Krunoslav Rendulić

 ANTONIO BALIC Cropix
BIT ĆE TO LUDI UZVRAT

Trener BiH prvaka: ‘Nismo mi navikli igrati pred ovakvim ambijentom, očito se prepadnemo...‘

‘Imamo još 90 minuta da pokušamo izbaciti objektivno kvalitetniju momčad i favoriziranog protivnika‘
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 12:31

S ostvarenim ciljem, s ulaskom u skupine nekog UEFA-inog natjecanja "u džepu", u njihovom slučaju Konferencijskom ligom, nogometaši Zrinjskog mogli su posve rasterećeno u Linz na noge LASK-u. S austrijskog izleta vraćaju se s porazom (1:2), ali ne i poraženi jer i rezultat i samo odvijanje situacije na utakmicu pokazuju da se prvak BiH itekako može nositi trećeplasiranom momčadi austrijske Bundeslige iz prošle sezone. Zapravo da nije bilo katastrofalnog otvaranja utakmice, i dva gola austrijskog Hrvata Roberta Žulja u prvih 12 minuta, Mostarci su mogli izvući puno bolji rezultat od ovog.

- Ušli smo previše "svečarski" raspoloženi, previše darežljivi. Domaćini su iskoristili to što smo u prvih 12 minuta bili preimpresionirani, a početničke pogreške skupo se plaćaju na ovom nivou. LASK je jednostavno previše kvalitetan da to ne bi iskoristio, a mi smo previše ponudili protivniku da bi izvukli išta bolje od poraza - sumirao je utakmicu trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Njegova momčad odigrala je već jednu sličnu utakmicu koja se razvila na sličan način. Kod Slovana u Bratislavi također je Zrinjski primio prvi gol u 4. minuti i također je pao na zaostatak od dva gola. Zajednička stvar te dvije utakmice je što su obje odigrane na velikom stadionu pred većim brojem ljudi, a u takvom ambijentu Zrinjski jednostavno nije naviknuo igrati.

- Desio nam se isti problem kao kod Slovana. Igrači očito loše reagiraju kada istrče pred veći broj publike i kada igraju pred takvom kulisom, u ambijentu na koji nismo naviknuti jer mi nemamo priliku igrati pred takvim auditorijem. Kada je prošla prva impresioniranost uspjeli smo se stabilizirati i bilo je puno bolje - dodao je Rendulić.

Kao i kod Slovana u toj spomenutoj utakmici Zrinjski je i ovaj put dobio drugo poluvrijeme, a taj pogodak Nemanje Bilbije, nakon prekida Tomislava Kiša, garancija je da će u četvrtak stadion pod Bijelim brijegom biti ispunjen do svog od UEFA-e dopuštenog kapaciteta, ali i pokazatelj da prvak BiH definitivno se može nositi s ekipama LASK-ove kvalitete.

- Žao mi je jedino što nismo ušli kako treba u utakmicu a onda kada izgubiš nemaš za čim žaliti. Jednostavno kada uđeš na nedopustivo loš način onda to skupo platiš. Ipak, ova ekipa je pokazala da je borbena, da ne odustaje do kraja i zato smo nagrađeni tim pogotkom koja nam daje nadu. Imamo još 90 minuta da pokušamo izbaciti objektivno kvalitetniju momčad i favoriziranog protivnika, ali u Mostaru im neće biti nimalo lako - zaključio je Krunoslav Rendulić.

Linker
05. svibanj 2024 04:54