POOL
FANTASTIČAN FINALE

Šokantan gol dotukao Brozovićev Inter! Lukaku zabio na pogrešnoj strani, Sevilla osvojila Europsku ligu

Sevilla je i u svom šestom finalu Europske lige u povijesti kluba osvojila taj trofej.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2020. 20:11

SEVILLA - INTER 3:2 (De Jong 12', 33', Carlos 74' / Lukaku 5'-11m, Godin 36')

SEVILLA: Bono – Navas, Kounde, D. Carlos (od 86. Gudelj), Regulion – Jordan, Fernando, Banega – Ocampos (od 71. El Haddadi), De Jong (od 85. El Nesyri), Suso (od 78. Vazquez). TRENER: Julen Lopetegui.

INTER: Handanović – Godin (od 90. Candreva), De Vrij, Bastoni – D'Ambrosio (od 78, Moses), Barella, Brozović, Gagliardini (od 78, Eriksen), Young – Lukaku, Martinez (od 78. Sanchez). TRENER: Antonio Conte.

KRAJ: Sevilla je osvojila Europsku ligu. Velika utakmica u Kolnu završila je novom pobjedom španjolske momčadi u finalima Europske lige.

90+4' Sevilla sada igru drži podalje svog gola, na klupi momčadi iz Andaluzije već se slavi...

90+1' I odmah u prvoj minuti Candreva ima jako dobru priliku za izjednačenje. Bono brani, odbija u korner.

90' Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade. Ušao je Candreva umjesto Godina za Inter.

88' Brozović radi prekršaj, En-Nesyri ide glavom na kopačku... Sve će sad napraviti Španjolci da očuvaju ovu prednost.

Sjetite se statistike za Diega Carlosa. Skrivio je jedanaesterce i u četvrtfinalu i u polufinalu, i u finalu... A sad je junak.

85' Ulaze En-Nesyri i Gudelj za Sevillu, sačuvat će još jednu promjenu za završne trenutke bivši trener madridskog Reala, Julen Lopetegui.

82' Uopće ne bi bilo gola za Sevillinih 3:2 da nakon škarica Carlosa loptu nije dirao Lukaku. Ipak, UEFA na svojim stranicama drži Carlosa strijelcem, pa ćemo i mi...

80' U posljednjih 10 minuta ulaze Interovi stoperi u ulozi kreatora talijanskih napada. Sevilla to pušta uz zatvoreniju formaciju, Lukaku je bio u velikoj prilici, Kounde je odbio s gol-crte!

77' Idu izmjene. Serija izmjena. Eriksen će u igru, ide i Moses, kao i Alexis Sanchez kod Intera. Jednu je izmjenu odradila i Sevilla... Ušao je Lucas Vazquez.

74' GOOOOL! Vodi Sevilla. Lukaku je tragičar. Sudarili su se D'Amrosio i Godin, a Diego Carlos je škaricama pogodio Lukakuovu nogu. Mogao bi to biti i autogol Belgijanca.

72' Pomoć se ukazivala i Diegu Carlosu koji je također osjećao grčeve. On se, za razliku od Ocamposa vratio na teren. Inter će sada imati novu priliku iz prekida...

69' Ne može više Ocampos. Ovo je veliki udarac za Sevillu. Ali, sada će ući Munir El Haddadi. Bit će to prva promjena na utakmici.

65' Zicer je promašio Lukaku! Pobjegao je obrani Seville, izašao sam pred Bonoa, ovaj mu je maestralno pročitao udarac. Velika prilika za Inter.

63' Nakon što smo u prvom dijelu vidjeli četiri pogotka, sada je dojam da će pobjednik biti ona momčad koja ga zabije sljedeća. Igra se uglavnom između dva kaznena prostora.

61' Malo podataka iz sportskih almanaha.

58' Brozović je sda probao uposliti Lukakua, bilo je zamalo predaleko no Reguilon je svejedno, iz opreza, uklizao i loptu poslao u korner.

Iz njega je lopta stigla do Younga koji nogom tuče previsoko.

56' Žuti i za Bastonija. Treba još vremena da utakmica poprimi one konture iz prvog dijela. Sevilla sada ponovo odmah izlazi u pritisak kada izgubi loptu. Čekamo i prve promjene...

53' Već su Marcelu Brozoviću na asistenciji čestitali i iz HNS-a.

51' Pao je Barella na sredini igrališta, nastavlja se period žustre igre, a evo i prve prilike Intera. Gagliardini je probao, lopta nije mogla proći kroz Fernanda i Diega Carlosa.

48' Zatišje pred novu buru, zagrijavanje i jednih i drugih za možda i novu porciju pogodaka.

46' Kreće drugo poluvrijeme. Podaci Sevillinog središnjeg čovjeka mogu uliti malo nade navijačima španjolske momčadi.

POLUVRIJEME: Četiri pogotka smo vidjeli u Kolnu za sada. Bombončić od utakmice! Ali, ima i kartona, ima kontakta, borbe, žara u očima svih na terenu RheinEnergie stadiona.

Ostanite s nama, čeka nas zanimljivo drugo poluvrijeme, a onda možda i produžetak, penali, tko zna...

45' Pa onda i još jedan žuti karton. Ušao je Banega u Gagliardinija, morao ga je Argentinac rušiti...

Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

43' Čak tri žuta kartona vidjeli smo u prvom dijelu. Sada je požutio Barella koji je akumulirao dostatan broj prekršaja za nizozemskog suca. Prethodno je u 4. minuti prilikom jedanaesterca javnu opomenu zaradio Diego Carlos, a sredinom prvog dijela na klupi je disciplinsku sankciju zaradio i Interov trener Conte.

