JOSE JORDAN Afp
PRVI NALAZI

Španjolci bi protiv Dinama mogli imati svog najboljeg strijelca! Liječnici tvrde: ‘Ne izgleda strašno‘

Villarreal i Dinamo će prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige igrati 8. travnja u Zagrebu
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2021. 19:38

Najbolji Villarrealov strijelac Gerard Moreno nije teže ozlijeđen, pokazao je prvi liječničk pregled, te se čini da bi mogao zaigrati za 18 dana protiv zagrebačkog Dinama u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, izjavio je u ponedjeljak za Hinu dužnosnik Španjolskog nogometnog saveza.

"Ne zna se hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom, premda se čini da hoće, jer početni pregledi pokazuju da nije riječ o težoj ozljedi", izjavio je dužnosnik zamolivši za anonimnost.

"No, u utorak ćemo procijeniti njegovo zdravstveno stanje te odlučiti hoće li ostati na okupljanju reprezentacije te ćemo tijekom dana priopćiti odluku", dodao je.

Moreno je u nedjelju tijekom prvenstvene utakmice protiv Cadiza osjetio bol u desnoj nozi tijekom jednog dužeg trka. U 86. minuti se uhvatio za bedreni mišić pa sjeo na travnjak i zatražio zamjenu. Neposredno nakon utakmice Villarrealov trener Unai Emery izjavio je kako su mu Moreno i klupski liječnik rekli da nije ništa strašno, no da je prilikom mišićnih ozljeda tajkve vrste potrebna pauza između dva i četiri tjedna.

image
JOSE JORDAN Afp

Villarreal i Dinamo će prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige igrati 8. travnja u Zagrebu, a uzvrat je 15. travnja u Španjolskoj.

Moreno je u nedjeljnoj pobjedi od 2-1 nad Cadizom postigao pogodak i upisao asistenciju. U 31 utakmici ove sezone u svim natjecanjima zabio je 20 golova, a sa 16 pogodaka je četvrti strijelac u španjolskom prvenstvu. Ovo mu je treća ozljeda ove sezone. Krajem listopada je zbog ozljede mišića izbivao 11 dana, a još 20 dana krajem siječnja.

Moreno je nakon nedjeljne utakmice protiv Cadiza u Villarrealu doputovao u ponedjeljak ujutro u Madrid na okupljanje reprezentacije za utakmice s Gruzijom, Grčkom i Kosovom. Villarrealov reprezentativac je u dosadašnjih devet nastupa za Španjolsku postigao četiri pogotka.

Trener Emery je u nedjelju s konferencije za medije poručio kako mu je Moreno ključan igrač. Prošli tjedan je postigao oba pogotka u pobjedi od 2-0 nad kijevskim Dinamom u uzvratnom dvoboju osmine finala Europske lige.

Moreno će dan uoči prve utakmice sa zagrebačkim Dinamom napuniti 29 godina, a prema riječima klupskog predsjednika Fernanda Roiga njegova odštetna klauzula je 100 milijuna eura. Ponikao u podmlatku Villarreala, a igrao je još i za Espanyol i Mallorcu. Za prvu momčad Villarreala, koji je trenutačno sedmi na ljestvici španjolske La Lige, upisao je 170 nastupa te postigao 72 gola uz 28 asistencija.

Linker
24. travanj 2024 12:10