RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
GVARDIOL ‘NABRIJAN‘

‘Stopalo boli, ali stisnut ću zube! Idemo po to polufinale! Evo što je naša najveća šansa...‘

"Moramo do utakmice poraditi na tome, čini mi se da su tu igrači Villarreala najtanji!"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. travanj 2021. 08:16

Joško Gvardiol nije skidao osmijeh s lica. Ali, mladi Dinamov nogometaš uvijek je takav, optimističan, dobro raspoložen. Kad god najavljujemo neku utakmicu upravo je nadahnjujuće pričati s njim jer vas on gotovo uvijek uvjeri da će Modri - pobijediti.

Apsolutno vjeruje u ovu Dinamovu momčad, koja je donijela toliko radosti svim plavim poklonicima, koja je već tri sezone u velikom naletu kad se radi o europskim utakmicama. Nije ga nimalo pokolebao poraz u prvoj maksimirskoj utakmici, siguran je da se sve može nadoknaditi u uzvratu, da ništa nije gotovo, izgubljeno. Vidio je u tom maksimirskom srazu da Modri imaju dovoljno znanja i sposobnosti da nadjačaju Villarreal, da dostignu taj jedan pogodak zaostatka i da se u Zagreb vrate s još jednim ogromnim skalpom snažne europske momčadi.

- Na posljednjem treningu smo se pozabavili taktikom za utakmicu s Villarrealom. Znamo što nas očekuje u Španjolskoj, idemo spremni po pobjedu. Da se metaforički izrazim, idemo poginuti protiv Villarreala!

Pitali smo ga zašto je Dinamo izgubio prvu utakmicu, gdje je pošlo po zlu?
- Pa, mislim da je utakmicu odlučio onaj nesretni jedanaesterac. Makar, mora se priznati da je Villarreal imao nešto konkretnijih prilika. Držim da smo u drugom poluvremenu malo pali s snagom, to nam se ne smije događati u tako velikim utakmicama. Recept za trijumf je jednostavan. U Villarrealu moramo ubaciti u veću brzinu od one koju smo imali u Maksimiru. Onda ćemo taj posao odraditi na najbolji način i veseliti se svi skupa.

Pitamo ga kakvu utakmicu očekuje u Villarrealu? Hoće li biti slična onoj u Maksimiru? Hoće li momčad Unaija Emeryja napasti kao što to obično radi ili će ipak biti opreznija s obzirom da ima povoljan rezulat iz prve utakmice?
- Iskreno, ne znam kako će se Villareral ponašati sutra. U Zagrebu smo vidjeli da su nas napali, da su držali posjed lopte, tehnički su zaista moćna momčad. Držim da mi ne možemo igrati previše riskantno, krenuti u visoki presing. No, u jedno sam siguran. Moramo biti odlučniji u nekim situacijama. To mislim u igri prema naprijed. Ta veća odlučnost bi nam mogla donijeti radost i ono što idemo.

image
CROPIX

Koja je najveća razlika u igri Tottenhama i Villarreala?
- Nisam igrao protiv Tottenhama, bio sam ozlijeđen. Suigrači su mi pričali da je utakmica sa Spursima bila čak tjelesno zahtjevnija nego okršaj s Villarrealom. Makar je razlika jasna. Španjolci više vole loptu imati u nogama. Igraju sigurno ljepši i atraktivniji, maštovitiji nogomet. Imaju dosta niskih igrača, imaju taj precizni pas, brzu loptu... Držim da takva igra nama manje odgovara.

Odmah nam je i kazao gdje vidi ponajveću Dinamovu šansu.
- Mislim da će nama najveća šansa biti prekidi. Moramo do utakmice poraditi na tome, čini mi se da su tu igrači Villarreala najtanji. Tu bi mogli puno napraviti i iskoristiti tu šansu.

Prije neki dan, nakon utakmice s Lokomotivom, napisali smo da bi možda trener Damir Krznar u špicu napada protiv Villarreala mogao gurnuti baš njega. Jer, znamo kakva je situacija s Brunom Petkovićem... Gvardiol je skočan, brz, zna s loptom, ta opcija nam nekako uopće ne izgleda loše. Bi li on mogao igrati u samoj špici napada?
- Čitao sam, ha, ha, ha... Ali, da znate, u pionirima i kadetima sam igrao napadača. Nije mi to nepoznato, dapače. Igrao sam samu špicu, a igrao sam i desno krilo kao ljevak. Nije bilo loše, ali tu je šef Damir Krznar, on će odlučiti.

Protiv Lokomotive je zabii pogodak, a bio je u još jednom sjajnoj šansi. Poput japanskog vlaka je u sprintu pretrčao obranu Lokosa, ali niije zabio.
- Joj... U toj prilici sam bio kriminalan. Kriminalno sam to odigrao. Pretrčao sam sve, pa sam na koncu želio lobati vratara. U tim trenucima mi se nešto vrtjelo po glavi, pa se nisam snašao u završnici. Onako, skroz iskreno, ne snalazim se baš u završnici. Što jest jest.... Morao sam to bolje odigrati.

Sjajni mladi nogometaš Dinama je zaključio...
- Optimist sam pred uzvrat. Mislim da smo sposobni napraviti još jedan veliki rezultat, napraviti još jedno nogometno čudo i nastaviti svoj put u Europskoj ligi, stići do polufinala - zaključio je Joško Gvardiol.

Stopalo boli, ali stisnut ću zube i igrati

Gvardiol je u prvoj utakmici zaigrao nakon mjesec dana stanke zbog ozljede. Sve je prošlo dobro, ali je za vrijeme utakmice s Lokomotivom opet osjetio neke probleme.
- U jednom trku sam pokušao zakočiti. Nisam uspio, pobjegla mi je noga, čuo sam da je nešto krcnulo u lijevoj nozi, u stopalu. Iskreno, ne znam što je, nismo radili nikakve preglede. Nema vremena za to. Stisnut ću zube i igrati protiv Villarreala, idemo napraviti ono po što idemo, po trijumf.
Boli li ga stopalo?
- Iskreno, boli... Malo otežano hodam, ali to me neće spriječiti, bit ću spreman za Villarreal, o tome zapravo uopće ne razmišljam.

Linker
29. travanj 2024 15:41