CROPIX
TRAGEDIJA U UZVRATU

ŠOK NA POLJUDU, JEDNA OD NAJVEĆIH SENZACIJA, ALI I NAJVEĆIH BLAMAŽA U POVIJESTI HAJDUKA Maltežani nevjerojatni preokret okrunili golom u 96. minuti!

Nogometaši Gzira Uniteda priredili su senzaciju pobijedivši na Poljudu pred 18.000 gledatelja Hajduk s 3:1 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice.
Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2019. 01:45

Maltežani su slavili na Poljudu, uspjeli su zabiti tri gola gola protiv kombinirane momčadi bijelihi i kreirali veliku senzaciju! Ovo je najteže ispadanje Hajduka u Europi u povijesti, teški udarac ambicijama kluba. Na kraju su navijači provalili na teren, željeli su se obračunati s igračima, a policija i zaštitari su jedva uspjeli spriječiti njih nekolicinu u naumu. Momčad Talijana Giovannija Tedesca, koji je cijelo vrijeme bio uz rub igrališta, dobila je na Poljudu, izazvala dodatni potres, a bilo je onih koji su htjeli ući i u ložu. Nemile scene na Poljudu, a sezona još nije ni počela...

Hajduk je prošlog tjedna u Ta'Qali pobijedio sa 2-0 i činilo se kako će uzvratni susreti biti tek formalnost, posebice nakon što je Bassel Jradi doveo domaćine u vodstvo već u sedmoj minuti. No, gosti su u nastavku golovima Jeffersona (57') i Hameda Konea (69', 90+6') stigli do senzacije. Hajduk se tako već nakon prvog ispita oprašta od Europe.

Malteški sastav u idućem kolu očekuje latvijski Ventspils koji je u prvom pretkolu bio bolji od albanske Teute. Latvijci su pred svojim navijačima slavili sa 3-0, a u uzvratu izgubili sa 0-1. Prva utakmica je 25. srpnja u Latviji, a uzvrat je 1. kolovoza na Malti.

Hajduk je odlično ušao u susret i poveo je već u sedmoj minuti golom Bassela Jradija. Bila je to lijepa akcija Splićana. Jairo je proigrao Bašića na desno krilo, a ovaj je povratnom loptom asistirao Jradiju za 1-0.

Nakon toga momčad Siniše Oreščanina je stala i do kraja poluvremena nije stvorila neke veće prigode. Splićani su i u nastavku bili bezopasni, što su gosti iskoristili i u 57. minuti je Jefferson izjednačio. Henrique je ubacio s lijeve strane, a Jefferson nadskočio braniče Hajduka i glavom pogodio 1-1.

Hajduk je nakon primljenog pogotka ubacio u brzinu više i u 65. minuti Josip Juranović je pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije je Jairo odlično pucao nakon ubačaja iz kornera, ali je vratar Justin Haber sjajno reagirao. Kada se činilo kako će Hajduk zabiti drugi gol i tako razriješiti sve dvojbe, gosti su poveli 2-1 i stigli na korak do senzacije. Fantastičan pogodak škaricama je zabio Kone u 69. minuti.

Drugi pogodak Maltežana šokirao je Poljud i Hajduk je do kraja utakmice opasno plesao po rubu debakla. Nažalost, u posljednjim trenucima susreta Kone je zabio i treći gol za goste i veliku senzaciju.

Od 2. pretkola kreće i Osijek kojeg očekuje sofijski CSKA.

Bugarski sastav je u prvom susretu u Sofiji pobijedio Titograd sa 4-0, a potom u uzvratu u Podgorici odigrao bez golova i tako obranio veliku prednost iz prve utakmice.

Prva utakmica 2. kola bit će odigrana u Sofiji 25. kolovoza, a uzvrat u osječkom Gradskom vrtu na rasporedu je 1. kolovoza.

