DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NEMA PREDAJE

Stigla jako dobra vijest za Dinamo u lovu na senzaciju godine: ‘Mislim da možemo igrati s Tottenhamom!‘

Jedno od pitanja koje muči Dinamove navijače bilo je hoće li za uzvrat biti spreman kapetan Ademi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. ožujak 2021. 07:58

Tek u petak poslijepodne stigla je Dinamova momčad iz Londona u Zagreb, u protokolu je pisalo novo testiranje na COVID-19 i odlazak na maksimirski stadion gdje su morali čekati nalaze, jer to je jedini način da se po dolasku iz Engleske izbjegne nužna dvotjedna izolacija.


A jedno od pitanja koje muči Dinamove navijače nakon prve utakmice s Tottenhamom jest i hoće li za uzvrat biti spreman kapetan Arijan Ademi. Ne treba objašnjavati kolika je njegova važnost za momčad u takvom dvoboju i koliko bi misija postala nemoguća da njega nema.

image
Arijan Ademi
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Pred kraj utakmice šepajući je, uz pomoć liječnika i fizioterapeuta, izišao iz igre, s bolnom grimasom, nije to izgledalo optimistično. Međutim, prema informacijama od petka, u Dinamu ne sumnjaju na neku težu ozljedu, dobio je Ademi neugodan udarac i zaradio oteklinu, ali bi ako ne dođe, ne daj Bože, do kakvog pogoršanja, kapetan trebao biti spreman za taj uzvratni obračun.


Kako su utakmicu u Londonu doživjeli Dinamovi igrači, vjeruju li da mogu u Maksimiru dostići i prestići prednost Spursa?
- Bila je stvarno teška utakmica za nas. Oni su jako dobro držali posjed na početku i bilo nam je teško istrčavati te kontre, gubili smo puno snage. Uspijevali smo u prvom dijelu nekako izlaziti iz toga, ali u drugom poluvremenu je bilo sve teže - rekao je Mislav Oršić, koji je u prvoj minuti imao odličnu priliku da šokira Llorisa, ali nije pogodio.


- Ne možemo biti zadovoljni s porazom. Mislim da smo im dali previše posjed, trebali smo biti malo više ofenzivniji i izaći malo više hrabrije. Previše smo, možda, pokazali respekta, trebali smo igrati malo bezobraznije. Oni imaju više takvih utakmica, vrhunska su momčad, imaju kvalitetne igrače i puno iskustva - razmišlja Luka Ivanušec, koji je po mnogima bio najbolji Dinamo igrač u Londonu, jedan od onih kojima se malo toga može zamjeriti.

Vjera postoji

Ipak, unatoč tome što nema u Maksimiru puno onih koji su zadovoljni ishodom, još uvijek igrači vjeruju da nije sve izgubljeno i da u Zagrebu Dinamo može biti bolji, opasniji, efikasniji.


- Žao nam je što nismo zadržali rezultat na 1:0, sigurno bi tada bilo lakše na Maksimiru. Ali smatram da je sve moguće i mislim da smo u nekoliko navrata mi sami osjetili, bez obzira na to što je to veliki klub i visoka razina, da se može igrati i da smo sposobni za dobre stvari. Usudio bih se reći da smo cijelo prvo poluvrijeme izgledali dosta kompaktno, dobro smo se držali, izlazili iz njihovih agresija. Mislim i dalje da je sve moguće - poručio je, pak, Lovro Majer.


Optimizam će, dakle, živjeti do četvrtka, do konačne istine. Sigurno, bilo bi lakše ganjati 0:1, međutim i ovako možda još nije sve izgubljeno. Barem Ademi, kako stvari stoje, nije izgubljen za uzvrat.

Linker
02. svibanj 2024 14:04