Foto: Goran Mehkek / CROPIX
U POTRAZI ZA RJEŠENJEM

TKO USKAČE KAO ZAMJENA ZA KLJUČNE DINAMOVE IGRAČE? Za jedno mjesto 'pole-position' drži igrač koji bi bio pravo iznenađenje za Portugalce

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. ožujak 2019. 09:09

Arijana Ademija nema, a vrlo su mali izgledi da će protiv Benfice zaigrati i Izet Hajrović. Odnosno, kako sad stvari stoje,, propustit će prvu utakmicu i biti spreman za uzvrat. Potvrdio je da Hajrovića neće biti.

- Neće igrati prvu utakmicu, nadamo se da će biti spreman za uzvrat - rekao je jučer Bjelica.

Prirodna zamjena za Ademija je Ivan Šunjić. Dosad je puno toga dobroga odradio, miran je i sve zreliji i iskusniji, ne sumnjamo da će dobro podmetnuti leđa. Iako, moramo i to reći, Šunjić isto osjeća bol u preponi, zbog toga će preskočiti i utakmicu s Lokomotivom, no, za Benficu će biti spreman.

Plzen, Ceska, 140219.
Doosan Arena.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige: FC Viktoria Plzen  GNK Dinamo Zagreb.
Na fotografiji: Amer Gojak i Arijan Ademi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prirodna zamjena za Hajrovića je, pak, Damian Kadzior. Znači, Šunjić i Kadzior umjesto Ademija i Hajrovića? Možda, iako nije isključeno da će Bjelica posegnuti za nekim drugim rješenjima, ima igrače za još varijanti. Pa se tako može dogoditi da od prve minute u momčadi vidimo i Šunjića i Gojaka i Moru i Olma. Šunjić bi bio zadnji vezni, Moro malo više naprijed, Olmo u tom slučaju na krilu. Postoji i mogućnost da Moro bude ‘Šunjić’, odnosno da ostane sam kao pozadinac, a da ispred njega operiraju Olmo i Gojak, kao i dosad. Vagat će Bjelica još nekoliko dana, ima vremena, a možda i utakmica protiv Lokomotive ponudi neke dodatne odgovore.

Zagreb, 170219. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 21. kola 1. HNL izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Izet Hajrovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

U svakom slučaju dva velika hendikepa, nema Ademija ni Hajrovića, ali Bjelica ima nekoliko aduta u svlačionici pod jugom. Nikad nije kukao ni jadikovao, neće ni sad. Može se to gledati i sa svjetlije strane, ostvari li Dinamo prolazan rezultat u prvoj utakmici, u Lisabonu će biti jači za Hajrovića! A znamo što on može, pokazao je već u europskim utakmicama.

Sve ostalo trebalo bi biti isto kao i obično. Zadnja linija u sastavu Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, naprijed Petković, na lijevom krilu Oršić. U svakom slučaju, najvažnije je da svi preostali budu zdravi, da utakmica protiv Lokomotive i treninzi idućih dana ne iznjedre neke nove ozljede i probleme. Ostane li na ovome, Dinamo još ima adute za veliku utakmicu. Dva asa su izbijena iz ruke, ali u igri je još dovoljno karata za prolaz.

OPCIJE ZA HAJROVIĆEVU ZAMJENU

DAMIAN KADZIOR

- protiv Lokomotive će pokazati je li u pravoj formi, ali zdrav jest, spreman za europski izazov. Još nijednom nije bio starter u Europi ove sezone, trebao je biti u Plzenu, međutim, tada je još bio ozlijeđen. Njegova ljevica mogla bi biti iznenađenje za Portugalce, jer ga dosad i nisu imali prilike vidjeti.

MARIO ŠITUM

- igrao je ‘Hajrovića’ u Plzenu. Napadački mu učinak nije bio prevelik, nije to bila niti velika partija, međutim, nije niti on krivac za poraz, s njim na terenu Dinamo je imao i povoljan rezultat. Bjelica u njega vjeruje, ali, možda ipak na nekoj drugoj poziciji.

IYAYI ATIEMWEN

- pokazuje ‘znakove života’, ali još nije na razini da bi u Europi bio veliko pojačanje. Mora se dokazivati u HNL-u, minutažu koju je dobio u Plzenu nije najbolje iskoristio.

DANI OLMO

- uvijek je moguća opcija i za desno krilo, no, dojma smo da Bjelica ipak nije sklon toj varijanti. Dani je pokazao da je jedna od najjačih Dinamovih karika na središnjoj ofenzivnoj poziciji, šteta je ‘oduzeti’ tu moć. No, naravno, u taktičke svrhe nije isključeno da zaigra na desnoj strani.

PETAR STOJANOVIĆ

- i to je nešto što je Bjelica tijekom priprema znao iskušavati. Stojanović u ofenzivnijoj poziciji s nekim iza sebe, možda Moharramijem? Rizično, jer nije baš često takvo što uigravano, no, tko zna, u ovakvim utakmicama iznenađenja nisu isključena.

Linker
02. svibanj 2024 18:46