UBITAČAN RUJAN SPLIĆANA

Sreća je okrenula leđa Hajduku: Najteži protivnik hajdukovcima dolazi odmah nakon Dinama, Renove i Rijeke

Razmišlja se i o odgodi Jadranskog derbija, ali tu priču na Poljudu zasad ne žele komentirati
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. rujan 2020. 08:04

Nefči ili Galatasaray, teže nije moglo između potencijalnih suparnika Bijelih za 3. pretkolo Europske lige. Jasno, mora Hajduk pobijediti Renovu da bi uopće došao u situaciju razmišljati o tome tko će slaviti u Azerbajdžanu, ali razvidno je da je sreća u ždrijebu okrenula leđa Bijelima.


Pritom je također logično da se o mogućem suparniku iz 3. pretkola ne razmišlja prije eliminacije Renove. Opekli su se na Poljudu prošle godine kada je Gzira bila naizgled lagan zalogaj, poglavito nakon pobjede iz prve malteške utakmice. Zato se o Galatasarayu, kojeg ipak svi vide kao velikog favorita, ne priča glasno. Pričat će se kada dođe trenutak, ali imat će Bijeli sve informacije iz prve ruke s obzirom da je Hari Vukas bio pomoćnik Tudoru na klupi Galatasaraya.


Proveo je Vukas 10 mjeseci u turskom velikanu, od veljače do prosinca 2017. godine radio je Tudorovom stožeru u Galatasarayu. Upoznao je kako diše klub za kojeg navija ‘pola Turske’. Ali, daleko je Galatasaray Bijelima. Treba prvo proći preko Makedonije, a imaju hajdukovci i domaćih obveza. Dinamo na Poljudu, pa Renova, zatim Rijeka i bude li uspjeha s Renovom, stiže Galatasaray. Četiri zahtjevne utakmice u samo 12 dana, a pritom i tri teška putovanja.


Zanimljivo je stoga pitanje hoće li Hajduk zatražiti odgodu dvoboja s Rijekom? Ili će možda oba kluba posegnuti za istim zahtjevom?
- Zasad nema informacija na temu odgode - odgovor je poljudske press-službe.


Već smo nekoliko puta posljednjih dana spomenuli kako je delikatan rujanski raspored Hajduka, a ulaskom u 3. pretkolo bit će i još delikatniji. Bez obzira hoće li putovati u Istanbul ili Baku, u samo osam dana imat će Bijeli tri gostovanja. Za takav gusti raspored trebat će im snage, nudrosti i najviše od svega širokog kvalitetnog kadra. Zato se očekuju pojačanja adekvatna visokom cilju. Nema smisla očekivati da će se trenutačna momčad u dva tjedna do utakmice s Dinamom bitno podići kako bi preko noći postala spremna za velike dosege. Ako nas u to nisu uspjeli uvjeriti u protekla dva mjeseca, teško će to uraditi kroz dva tjedna.


Uz to, ostaje još jedno pitanje koje traži odgovor, a to je status trenera. Hajduk u najvažnije utakmice jeseni, u dvoboje koji mogu usmjeriti kompletnu sezonu, ulazi bez predsjednika i s trenerom koji nema potvrđeni status. Najavljeno je da će se do kraja tjedna struka i Nadzorni odbor pozabaviti pitanjem trenera. Potvrditi Vukasa, kako sada stvari stoje, ali ostavimo da to najodgovorniji ljudi kluba potpišu

.
U svakom slučaju, traži se rješenje situacije, jer ovako svi troše svoje kredite povjerenja. Vukas vodi momčad, ali nije potvrđen trener. S druge strane, od njega se očekuje pozitivan rezultat sa Dinamom i Rijekom, prolaz Renove... očekuju se svi rezultati koje navijači sanjaju. I jasno, da pritom podigne vrijednost igrača jer klub do sredine listopada mora ostvariti neki bitniji transfer kako bi se osigurala nesmetana klupska egzistencija.


I tko će onda razmišljati o Galatasarayu kada do Istanbula ima tri tjedna i tri važne utakmice sa previše otvorenih unutarnjih pitanja.

ČETIRI TEŠKE MISIJE

Dinamo na Poljudu
Renova u Makedoniji
Rijeka na Rujevici
Galatasaray? u Turskoj

34
utakmice odradili su Tudor i Vukas s Galatasarayem, upisali su 19 pobjeda, 4 remija i 11 poraza

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:33