Vratar Staue Ducan
 SCREENSHOT: TWITTER
NA KRAJU I TO!

Teške riječi komentatora šokirale i Srbiju nakon najluđe europske utakmice! ‘Bolje da je gol bio prazan‘

‘Nije naša greška što je ovaj mladić želio postati vratar‘, rečeno je u prijenosu na rumunjskoj TV
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2020. 12:20

O utakmici 2. pretkola Europske lige između Bačke Topole i rumunjske Steaue u Senti pričat će se još neko vrijeme.

Naime, bio je to susret u kojem je postignuto 12 golova u 120 minuta igre. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 4:4, nakon produžetaka 6:6, a na kraju je nakon jedanaesteraca dalje prošla Steaua.

Steaua je na susret stigla sa svega 14 igrača u zapisniku zbog brojnih pozitivnih na koronavirus, a na vratima je stajao 19-godišnji vratar Razvan Ducan.

Riječ je nominalno 4. vrataru momčadi kojeg je trener Anton Petrea bio prisiljen baciti u vatru.

Zanimljivo je kako su Ducana u televizijskom prijenosu u Rumunjskoj kudili domaći komentatori, a jedna od opaski bila je da bi bilo bolje da u susretu Steaua nije imala golmana nego da je on stajao na vratima.

U obranu mladog vratara stao je Emanuel Rosu, jedan od najpoznatijih TV komentatora u Rumunjskoj.

"Veoma gadne opaske rumunjskog komentatora o Ducanu, četvrtom golmanu Steaue koji ima 19 godina i koji je protiv Bačke Topole napravio tri ključne greške za golove. U prijenosu je između ostaloga rekao: 'Pitam se bismo li bili bolji da smo utakmicu počeli bez golmana. Nije naša greška što je ovaj mladić želio postati vratar'", napisao je Rosu, inače dopisnik Guardiana.

Iako je imao velikih pogrešaka Ducan je i spasio momčad budući je u 97. minuti skinuo zicer Siladiju u situaciji jedan na jedan kod rezultata 4:4.

Linker
06. svibanj 2024 16:12