prolaz Dinama.

Linker
02. svibanj 2024 05:12