VOJKO BASIC/CROPIX
U NEOBIČNOM TERMINU

Sjajna vijest: Prijenos Hajduka na kraju ipak na televiziji! Evo gdje ćete moći uživo gledati Bijele

Makedonci su nakon početne nezainteresiranosti pristali raditi TV-produkciju sraza Renove i Hajduka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2020. 07:57

Nakon nekoliko dana pregovora, ipak je odlučeno. Utakmica 2. pretkola Europske lige između Renove i Hajduka biti će u izravnom TV-prijenosu. To do jutarnjih sati petka nismo mogli reći...

Naime, niti jedna od makedonskih TV-postaja nije bila iskazivala zanimanje za produkciju utakmice, s obzirom na ionako limitirane resurse u toj zemlji koju već godinama mori kriza na svim razinama. Utakmice kvalifikacija Lige prvaka i Europske lige uvijek su izazov, ali čini se da se iznašlo rješenje.

Hrvatski TV-gledatelji utakmicu će moći pratiti na prvom kanalu televizije Arenasport (Arenasport 1) od 15.30 sati. Treba napomenuti da je termin utakmice isključivo u ingerenciji domaćina, te da je ustanovljen odmah nakon ždrijeba 2. pretkola. No, zašto tako rano?

Naime, Makedonci u Europskoj ligi sljedećeg četvrtka imaju tri predstavnika, pa je utakmica Renove i Hajduka dobila rani termin od 15.30 sati. Shkendija od 17.45 gostuje u Rumunjskoj kod Botosanija, a do kraja dana održat će se još jedna europska utakmica u Skopju.

Dok će Renova i Hajduk istrčati na glavni teren trening-kampa makedonske nacionalne reprezentacije, glavni će, nacionalnii stadion nazvan po preminulom pjevaču Toši Proeskom okupirati Sileks i kosovska Drita koji će igrati u 20 sati.

Ono što je najvažnije je da će sve tri europske utakmice hrvatskih klubova narednog tjedna biti u prijenosu, i to sve tri na prvom kanalu Arenasporta. Ovo je njihov raspored:

Ferencvaros - Dinamo | srijeda (19.00) - Arenasport 1
Renova - Hajduk | četvrtak (15.30) - Arenasport 1
Osijek - Basel | četvrtak (20.45) - Arenasport 1 (studijska emisija od 20.00)

Linker
20. travanj 2024 11:49