Afp
OSMINA FINALA SE NUDI

TOP 5 jakih razloga za prolaz Dinama: Čak tri gola u gostima, serija kakva se ne pamti od Ante Čačića...

Dinamo ima veliku prednost uoči uzvratne utakmice 1/16 finala s Krasnodarom...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2021. 12:50

1. PREDNOST NAKON PRVE UTAKMICE
Modri su u Krasnodaru pobijedili s 3:2, imaju zaista krasnu prednost pred današnji uzvrat. Rusi u Dinamovom domu moraju pobijediti s dva pogotka razlike ili s jednim ako postignu četiri pogotka, a s tri ako žele u produžetak. Teško je vjerovati da će Dinamova obrana biti tako propusna, a napad tako bezazlen da im to uspije. Osim pobjede u gostima, veliki su zalog i tri postignuta pogotka na strani.


2. MODRI SU U VELIKOJ EUROSERIJI
Momčad Zorana Mamić u sjajnoj je europskoj seriji. Nakon dva neodlučena rezultata na startu skupine ubilježili su pet uzastopnih pobjeda. Četiri u skupini, te onu proteklog tjedna kod Krasnodara. Posljedni put Dinamu je to uspjelo 2012. godine kod trenera Ante Čačića. Nakon one legendarne pobjede nas Ludogorcem u 90+8. minuti, Modri su dva puta pobijedili Šerif i Maribor, te se plasirali u Ligu prvaka. Danas love pothvat, šestu uzastopnu pobjedu, ogroman je to motiv.


3. DINAMO JE U UZLAZNOJ FORMI
Nakon onog senzacionalnog poraza od Šibenika na Maksimiru, Mamićeva momčad se iznimno podignula u formi, zaredala je s uzastopnim pobjedama i počela igrati sve bolje i bolje uz utakmice u utakmicu. Plavi danas djeluju jako, moćno, prepuni su samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti, djeluju kao momčad kojoj je teško stati na kraj. Takav Dinamo bi večeras trebao biti prevelika prepreka za Ruse.


4. PETKOVIĆ JE OPET ONAJ ‘STARI’
Bruno Petković je u Krasnodaru odigrao na najvišoj mogućoj razini, bio je onaj stari Petko, nezaustavljiv i ubojit. Takav reprezentativni napadač može porušiti svaki obrambeni zid, a kako ne bi onda mogao i ovaj ruski. Također, Mamić ima osim Moharramija i Franjića sve igrače na raspolaganju, ima u kadru svoju udarnu jedanaestoricu.


5. KRASNODAR NIJE NA MAKSIMUMU
Nakon što su poraženi od Modrih u prvoj utakmici šesnaestine finala, Rusi su ispali i iz natjecanja Ruskoga kupa. Dugo nisu igrali natjecateljske utakmice, a kad su zaigrali, doživjeli su poraze. Ta činjenica govori da nisu u nekoj formi, dapače. Moglo se to vidjeti u tom prvom dvoboju. Modri bi danas to trebali iskoristiti.

Linker
27. srpanj 2024 01:27