REUTERS
FALI POLA MOMČADI

SJAJNE VIJESTI ZA OSIJEK UOČI VELIKE EUROPSKE UTAKMICE Protivnik doputovao u Hrvatsku bez prvog strijelca i još šestorice prvotimaca!?

Luzern je izrazito oslabljen došao na sraz 2. pretkola Europske lige u Osijeku
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. srpanj 2017. 18:28

Ekspedicija iz Luzerna jučer je avionom stigla u Hrvatsku, gdje će večeras klub iz središnje Švicarske odigrati svoju 25. europsku utakmicu u povijesti.

Dosad FCL nije bio baš uspješan, samo su u dva navrata uspjeli preskočiti svoje suparnike - MTK su u Kupu UEFA izbacili 1990. a dvije godine kasnije protiv Levskog su slavili u Kupu kupova. U preostalih deset mečeva su ispali...

- Osijek je vrlo robusna momčad. Veselimo se ovoj zanimljivoj, ne i lakoj zadaći. Poznato je da Hrvati znaju igrati i ne smijemo im to dozvoliti. Moramo izdržati pritisak i natjerati ih na pogreške. Svjestan sam da ne možemo odigrati 90 moćnih minuta, a i temperatura će biti iznad 30 stupnjeva. Osijek je dobra momčad - naglasio je trener gostiju Markus Babbel.

Nisu u ritmu

Puno promjena dogodilo se u njegovoj momčadi tijekom ljeta, a u pripremnim dvobojima Luzern nije djelovao dobro.

- Sezonu otvaramo tako rano da mnogi moji igrači nisu u natjecateljskom ritmu. Tomi Jurić je, primjerice, s treninzima počeo tek u utorak. Moramo pronaći pravi balans. Nismo daleko od toga, možda već protiv Osijeka budemo pravi. Na travnjak će istrčati dobra momčad, najbolja koju u ovom trenutku imamo, iako nismo još na 100 posto - dodao je Babbel.

Luzern će u Gradskom vrtu istrčati vrlo oslabljen, ne samo zbog ljetnih odlazaka. Prva špica Jurić, koji je prošle sezone zabio 11 golova u 35 utakmica, desni bek Simon Grether, stoper Lucas Alves, kao ni nova pojačanja, napadači Il Gwan Jong i Shkelqim Demhasaj te stoperi Nicolas Schindelholz i Marvin Schulz, nisu dovoljno spremni za premijerni europski nastup.

Problema ima i standardni zadnji vezni Hekuran Kryeziu, kosovski reprezentativac, možda i najbolji igrač Luzerna, ali Babbel kaže da će riskirati s njim u sastavu.

- Hekuran nije potpuno spreman, ali on nam je prevažan da ne bi igrao. Europska liga iznimno nam je važna. No, budimo iskreni, pravo natjecanje počinje tek u skupinama. Uvijek se nasmijem kad netko priča o europskoj sceni - zaključio je Babbel.

Linker
01. svibanj 2024 03:46