SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Novi izazov Riječana

‘Tamo smo ‘dobili po glavi‘, to nam je dodatni motiv. Bilo bi fenomenalno kad bismo završili pobjedom!‘

Jedan od ključnih igrača Tibor Halilović nada se bodovima protiv momčadi Aalkmara
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. prosinac 2020. 22:29

Nastavlja se ludi ritam utakmica nogometaša Rijeke, već u četvrtak domaćini su nizozemskom Aalkmaru, u posljednjem, 6. kolu skupine F. U zadnja dva tjedna Riječani su odigrali čak četiri utakmice, od toga tri u gostima, pretrpjeli su jedan poraz (Napoli 0:2), upisali dva remija (Osijek 1:1, Real Sociedad 2:2) i u nedjelju su se osladili pobjedom protiv Hajduka (2:1).

Možemo s najboljima

Te pobjede Riječana na Poljudu već postaju “običan dan u uredu”, a jedan od ključnih igrača momčadi s Rujevice, Tibor Halilović (25), kaže:
- Moramo biti još kako zadovoljni ovim rezultatima i to nam svakako daje samopouzdanje uoči dolazećih teških dvoboja s Nizozemcima i Dinamom na Rujevici (nedjelja). Pokazali smo sami sebi da možemo igrati i protiv najboljih, kao i da dobra igra donosi i pozitivan rezultat. A to je u svemu najvažnije - kaže ovaj izvrsni vezni igrač i najavljuje dvoboj s Aalkmarom (četvrtak, 18.55 sati):

- Bilo bi fenomenalno kad bismo natjecanje u skupini okončali pobjedom, nakon što smo u San Sebastianu upisali i prvi bod. Ali, ne zavaravamo se, bit će vrlo teško, no izvukli smo pouke iz poraza u Nizozemskoj, tamo smo baš naivno posrnuli. Pustili su nas da krenemo prema njihovim vratima, a onda su nas u tri navrata “iskontrirali” dugim loptama, to nam se više nikad ne smije dogoditi. Bila nam je to najlošija predstava u Europskoj ligi, platili smo danak razmišljanju da će nam protiv Aalkmara biti lakše nego u dvobojima s osjetno favoriziranima Napolijem i Realom Sociedadom, pa smo krenuli otvorenijeg garda. I “dobili smo po glavi”. Taj nam je poraz svakako i dodatni motiv uoči okršaja u četvrtak, bilo bi fenomenalno kad bismo sa četiri boda okončali natjecanje u skupini.

Vratili ste se na travnjak nakon gotovo tri mjeseca, je li sad s koljenom sve u redu?

- Da, ne osjećam nikakve bolove i lagano se tjelesno podižem iz utakmice u utakmicu. Nisam, dakako, još u onoj formi u kojoj sam bio do kolovoza, ali i to će s vremenom doći, samo da ostanem zdrav. Stoga sam zadovoljan svojim igrama nakon ozljede i nadam se da je opipljiv moj doprinos momčadskim dobrim igrama i rezultatima. Moram svakako istaknuti zajedništvo u svlačionici koje nas krasi otkad sam na Rujevici (od siječnja 2019. godine, op. a.), to je naš veliki adut koji najviše dolazi do izražaja na utakmicama poput ove s Hajdukom u Splitu, odigrane u nemogućim uvjetima. I nije slučajno da takve utakmice u većini slučajeva na kraju odu na našu stranu, ne pobjeđujemo uvijek zbog kvalitete, nego zbog silne želje, volje i momčadskog duha.

U zrelim ste igračkim godinama, osjetili ste igranje u inozemstvu nastupajući dvije sezone za Wislu iz Krakowa. Kakve su vam ambicije?
- Osnovna je želja što bolje igrati za Rijeku i doživjeti još sretnih trenutaka poput onoga u Šibeniku, kad smo mojim pogotkom osvojili kup svladavši Lokomotivu 1:0. Svatko od nas, naravno, želi igrati u što jačoj ligi, a moram reći da je moja sreća u nesreći u spoznaji da sam zbog ozljede ostao na Rujevici i ove sezone. Jer, imao sam na stolu nekoliko dobrih ponuda i vjerojatno bih otišao da koljeno nije zakazalo. A ovako sam ostao ovdje i s Rijekom odigrao jake europske utakmice, osjetio sam igranje na najvišoj razini protiv klubova iz naše skupine. Ne žurim nigdje, ali naravno da želim opet otići u inozemstvo i vidjeti mogu li dobro igrati u jačoj ligi od naše.

Moglo bi biti svašta

Može li netko ove sezone, konkretno Osijek ili Rijeka, ugroziti Dinamo, kojem ste domaćini u nedjelju?

- Ovo je zbog mnogih okolnosti neobična sezona, dosta je odgođenih utakmica i teško je onda bilo što prognozirati, jer pogled na ljestvicu zbog svega toga nije realan. Konkretno, imamo četiri utakmice manje od Dinama i tko zna kako će sve to izgledati kad se izjednačimo po broju odigranih utakmica. A Dinamo je ove sezone, poglavito u europskim utakmicama, pokazao svoju snagu i kvalitetu. No, nismo ni mi za podcijeniti i odigramo li u nedjelju kao s Osijekom i Hajdukom, bit će to neizvjestan okršaj. Ne znam, dakle, možemo li baš ugroziti Dinamo i ući do kraja u borbu za naslov, ali vjerujem da mu možemo zakomplicirati i zagorčati život. Uđemo li u seriju pozitivnih rezultata poput Osijeka, moglo bi se svašta dogoditi - smatra Halilović.

63 utakmice dosad je za riječku klub prikupio Tibor Halilović
7 golova zabio je Halilović igrajući za Rijeku od siječnja 2019.

Linker
18. travanj 2024 23:14