Alejandro Dario ”Papu” Gomez i Ivan Rakitić slave gol Elcheu

 Joaquin Corchero/Shutterstock Editorial/Profimedia
U SVE BOLJOJ FORMI

Sjajni Argentinac poslao poruku: Podsjetio je dinamovce kako ih je s Atalantom razbio na San Siru...

Sevilla se dugo mučila s obranom Elchea, a onda je u 70. minuti on uzeo stvari u svoje ruke...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2022. 18:46

O njemu se proteklih (tje)dana u Sevilli puno pričalo. Nije bio u najboljoj formi, niti je Sevilla bila u najboljem nizu, pa su mnogi uoči utakmice protiv Elchea prizivali upravo Papua Gomeza. Omaleni Argentinac ima plus, ili minus, što može igrati na više pozicija u napadu, od krila, do polušpice i špice. I sve je to igrao ove sezone, zabio je do utakmice s Elcheom samo tri pogotka u Primeri i jedan u Kupu. Bilo je utakmica u kojima nije bio starter, ulazio je s klupe.

Dosta je trener Lopetegui govorio o njemu, kazao da vjeruje u njegov talent i kvalitetu, da je igrač koji u svakom trenutku može odlučiti susret. I nije mogao biti bolji trenutak.

Do 70. minute odolijevao je Elche Sevilinin napadima, činilo se da Andalužani neće pronaći rješenje za organiziranu obranu. Tada je Papu Gomez na lijevoj strani uzeo loptu, krenuo u prodor, ušao u šesnaesterac i pogodio za 1:0. Rekli bismo, u svom stilu, jer takvoga smo ga gledali godinama u Atalanti. Između ostalog, veliku utakmicu za Božicu odigrao je protiv Dinama u Milanu, u Ligi prvaka 2019.

Pobijedila je Atalanta 2:0, a Gomez je bio strijelac, najbolji igrač utakmice, možda zvuči grubo, ali tamo je razbio Modre, gurao loptu kroz noge, driblao, dodavao, pucao... Atalanta je te večeri dosta toga promašila, Dinamo je dobro prošao: - Odigrao je za čistu desetku...Gomezova čarolija...Nogometni Bog ostavio nadu Atalanti - bili su samo neki od naslova i komentara u talijanskim medijima nakon tog dvoboja na San Siru.

Sad je protiv Elchea tim golom, ali i s još nekoliko dobrih poteza, podsjetio i Dinamove igrače na tu utakmicu i poslao im poruku uoči dolaska u Sevillu.

- Naslov prvaka? Ništa nas ne košta ako sanjamo. Radili smo dobre stvari i ranije, ali pobjede su nam izmicale. Trebali smo pobijediti da ostanemo u borbi za naslov i to smo napravili - rekao je Gomez nakon utakmice, a gol je posvetio baš treneru Lopeteguiju: - Razgovarali prije utakmice, bio je to težak tjedan i cijeli tjedan iza njega (imao je smrtni slučaj u obitelji, nap.a.), ali on je pronašao način da sastavi momčad koja će donijeti pobjedu.

Nahvalio je i Lopetegui Gomeza: - Igrao je na lijevoj strani, ali više od pozicije važniji je način interakcije. Odigrao je odličnu utakmicu. Ima mogućnost igranja bliže golu ili na krilu, ovisi gdje nađe više prostora. Ali bitna stvar je momčad, kad momčad igra dobro, onda uvijek iskoči neki individualac - rekao je Lopetegui.

Linker
06. svibanj 2024 04:41