Xabi Alonso

 INA FASSBENDER Afp
OČEKUJE SE SPEKTAKL

Trener koji je zaludio svijet traži osvetu u novom ‘finalu prije finala‘: ‘Nogomet mi daje drugu priliku‘

De Rossi je udahnuo život poljuljanoj momčadi i s pravom zaradio produženje angažmana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. travanj 2024. 23:28

Kad su nas već Manchester City i Real Madrid zagrijali za pojam “finala prije finala”, tako bismo mogli okarakterizirati i ogled Rome i Bayer Leverkusena u polufinalu Europske lige.

Premda se kladionice neće složiti (Bayer prvi favorit, Atalanta drugi, Roma treći), recentni rezultati ukazuju da su nogometaši Vučice i Apotekara u najboljoj formi među preostalim kandidatima za naslov drugog po kvaliteti europskog kupa. Ujedno se radi i o reprizi iz prošle godine, tada je Roma zaradila finale 1:0 pobjedom na Olimpicu i “sterilnim” uzvratom u Leverkusenu.

- Sigurno nam taj poraz daje poseban motiv da se pokažemo boljima od Rome. Nogomet nam je dao drugu priliku i moramo ju iskoristiti, veselim se dvoboju - poručio je Xabi Alonso.

No, u prošlom ogledu Alonsov rival bio je Jose Mourinho, kojeg je u međuvremenu zamijenila legenda kluba Daniele De Rossi. Tada, sredinom siječnja, internetom su kružile snimke Mourinhova ispraćaja. Zaplakao je ‘Special One’, s njim i dio navijača, no suze su se brzo pretvorile u radosnice. De Rossi je udahnuo život poljuljanoj momčadi i ostvario 12 pobjeda i tri remija, izgubivši samo dvije utakmice. Inicijalno je bivši veznjak potpisao ugovor do završetka sezone, no vrlo brzo je položio i uvjerio sve okupljenike da staž na Olimpicu mora trajati duže, stoga je jučerašnja objava kluba rijetke uspjela iznenaditi:

“Pozitivan učinak De Rossijevog stožera uvjerilo je vodstvo u posebnu priču. S oduševljenjem objavljujemo da De Rossi ostaje glavni trener Rome i nakon ove sezone, te u doglednoj budućnosti. Daniele vodi klub s poštovanjem i hrabrosti, a njegova glavna snaga su duboka vjera u dobre rezultate usklađene s Rominim vrijednostima, gradom i neusporedivim navijačima”, objavio je rimski klub.

Nakon pobjede nad Milanom i plasmana u polufinale, Romin stručnjak nakratko se dotaknuo novog izazova.

- Alonso je bio elegantan kao nogometaš, vjerujem da je i takav trener. Znam da se Bayer želi osvetiti za prošlu sezonu - kazao je De Rossi.

Linker
20. travanj 2024 23:31