Slavlje Celja

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia
NESTVARNO ‘KRŠTENJE‘

Totalna euforija u hrvatskoj koloniji: ‘Čarolija će odjeknuti Europom‘, ‘Mogli smo im zabiti i 10 komada!‘

‘Očekivao sam praznu mrežu, tako da mi igrači još uvijek duguju‘, našalio se španjolski trener
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2024. 23:08

Nogometaše Celja čeka neprospavana noć. Potpuno zasluženo, jer "krštenje" u europskim natjecanjima pred domaćom publikom nije moglo biti senzacionalnije. Pet golova utrpali su Slovenci turskom Başakşehiru, koji će se još dugo pitati što ih je to snašlo ma areni Z‘dezele.

Snašao ih je - tornado. Tamar Svetlin, Ivan Brnić, Svit Sešlar i dvaput Armandas Kučys redali su se pred vratima Deniza Dilmena za prvi trobod u Konferencijskoj ligi. Točnije, u europskim natjecanjima uopće, jer Celje do ove sezone nikada nije izborilo kontinentalni front. Kvalifikacije su im uvijek ostale prevelik zalogaj.

Međutim, španjolski stručnjak Albert Riera, koji je stigao ljetos, očito ih vodi u pravom smjeru. Slovenski portali "klanjaju" se izvedbi njegovih nogometaša.

"Ovo će odjeknuti diljem Europe. Predstava iz snova u Celju, slovenski prvak svladao je Turke", stoji u naslovu portala Ekipa24, dok u nastavku govore o "čarobnoj noći". Oglasio se i strijelac jednog pogotka Sešlar.

- Nema boljeg rezultata za prvu europsku utakmicu u Celju. Dali smo navijačima ono po što su došli. Suparnici su igrali otvoreno, što nam je ponudilo mnogo prostora, posljedično i velik broj šansi. Mogli smo im zabiti i 10 komada! Iskoristili smo svaku njihovu izgubljenu loptu i pokazali da možemo igrati sa svima - kazao je 22-godišnji Slovenac, koji u Celju boravi na posudbi iz turskog Eyupspora.

- Rekao sam dečkima da dugo nismo sačuvali praznu mrežu, to nam je danas bio glavni cilj. Nismo ga ostvarili tako da mi momčad još nešto duguje - ispalio je trener Riera i prasnuo u smijeh.

- Nisam očekivao ovakav rezultat, stvarno sam ponosan na našu agresivnu i kompaktnu predstavu - zaokružio je Španjolac.

Pored Brnića, od Hrvata je nastupio Luka Bobičanec ulaskom s klupe u 85. minuti. Ostali hrvatski "kolonizatori" u Celju, vratar Matko Obradović i branič Slavko Bralić, nisu se našli u zapisniku utakmice.

Linker
25. listopad 2024 00:28