41' Zanimljivo...

39' Nova razmjena paljbe. Nevjerojatne stvari događaju se ove večeri, ali sve je u skladu s onim da će biti golova.. Navas je umalo šokirao Handanovića s desne strane...

36' GOOOOOL! Novo izjednačenje! Zabio je Diego Godin za 2:2. Kakva je ovo utakmica! Rapsodija u Kolnu! Ovoga puta Godin na asistenciju Brozovića. Opet je krivac Diego Carlos...

33' GOOOOL! Još jednom De Jong. I ovoga puta nakon ubačaja, i ovoga puta glavom. Kakav preokret Seville. Lopetegui je pogodio s promjenom kad je De Jonga pretpostavio En-Nesyriju.

32' D'Ambrosio je danas pretrpio već dosta toga...

30' Inter se fokusirao na ubačaje s boka, i to uvijek na druge stative. Dojam je da bekovi, Reguilon i posebice Navas ne stižu pokriti svoje strane i eventualno pripomoći stoperima. Talijani zasad to pokušavaju iskoristiti na putu do povratka u vodstvo.

28' Sevilla se nakon postignutog pogotka u principu nastavila koristiti istim onim taktičkim varijantama, kao i do tog trenutka. Osim što je Conte zbio svoje redove pa sada njegovi momci igraju s nešto više agresije.

25' Nije čudno to da je ritam blago, samo blago pao u odnosu na početnih 20 minuta dvoboja. Dok je tako, dok je Ocampos na travi nakon duela s D'Ambrosijom, idemo predstaviti i strijelca za izjednačenje.

23' Još malo statistike vezane za prvog današnjeg strijelca.

20' Ne daje Fernando prostora Marcelu Brozoviću na sredini terena. Velika je to bitka između njih dvojice, borba za prevlast u prostoru u kojem se izgrađuje igra.

18' Šansa i za D'Ambrosija iz novog Interovog ubacivanja, otišlo je preko gola Bonoa. Igra se frenetično, teško je i bilježiti sve prilike, odnosno događanja. Jer, ima i puno prekršaja, previranja, prekida... Baš pravo, veliko finale u Kolnu.

16' Tražio je Barella igranje rukom, VAR se uključuje. Rukom je išao Diego Carlos, ali VAR-soba daje signal nizozemskom sucu da nema jedanaesterca. Opet je Carlos mogao skriviti jedanaesterac, kao i u prvom slučaju.

14' Obećano - učinjeno. Sevilla se vratila, ali to je nešto što smo očekivali. Sada je probao i Ocampos s ruba šesnaesterca, bio je to lagan posao za slovenskog vratara.

12' GOOOOL! Evo izjednačenja. Luuk De Jong zabija za izjednačenje. Kakav povratak Seville nakon samo sedam minuta od primljenog zgoditka.

Centrirao je nakon Jordanovog dodavanja Navas, sjajno je De Jong naciljao i nadmudrio Handanoviča.

10' Odmah je Sevilla podignula ritam, čak se i defanzivni vezni Fernando otisnuo naprijed, bit će sada i prvi korner za Španjolce. Ovo je utakmica koja obećava golove. Puno goova.

7' Inter je rano poveo iz ispravno dosuđenog kaznenog udarca. No, Sevilla je momčad koja je uistinu karakterna. Neće trebati dugo čekati na njihov odgovor.

5' GOOOOL! Nakon žutog kartona Carlosu, Lukaku je zabio za rano vodstvo Intera s bijele točke!

3' Handanovič zaustavlja prvu priliku Banege za Sevillu, već na drugoj strani odmah jedanaesterac! Srušen je Lukaku od strane Carlosa, sudac Makellie odmah pokazuje na bijelu točku.

21.00 Utakmica je počela.

20.45 Može li Lukaku večeras sustići ili prestići Il Fenomena?

20.35 Pehar je na stolu. Na sudionicima je samo da ga - uzmu...

20.25 Kostur Europske lige imao je nekoliko vrlo zanimljivih klubova. Ali, do finala su stigla samo ova dva... Sevilla i Inter.

20.15 I večeras za vas imamo malo statistike.

20:10 Ovo je početni sastav Intera u čijem je srcu veznog reda Marcelo Brozović. Može li Vatreni večeras podignuti prvi europski pehar u karijeri?

19.50 Izašli su sastavi za veliko finale u Kolnu. Od prve minute za Inter će nastupati hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Dolazi kraju i 49. sezona natjecanja koje danas poznajemo pod nazivom Europska liga. Ako itko zna kako se osvaja ovo natjecanje, onda je to Sevilla. Od pet nastupa u finalu, svih su ga pet puta osvojili, i to sve u posljednjih 14 godina. Inter je pak kroz devedesete godine imao četiri nastupa u finalima, od čega su tri bila i uspješna.

Finale će, kao uostalom i bitka za europsku košarkašku i rukometnu titulu, biti održano u Kolnu, gradu koji jako voli velike zavšnice najboljih sportskih natjecanja. Trebalo je biti u poljskom Gdanjsku, trebalo je biti i još 27. svibnja, ali se tada, iz već dobro znanih okolnosti, nije moglo održati.

Danas, gotovo tri mjeseca kasnije, u bitku za svoj prvi veliki trofej kreće Marcelo Brozović. Standardni član vezne linije Intera večeras može uzeti i prvi komad srebrnine u talijanskom klubu...

Događanja iz Kolna pratite na portalu Sportskih novosti.

Linker
18. travanj 2024 23:26