KLODIAN LATO/EUROKINISSI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Klodian Lato/eurokinissi/imago Sportfotodienst/profimedia
OD SAD SU NEPRIJATELJI

Srbi otkrili pravi razlog povijesne izdaje u Ateni: ‘Gotovo je, ovo je točka na jedno veliko prijateljstvo!‘

‘Struktura u najvećoj skupini navijača AEK.a "Original 21" potpuno se promijenila‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. listopad 2023. 07:01

Transparent kojeg su na utakmici Europske lige protiv Ajaxa na tribinama razvili navijači AEK-a "Kosovo je Albanija" izazvao je očekivano burne reakcije u Srbiji, a tamošnji mediji pokušavaju proniknuti pozadinu čitavog slučaja.

"Struktura u najvećoj skupini navijača AEK.a "Original 21" potpuno se promijenila i sada je u dobroj mjeri čine Albanci! Oni su to iskoristili kako bi iznijeli svoje političke poruke i zloupotrijebili to što na tribinama predstavljaju jedan veliki grčki klub", prenose mediji u Srbiji uz dodatak:

"Povijesno prijateljstvo AEK i srpskog naroda ovim potezima je ozbiljno uzdrmano. Atenjani su tu bili kada nam je bilo najteže i to definitivno nikada neće biti zaboravljeno, ali očito da u budućnosti "pušu neki drugi vetrovi" i da je ovo točka na jedno veliko prijateljstvo".

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

U međuvremenu se oglasio i grčki klub.

""AEK izražava zgražanje i nedvosmisleno osuđuje pojavu, pa makar i na nekoliko sekundi, transparenta izrazito nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. On nema apsolutno nikakve veze s povijesnim nastankom naše udruge, niti naravno s onim što ona zastupa od svog osnutka. AEK ne mora ništa dokazivati ​​riječima, jer je to učinio na djelu na nesporan način i inicijativama koje nijedna druga skupina nije poduzela protiv rata. Povodom konkretnog tužnog i gorkog incidenta, iz AEK-a poručuju da na ovome neće ostati. Već sada pokrećemo akcije traženja odgovornih i za aktualnu, ponavljajuću sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu našeg svijeta i obožavatelja, koji su također žestoko reagirali. Sigurno ćemo pronaći odgovorne i trajno im zabraniti ulazak na naš stadion", navedeno je priopćenju AEK-a.

Linker
27. travanj 2024 05:39