Boris Kovacev / CROPIX
DOBRE VIJESTI ZA BJELICU

TEŽAK UDARAC ZA BENFICU I PRAVA VIJEST ZA DINAMO Igrač za kojeg Portugalci nemaju pravu zamjenu neće nastupiti u uzvratu protiv Modrih

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. ožujak 2019. 16:46

Na uzvratu protiv Dinama u četvrtak u Lisabonu Benfica će definitivno biti bez napadača Harisa Seferovića. Obznanio je to portugalski sportski dnevni list Record, istaknuvši da će se švicarski reprezentativac na travnjak vratiti najranije 31. ožujka, kad Benfica igra prvenstvenu utakmicu protiv Tondele.

Ostvarilo se, eto, ono što smo i predviđali, Seferovićeva ozljeda prepona nije teža, ali ipak zahtijeva (barem) trotjednu stanku i prognoze da će zaigrati posljednjeg dana ožujka zapravo su vrlo optimistične. To je svakako dobra vijest za Plave jer je Seferović jedini igrač za kojeg Benfica nema pravu alternativu, trener Bruno Lage nema u svlačionici sličnoga napadača, ratnika i “razbijača”.

U sjeni vijesti o Seferovićevu neigranju pomalo je ostao još jedan važan podatak koji ide na ruku Zagrepčanima. Benficu naime u ponedjeljak čeka i prvenstveni okršaj s Belenensesom u Lisabonu, utakmica u kojoj mora osvojiti bodove da bi zadržala vodeće mjesto na ljestvici. To dakle znači da će Benfica imati dan manje odmora od Plavih (Dinamo igra u nedjelju doma s Rijekom) uoči uzvrata, što je svakako iznimno važno u ovom ritmu igranja dvije utakmice tjedno.

- Neće Benfici biti nimalo lako s Belenensesom, vidjet ćete. To je tvrda momčad i morat će se Benfica još kako namučiti za pobjedu. Uostalom, u prvom dijelu prvenstva, krajem listopada, Belenenses je doma isprašio Benficu pobijedivši 2:0 - rekao nam je Nikola Maraš, reprezentativac Srbije, koji igra u Chavesu i dosad nam je filigranski točno ocrtao Benficu i njihov način igre.

Umjesto Seferovića protiv Belenensesa će zacijelo zaigrati brazilski veteran Jonas (34), ali on je drukčiji tip napadača. Jonas nije ni bio u Zagrebu jer je zbog bolnih leđa bio na specijalističkim pregledima u Madridu.

Linker
05. svibanj 2024 05:57