CROPIX
PRAVI POBJEDNIČKI NASTUP

TRENER DINAMA ODRŽAO JEDNU OD NAJZANIMLJIVIJIH PRESICA NAKON VELIKE POBJEDE 'Oni su ostali bez jednog, a mi smo bez četvorice, pa ne plačemo!'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. ožujak 2019. 00:05

Ovo je već postala maksimirska tradicija – nakon svake europske utakmice,, Dinamova trenera Nenada Bjelicu novinari dočekaju pljeskom! I nek' se tradicija nastavi, bit će to znak da Dinamo traje u Europi! Trener Plavih nije krio zadovoljstvo nakon rušenja moćne Benfice...

- Ponosan sam na ovu momčad, čestitam igračima, ali i navijačima koji su nas fenomenalno bodrili, bez ijednog incidenta! Igrači su bili maksimalno disciplinirani i osim one šanse u 7. minuti, Portugalci nam nisu zaprijetili. Recept za ovu utakmicu bio je uspješan, dobro smo ih analizirali, ali u Lisabonu će biti sasvim drukčije i na Luzu pada odluka o ukupnom pobjedniku. Nadam se i vjerujem da ćemo to biti mi – rekao je Bjelica i opisao kako je proživljavao utakmicu koju nije smio voditi s klupe, niti je smio biti blizu momčadi:

- Bio sam miran... Utakmica se ne priprema u nekoliko sati, nego otkad izvučemo suparnika! Imali smo, dakle, dosta vremena, imam maksimalno povjerenje u svoje suradnike i sve je bilo izvrsno organizirano i izvedeno. Kad smo maksimalno disciplinirani i organizirani, onda možemo svakoga pobijediti, jer posjedujemo kvalitetu dostatnu za borbu s najboljima, protiv svakoga imamo šansu.

Priuštili ste nam silno zadovoljstvo ovom igrom i pobjedom, i vi ste, kao i igrači, prezadovoljni. Ipak, je li ostalo malo gorčine zbog propuštenih zgoda, Benfica je mogla u Maksimiru i teže nastradati?

- Ne, nema nimalo gorčine. Jer, ovaj će nas rezultat držati budnima od prve do zadnje minuta u Lisabonu. Ovo je odličan rezultat, da smo pobijedili 2:0 već bi se pisalo „To je to”! Prezadovoljan sam svime, i rezultatom i igrom i doista nema nimalo žaljenja za promašenim šansama, kojih je doista bilo.

Koliko će nedostajati „požutjeli” Šunjić i Leovac?

- Za poziciju lijevog braniča kandidati su Rrahmani, Musa i Šitum, dok umjesto Šunjića mogu igrati Moro i Gojak. Vidjet ćemo, najprije želimo pobijediti Rijeku na Rujevici, a onda ćemo razmišljati o Lisabonu.

Je li ovo bila Dinamova najbolja defenzivna utakmica otkad ste trener?

- Ne. Bila je blizu savršenstva, Benfica je, naime, napravila samo jednu priliku. A protiv Viktorije je bilo savršeno, Česi nisu ni pogledali prema našem golu – rekao je Bjelica, a na upit je li ovom igrom Bruno Petković napokon ispunio sve uvjete i kriterije za pozivanje u reprezentaciju, Dinamov je trener pokazao da mu i sarkazam ide podjednako dobro kao i trenerski posao:

- Mora još dobro odigrati na uzvratu u Lisabonu...

U Benfici „kukaju” da su pali nakon izlaska ozlijeđenog Seferovića i kažu da su sad u problemu, nemau dubinu u igri. Kako to komentirate?

- Ne želim to uopće komentirati. Oni su ostali bez jednog igrača, ma koliko dobar bio, a mi smo bez četvorice, pa ne „plačemo” – rekao je Dinamov trener.

A trener Benfice, Bruno Lage, najprije je davao intervjue za tri portugalske televizije i tek je nakon 40-ak minuta došao pred ostale novinare. Prevoditeljica je imala silnih problema, jer je Lage opširan poput epske pjesme, pa i na najjednostavnije pitanje odgovara po nekoliko minuta. Kao da je imao „teško djetinjstvo”, kao da ga nisu ozbiljno shvaćali kad je bio mali, pa sad te traume rješava kad se dočepa mikrofona... Najprije je rekao:

- Do izlaska Seferovića bili smo dobri, a onda smo ostali bez dubine. Ovaj nam je poraz teško pao, a tek ćemo vidjeti koliko će Seferović pauzirati. Osjetio se umor kod momčadi, to je i logično jer igramo svaka tri dana. Dinamo nas je pritisnuo u veznom redu, pa iako smo dobro počeli i imali jednu šansu, postepeno smo gubili dinamiku igre.

Biste li, s ovim iskustvom, Dinamu sučelili drugi sastav?

- Ne!

Je li vas Dinamo iznenadio?

- Ne, Dinamo je vrlo kompaktna momčad i iskazao je kvalitetu. Iskoristio je taj 11-erac i pobijedio, ali odluka će pasti na Luzu.

Upitali smo trenera Benfice i je li njegova momčad nakon svega zapravo i dobro prošla u Zagrebu, ali odgovor se negdje „izgubio u prijevodu”...

Linker
24. travanj 2024 23:07