HAJDUK - GZIRA UNITED 1:3 (Jradi 7' / Jefferson 57', Kone 69', 90+6')

HAJDUK: Duka; Bašić, Lopez, Svatok, Dolček; Beširović, Hamza, Jairo, Jradi, Delić, Tahiraj.

GZIRA UNITED: Haber; Soares, Barbosa, Cohen, Sakyi; Jefferson; Corbolan, Muscat, Conti; Henrique, Kone

--------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90+6' - GOL! Velika blamaža u Splitu... Kone je zabio još jedan eurogol i izbacio Hajduk iz Europe!

Screenshot

90' - Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

86' - Posljednja zamjena kod gostiju. Ušao je Samb umjesto Cohena.

83' - Što se sada tu sve dogodilo... U velikoj gužvi u kaznenom prostoru gostiju pokušavali su Jurić, Delić, Hamza i Jradi, no bez uspjeha. Očigledno je da su hajdukovci u velikoj panici u samoj završnici susreta. Maltežanima treba samo jedan pogodak kako bi prošli dalje.

81' - Posljednju zamjenu radi Oreščanin. Umjesto Beširovića u igri je Anthony Kalik.

80' - Žuti karton dobio je Barbosa zbog neopreznog prekršaja na Jradiju.

77' - Druga zamjena u momčadi Gzire. Ušao je Scerri umjesto Soaresa.

69' - GOL! Pa je li moguće... Muscat je poslao jednu 'svijeću' u šesnaesterac, a bjelokošćanski napadač Hamed Kone zabio je golčinu kakvu valjda više nikad u karijeri neće zabiti! Prekrasan pogodak, mora se priznati... Siniša Oreščanin je izvan sebe, a gledatelji na Poljudu - očekivano - igrače su zasuli salvom zvižduka.

Screenshot

68' - I dalje traje visok presing Bijelih! Sada je Jradi izveo korner, Jairo je nadskočio obranu Gzire i tukao glavom, a Haber refleksno brani njegov udarac!

66' - Odlučio je mijenjati i trener gostiju Tedesco. Umjesto Sakyija u igri je Sacha Borg.

65' - TRESE SE VRATNICA! I opet je Bašić inicijator akcije. Lijepo su u tri poteza hajdukovci izbacili obranu Maltežana, a zatim je Josip Juranović, koji je od Hamze preuzeo kapetansku vrpcu, opalio s 15-ak metara iskosa i pogodio suprotnu vratnicu!

62' - Šansa za Splićane! Bašić je zakuhao situaciju na desnoj strani i pronašao Hamzu na vrhu šesnaesterca, on je dodaje Deliću koji puca s desetak metara, no samo preko grede.

- Službeni spiker objavio je da je na Poljudu 18 236 gledatelja.

58' - Odmah je reagirao Siniša Oreščanin i napravio dvostruku zamjenu. Izašli su Dolček i Tahiraj, u igri su Josip Juranović i Stanko Jurić.

57' - GOL! Bijeli su očigledno podcijenili kombinaciju Henrique-Jefferson. Prvi je opet centrirao s lijeve strane, a drugi je bio najviši u skoku i glavom pogodio za izjednačenje na Poljudu!

Screenshot

49' - Uhh, malo je nedostajalo da Hajduk primi gol... Henrique je izvrsno centrirao u peterac, zaspala je obrana Bijelih, a Jefferson je za djelić sekunde zakasnio na taj ubačaj!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Izvrsno su Bijeli ušli u susret, pogodak je pao vrlo rano, povratnik u momčad Josip Bašić sjajno je asistirao Basselu Jradiju koji pogađa za miran nastavak. Rutinski su igrači Hajduka prvo poluvrijeme priveli kraju iako je možda nedostajalo više inicijative - s drugim bi pogotkom dojam bio mnogo bolji. Maltežani se trude, no razlika u kvaliteti je očigledna i ne bi smjelo biti problema u nastavku.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

31' - Šansa za Bijele! Odličan ubačaj Dolčeka iz slobodnjaka na nekih 15 metara poklopio je nogom Lopez, ali na mjestu je vratar Haber.

30' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Juan Corbolan zbog prekršaja s leđa na Jairu. Odmah se 22-godišnji veznjak Gzire sportski ispričao Hajdukovu Brazilcu.

21' - Možemo zabilježiti da su i Maltežani uzvratili... Sakyi je oduzeo jednu loptu Barryju Hamzi i poveo kontru, lijepo je dugim pasom pronašao Jeffersona koji je ostao sam u šesnaestercu, iz očaja se odlučio na udarac, no Duka se nije dao iznenaditi.

14' - Prilika za Hajduk! Tahiraj je pokušao s 15-ak metara iskosa i prošlo je to vrlo blizu vratnice! Haber je ostao na krivoj nozi i ne bi to mogao obraniti da je išlo u okvir gola...

12' - DVOJBENA SITUACIJA! Sakyi je u kaznenom udarcu zasmetao Jaira pri udarcu, podmetnuo mu je nogu i Brazilac je pao, no ciparski je sudac pokazao da se igra nastavlja uz veliko negodovanje svih hajdukovaca...

7' - GOOOL! Jairo je lijepo uposlio Bašića na desnoj strani koji odmah pokazuje sjajan pregled igre, šalje povratnu Jradiju koji se ubacio iz drugog plana i silovito zatresao mrežu za 1:0! Bašić je povratnik u momčad kojemu su ozljede zamalo uništile karijeru, no ovakva asistencija nagovještava da je za njega kriza gotova priča...

Screenshot

3' - Prvi su zaprijetili Bijeli... Delić je probao iz okreta, ali nije to bio opasan udarac, više za statistiku kao udarac prema golu...

1' - Počela je utakmica u Splitu! Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje za nedavno preminule, legendarnog igrača Juricu Jerkovića, bivšeg vratara Antu Sirkovića i bivšeg predsjednika Anđelka Gabrića.

--------------------------------------------------------

19.55: Igrači su istrčali na poljudski travnjak. Na ovoj europskoj utakmici debitirat će kao glavni sudac Cipranin Nikolas Neokleous. Prema procjenama na tribinama je oko 20 000 gledatelja. Atmosfera je prava navijačka, ali i opuštena, obiteljska... sve je spremno za početak!

19.34: Gledatelji su već u velikom broju pristigli na Poljud...

19:03 - Domagoj Bradarić nije ni na klupi, što znači da je njegov transfer u Lille pred realizacijom. Caktaš je ozlijeđen, Posavec još nije spreman nakon dužeg odmora zbog nastupa na U21 Euru. Nakon dugo vremena na desnom boku starta Josip Bašić, nekad veliki talent čiju su karijeru silno usporile ozljede. U prvih 11 je i Dino Beširović, prošloljetna akvizicija iz BiH, koji je odmah na početku prošle sezone doživio tešku ozljedu. Nakon višemjesečne rehabilitacije, vraćao se kroz Hajduk II...

18:58 - Splićani već znaju i protiv koga igraju idućeg četvrtka u drugom pretkolu Europske lige - latvijski Ventspils izugbio je u Draču od albanske Teute 0:1 (Tomislav Bušić za Albance je odigrao svih 90 minuta), ali su Latvijci u prvom dvoboju slavili s 3:0 i tako osigurali okršaj s hrvatskim predstavnikom.

18.50 - Na stadionu se večeras očekuje dvadesetak tisuća gledatelja, a već su se počeli skupljati na tribinama.

18.45 - Poznati su sastavi. Hajdukov trener Siniša Oreščanin dosta je ispremiješao sastav. Započet će sljedeća postava - Duka; Bašić, Lopez, Svatok, Dolček; Beširović, Hamza, Jairo, Jradi, Delić, Tahiraj.

Linker
19. travanj 2024 19:00