Lovro jedva čeka izazove protiv Spursa
 GORAN MEHKEK/CROPIX
‘NABRIJAN‘ NA SPURSE

‘Spremniji smo i motiviraniji nego ikad! Mamić je već dobio Wengera, zašto ne bi i Mourinha...‘

‘Krasno je bilo pročitati da je izbornik Dalić izjavio da se imam pravo nadati A reprezentaciji!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. ožujak 2021. 17:22

Modri u srijedu putuju u London na prvi veliki obračun s Tottenhamom Josea Mourinha. Prije puta na osminu finala Europske lige, u Maksimiru su već po dobroj tradiciji održali 'media day' na kojem su novinari mogli porazgovarati s plavim dečkima.

- Imamo šanse u Londonu. Naravno, naš suparnik je težak, ali spremniji smo nego ikad! I motiviraniji nego ikad! Baš se veselimo utakmici u Londonu - kazao je Lovro Majer za uvod.

Priča nam kako je gledao sažetke utakmice Tottenham - Crystal Palace kojeg su Mourinhovi dečki dobili s 4:1.

- Po onome što sam vidio, Tottenham je pokazao koliko je kvalitetna momčad. Ali, nogomet je zanimljiva igra u kojoj je sve moguće, mi definitivno s velikim optimizmom putujemo na Otok.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zanimalo nas je kako se Dinamo može suprostaviti takvoj momčadi, s toliko kvalitetnih nogometaša?

- Ha, ne znam... Nismo imali previše prilika igrati protiv takvih momčadi. No znam da moramo probati iskoristiti svaku našu priliku i njihove greške. Znamo da oni neće puno griješiti, ali mi ćemo biti spremni kad se dogode. Jasno je da ćemo morati biti jako borbeni, a posebno ćemo se morati koncetrirati na njihovu brzu tranziciju igre, na njihove kontre i polukontre. U tom segmentu igre su najopasniji. Kazati ću nešto što je možda izlizano, ali najbolje opisuje kakvi ćemo morati biti u Londonu. Metaforički kazano, moramo - poginuti! Dati aspolutno sve od sebe. Da, vjerujem da će biti dobro.

Modri su defintivno u dobroj formi, uzastopno pobjeđuju, ne primaju pogotke, djeluju zaista jako agresivno, onako pravo europski.

- Kao momčad zaista igramo jako dobro, to je činjenica. To je naša snaga, naša prednost, vjerujem da ćemo takvi biti i u Londonu.

Kad smo ga pitali tko je po njemu najopasniji igrač Spursa, kazat će...

- Ma, tu ima toliko dobrih igrača da je zapravo teško nekoga posebno izdvojiti, Ako bi već morao nekoga posebni apostofirati, onda su to Son i Kane.

Koliko će u utakmici u četvrtak odlučivati treneri? Jose Mourinho je veliki trener, s druge strane je Zoran Mamić koji vas je sjajno posložio?

- Mourinho je karizmatični trener, ali je Zoran Mamić svojim rezultatima pokazao da je također sjajan. Sve će utjecati na konačni rezultat, pa i 'igra' trenera. Naš trener je već dobio Arsenea Wengera kad je Dinamo dobio Arsenal, zašto ne bi dobio i Mourinha? Ma, zaista smo veliki optimisti.

Izbornik Zlatko Dalić je prvi put kazao da Lovro ima pravo gledati prema A reprezentaciji. Kako je to doživio?

- Bilo je zaista krasno to pročitati. Ali isto tako imam mnogo vremena pred početak seniorskog Eura, utakmice s Dinamom, Euro mladih... Moram samo nastaviti ovako igrati. Odnosno, mislim da mogu igrati još puno bolje. Vjerujem da ću to i pokazati.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Trener Modrih Zoran Mamić pronašao je idealnu opciju s njim i Lukom Ivanušecom u veznoj liniji. Odlično funkcioniraju skupa. Kakav je plan za utakmicu u Londonu?

- Neću ulaziti u to kakav je plan za London, to najbolje zna naš trener. Luka i ja smo pokazali da možemo jako dobro igrati kad smo skupa na travnjaku, igramo dobro kao i kompletna momčad. S Lukom već igram dosta dugo, tako da se maksimalno razumijemo i baš nam je super. Možemo mijenjati pozicije u vezi, on dođe u sredinu, ja se prebacim na krilo, držim da nam je to neka vrsta oružja.

Hoće li Mourinhovi analitičari otkriti vaše kretnje?

- Možda i hoće, ha,ha, ha... Mi u Dinamu imamo samo jednog analitičara, oni ih imaju malo više. No, bez obzira na sve analize, teren je sasvim nešto drugo. Definitivno vjerujem u nas i u dobar rezultat u Londonu, u lijepe vijesti u četvrtak kasno navečer - zaključio je Majer.

Linker
27. travanj 2024 21:33