Foto: Damir Krajac / CROPIX
DRUŽENJE NA MAKSIMIRU

TRENER DINAMA DAN NAKON POBJEDE 'Možemo se nositi sa svima!'; BJELIČIN 'DVOJNIK' ODUŠEVLJEN 'Ovo je najveća europska pobjeda u mojoj karijeri...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2019. 13:13

Dinamova 'europska bajka' i dalje traje. U prvom susretu osmine finala Europske lige Dinamo je na Maksimiru bio bolji od portugalskog velikana Benfice sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Bruno Petković u 38. minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio Dani Olmo.

Uzvratni susret je 14. ožujka na stadionu Luz, a nažalost Dinamo u Lisabonu neće imati na raspolaganju Leovca i Šunjića zbog žutih kartona, a do idućeg tjedna neće se oporaviti niti Ademi.

Dan nakon utakmice Dinamo je podno južne tribine organizirao i druženje s igračima i junacima velike pobjede, a prvi se javnosti obratio Marin Leovac.

"Kao prvo, mislim da smo svi jako sretni. Nije mala stvar dobiti Benficu u ovom natjecanju. Ovo je samo prvi dio, čeka nas jako težak posao u Lisabonu. Trebamo se prvo dobro odmoriti, odraditi Rijeku pa tek onda Benfica."

"Žao nam je što Šunjić neće moći igrati zbog tri žuta kartona, ali svi igrači ove sezone pokazali da će uvijek dati sve od sebe i da mogu uskočiti kada zatreba."

"Došao je jedan jako kvalitetan trener koji ima svoju viziju i svoje koncepte. Mi smo prava klapa, igramo jedni za druge, nitko se ne ističe. To je razlog zašto smo ovako dobri u Europi."

Nakon Leovca novinarima se obratio i trener Nenad Bjelica.

"Odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu u kojoj smo bili bolji i zasluženo pobijedili. Pokazali smo da se možemo nositi sa svima kada igramo timski. To je moj dojam nakon prospavane noći. Vjerovao sam u prolaz i prije, ali bili smo fokusirani na prvu utakmicu. Sada se može proći i bez pobjede, ali naravno da ćemo ići na pobjedu. Vjerujem da možemo proći u iduće kolo."

Bjelica u uzvratu neće moći računati na Ademija i Šunjića.

"Nisam razmišljao o zamjeni za Šunjića, to je daleka budućnost. Moramo prvo odigrati utakmicu s Rijekom, nadam se dobroj utakmici i očekujem pobjedu. Važnost utakmice je velika, možemo otići na sedamnaest bodova razlike i napraviti veliki korak prema tituli."

Dinamo je na Maksimiru bodrilo gotovo 30 tisuća navijača.

"Sjajna atmosfera. Devedeset i nekoliko minuta su nas bodrili, posebno na kraju utakmice kada nam je bilo teško i kada smo fizički klonuli."

Rene Poms, pomoćni trener Dinama je kazao:

"Najveća europska pobjeda u mojoj karijeri. Odigrali smo jako dobro u fazi obrane. Mogu se sjetiti samo jedne prave prilike Benfice kada nas je spasio Livaković. Imamo dovoljno kvalitete, vjerujem da možemo zabiti gol u Lisabonu. Mislim da možemo zabiti bilo gdje. Naravno, čeka nas teška utakmica, ali imat ćemo svoje prilike i pokušati zabiti."

VIDEO: Nikola Lipovac

Svoje dojmove s novinarima je podijelio i Dani Olmo:

"Dobra utakmica, svi u momčadi dali su sve od sebe, mislim da se to vidjelo i na terenu. Ali trebamo ostati na zemlji, tamo će, naravno, biti teško."

"Moramo se sada fokusirati na HNL, čeka nas utakmica s Rijekom."

"Ne razmišljam o usporedbama s Felixom. Želim samo odigrati najbolje, dati sve od sebe, najvažnije da momčad pobijedi."

Linker
07. svibanj 2024 01:18