JORGE GUERRERO Afp
DVOJAC NA ŽESTOKOM UDARU

‘Sramota!‘ Legenda razmontirala Manchester United: ‘To može samo jedan na svijetu, a ti nisi taj‘

‘Već od prve minute i prvog ispucavanja stvari su krenule nizbrdo‘, reći će Scholes
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2023. 06:56

Ivan Rakitić i njegova Sevilla u četvrtak su navečer izbacili Manchester United iz Europske lige i tako izborili polufinale tog natjecanja. Semafor na Sánchez Pizjuánu sinoć je pokazivao 3:0 za domaći sastav (ukupno 5:2), a puno žešće od bivšeg Vatrenog i njegovih suigrača, Crvene vragove razmontirala je njihova legenda.

Paul Scholes nakon utakmice u Sevilli nazvao je Manchester United ‘apsolutnom sramotom‘.

image

Paul Scholes

FARRELL/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

- Teška je ovo bila noć u kojoj se nisu mogli nositi s agresivnim Sevillinim pristupom. Kada dođete na ovakva mjesta, onda očekujete da ćete primjer pronaći kod svojih najiskusnijih minuta, a oda već od prve minute i prvog ispucavanja Davida de Gee stvari krenu nizbrdo - reći će Scholes, a s njim će se složiti i brojni britanski mediji, pogotovo kada je u pitanju vratar engleskog velikana kojeg su mnogi označili kao velikog tragičara i čovjeka koji je bio krivac za sva tri pogotka u mreži Uniteda. A pošteđen nije bio ni Harry Maguire.

- David de Gea je fantastičan vratar, ali nije fantastičan nogometaš. Vidjeli smo ono njegovo dodavanje Harryju Maguireu. Nije to loše dodavanje i znam da ga je Harry tražio, ali morate bolje pročitati situaciju. Nemam pojma zašto je Maguire tražio loptu. Mogu se sjetiti samo jednog stopera koji bi mogao iskontrolirati loptu u toj situaciji, a on nije taj. Moraš pročitati što se događa, a ovako ste upali u zamku. Treba postaviti pitanje - uklapa li se on u filozofiju Erika ten Haga? - pita se Scholes.

- Bila je to apsolutna sramota četvrtfinala. United je bio nadigran i nedostajalo mu je agresivnosti - dodao je.

Slaba predstava u Španjolskoj Crvene je vragove izbacila iz utrke za treći potencijalni trofej. Liga kup su, podsjetimo, već osigurali ranije ove godine, a ove će nedjelje s Brightonom igrati polufinale FA kupa. Ponove li ovakvu predstavu protiv odlične momčadi Roberta de Zerbija, Eriku ten Hagu i društvu neće biti lako...

Linker
29. travanj 2024 15:41