Bryan Heynen (u sredini)
 JOHAN EYCKENS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Johan Eyckens/Zuma Press/Profimedia
UTUČENI BELGIJCI

Trener Genka naklonio se Modrima: ‘Odradili su ovo na europski način! Vratar: ‘Ovo je frustrirajuće...‘

‘Što se dogodilo kod drugog penala? Ne znam, možda me udario i netko od mojih‘, kaže vratar domaćih.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2021. 08:03

Kakvi bi bili u redovima Genka nakon velikog domaćeg poraza od Dinama (0:3) u Europskoj ligi, doli pokisli i bezvoljni. Ipak, netko je morao stati pred kamere i mikrofone i odraditi posao prema medijima. Belgijci su skupili dojmove kapetana Genka, Bryana Heynena.

- Bila je ovo jako neugodna večer. Primili smo golove iz dva penala, a zabili su nam i po našoj izgubljenoj lopti. Koštale su nas naše pogreške. Trebali smo izjednačiti kada sam pogodio vratnicu, a nakon prvog penala za njih stvari su samo postale još teže. Počeli smo drugo poluvrijeme s dobrim stavom, ali onda je došao novi penal i crveni karton, to nas je slomilo. Zaslužili smo zabiti jednog, možda i dva gola, ali na kraju piše 0:3.. - rekao je Heynen.

image
JOHAN EYCKENS/AFP/PROFIMEDIA Johan Eyckens/Afp/Profimedia

Izjavu je u mixed-zoni dao i vratar Maarten Vandevoordt, po mišljenju navijača daleko najslabija karika jučer...

- Ovo je frustrirajuće. Sreća danas nije bila na našoj strani. Što se dogodilo kod drugog jedanaesterca? Htio sam pokupiti taj ubačaj i bio sam udaren, ne znam ni sam od koga. Možda i od nekog svog suigrača. Sve u svemu, bilo je i dobrih trenutaka za nas. ali nismo uspjeli zabiti gol. Male pogreške se ne praštaju na ovakvoj razini. Moramo se okrenuti Eupenu za vikend, nema vremena za plakanje.

Na koncu, trener John van den Brom:

- Nisam ovo očekivao. Dinamo je bio oštriji, imao je više želje za pobjedom. Od toga sve počinje... Ovu su utakmicu odradili na profesionalan, europski način. I mi možemo iz toga puno naučiti. Ali, užasno je baš to što mi još moramo učiti... Pomogli smo im kod prvog gola našom otvorenošću, znali smo da su dobri u završnicama svojih akcija. Kad dobiješ kontra sebe dva penala i imaš igrača manje, jako je teško igrati. Zasluženo smo izgubili. Ovo je skupa lekcija za nas, ali ako izvučemo nešto pozitivno iz nje, neće biti tako loše.

Linker
13. kolovoz 2022 16:54