ISABELLA BONOTTO Afp
BURNA REAKCIJA

Trener Juventusa poludio na novinara: ‘Izluđujete me s takvim glupostima, to nije točno!‘

Juventus je propustio pobijediti Nantes u 1. utakmici playoffa Europske lige, a burnu reakciju imao je Max Allegri
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2023. 08:15

Završilo je 1:1 u utakmici u kojoj je Juventus vodio 1:0, te je imao nekoliko jako dobrih prilika za postizanje drugog gola. Dva puta okvir gola je spašavao Nantes, a u sudačkoj nadoknadi došlo je do sporne situacije u kaznenom prostoru francuske momčadi. Činilo se da je igrač gostiju Centonze rukom igrao u kaznenom prostoru nakon udarca Bremera. Reagirao je VAR, glavni sudac Pinheiro išao je pogledati snimku, ali umjesto očekivanog jedanaesterca dosuđen je prekršaj u napadu.

"Imali smo nekoliko prilika za 2:1, ali moramo biti konzistentniji i zabijati više. Nema sada smisla žaliti za prolivenim mlijekom, to nam nimalo neće pomoći. Moramo izboriti prolaz dalje u Francuskoj", rekao je pomirljivo Allegri nakon utakmice.

Ono što je talijanskog trenera zasmetalo je komentar novinara Sky Sporta.

"Ja želim da moje momčadi pobjeđuju s 1:0? Nikad nisam rekao da želim da Juve pobjeđuje s 1:0, izluđujete me s takvim glupostima. Kliše je da želim da moje momčadi pobjeđuju s 1:0, ali nije točno. Pogledajte samo statistike mojih momčadi, uvijek sam imao najbolju obranu i drugi najbolji napad. Od brojki ne možete pobjeći. Pogledajte statistike Milana i Juventusa pod mojim vodstvom. Moje momčadi uvijek zabijaju između 70 i 80 golova po sezoni. Vi nemate argumenata za to što pričate, ja vam pokazujem brojke", rekao je Allegri.

"Vi morate tu nešto pričati da popunite vrijeme, ja ne moram. Vi kreirate priča i širite ih. U nogometu je bitna samo jedna stvar - pobjeđivanje. Nije važno je li to s 1:0 ili 5:0. Svejedno ostaje činjenica da su moje momčadi uvijek imale najbolje obrane i drugi najbolji napad", zaključio je Allegri.

Linker
26. travanj 2024 06:19