ANDREY SHRAMKO Sputnik Via Afp
KLASA OPTIMIST

Trener Krasnodara uvjeren u prolaz protiv Dinama! ‘Nemojte nas uspoređivati s tim klubom, nismo mi isti‘

Njegov klub jedini je ruski klub koji će na proljeće igrati na tri fronta, prvenstvo, kup i Europa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2021. 18:37

Ne znamo je li Murad Musajev uspio negdje uhvatiti signal iz Maksimira i uživo pogledati utakmicu Dinama i Osijeka, ali sudeći po izjavama u ruskim medijima, trener Krasnodara uvjeren je da će njegova momčad biti potpuno spremna za utakmicu protiv Modrih 18. veljače. Iako službenu utakmicu Krasnodar nije odigrao od sredine prosinca, iako su pripreme trajale gotovo pet tjedana, a na njihovu kraju stigao je u generalki težak poraz od moskovskog Lokomotiva (0:4), Musajev vjeruje da je pred njegovom momčadi uspješan nastavak sezone.

- Nikad nije dovoljno vremena, uvijek bi bilo dobro da imamo još dana za napraviti neke stvari. Međutim, ipak smo bili zajedno pet tjedana i mislim da je to dovoljno za ono što nas čeka na početku nastavka sezone. Bili smo već u ovakvoj situaciji i prije dvije godine, nakon priprema odmah smo igrali u Europi i tada smo prošli dalje, bili smo spremni. Zato ne vidim razlog zašto bi sad bilo drugačije - priča Musajev.

Podsjetimo, Krasnodar je prije dvije godine u 1/16 finala Europske lige izbacio Bayer Leverkusen (0:0, 1:1), a onda ispao od Valencije. Ponosan je trener što je Krasnodar jedini ruski klub koji će na proljeće igrati na tri fronta. Prvenstvo, Kup i Europa. Koji su prioriteti, hoće li neko natjecanje žrtvovati zbog drugog cilja?

- I ja se pitam i ne mogu naći odgovor koje nam je natjecanje važnije. U Kupu najlakše možemo do trofeja, u prvenstvu se još borimo za visoke pozicije, a Europska liga nam je novi izazov nakon Lige prvaka. Zato nećemo žrtvovati nijedno natjecanje, idemo od utakmice do utakmice, u svakoj po pobjedu, putem ćemo se prilagođavati, kad treba više rotirati momčad to ćemo i činiti.

Naravno, Dinamo je već odavno tema u Krasnodarovoj svlačionici, Musajev je Modre dobro analizirao.

- Odlična momčad. Igraju agresivan nogomet, znaju igrati na rezultati, zahtijevaju od suparnika puno energije. No, mi moramo raditi što smo radili i dosad, inzistirati na svojoj igri, po mogućnosti dominirati. Jasno da ćemo neke stvari prilagoditi igri Dinama, međutim, moramo najviše gledati sebe.

Tako govori trener Musajev, koji ima određenih problema u momčadi. Prvi vratar Safonov, koji je branio većim dijelom jeseni i dalje je ozlijeđen. Na vratima je sad 35-godišnji Gorodov. I dalje nema napadača Arija, na pripremama nije zaigrao ni veznjak Utkin, dok je Jonov tek pred kraj priprema bio spreman. Također, Krasnodar nije doveo niti jednog igrača u zimskom prijelaznom roku, a tragao je Musajev za braničem i napadačem.

Dobra je vijest, s druge strane, povratak Brazilaca Kaia nakon ozljede, premda obrana i dalje ne djeluje sigurno, možda je i najslabija točka momčadi. Prema naprijed, pak, Musajev može biti zadovoljan igrom švedskog dvojca Claesson - Berg, a novi adut mogao bi biti Šapi Sulejmanov, desno krilo, koji bi mogao istisnuti tek oporavljenog i još ne posve spremnog Wandersona.

A što o Dinamu kažu igrači Krasnodara?

- Nemojte nas uspoređivati s CSKA-om, mi nismo CSKA. Drugačija smo momčad, imamo drugačiji stil i vjerujemo da se možemo nositi s Dinamom. Odlično smo radili na pripremama, fizički, taktički, momčadski smo se zbližili i siguran sam da ćemo na proljeće biti bolji nego u prvom dijelu sezone - govori lijevi bek, Ekvadorac Christian Ramirez.

No, pitaju se mediji, je li Krasnodar promijenio mentalitet, često je momčad znala padati pred kraj susreta, primati golove u samoj završnici?

- Mislim da nam samo treba vremena i da smo nakon priprema bolji i po tom pitanju. Liga prvaka bila nam je veliki test i škola, a sad je Europska liga naš cilj. Znamo da su sve momčadi koje se natječu u Europskoj ligi vrlo konkurentne, međutim, najviše će ovisiti o nama i o tome koliko daleko želimo ići. Imamo odličan izbor visokokvalitetnih i talentiranih nogometaša i priliku za još jedan veliki iskorak - rekao je Ramirez.

DINAMOVCI ZA EUROPSKU LIGU

VRATARI Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Renato Josipović*, Nikola Čavlina*.
BRANIČI Petar Stojanović, Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Kevin Theophile-Catherine, Dino Perić, Rasmus Lauritsen, Joško Gvardiol*, Marin Leovac, Marijan Čabraja, Tin Hrvoj*, Josip Šutalo*, Roko Jurišić*, Luka Jelenić*.
VEZNJACI Arijan Ademi, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marko Tolić, Josip Mišić, Robbie Burton, Kristijan Jakić, Bartol Franjić*, Tomislav Kriznanić*, Edin Julardžija*, Martin Baturina*.
NAPADAČI Bruno Petković, Mario Gavranović, Mislav Oršić, Lirim Kastrati, Iyayi Atiemwen, Marijo Ćuže*, Ivan Svržnjak*. * igrači na B listi.

KRASNODAR OVE SEZONE

9. 8. Ufa - Krasnodar 0:3 (P)
15. 8. Lokomotiv - Krasnodar 1:0 (P)
18. 8. Krasnodar - Arsenal Tula 2:0 (P)
22. 8. Ural - Krasnodar 1:0 (P)
26. 8. Krasnodar - CSKA Moskva 1:1 (P)
30. 8. Krasnodar - Rostov 1:1 (P)
13. 9. Rotor - Krasnodar 0:3 (P)
18. 9. Krasnodar - Himki 7:2 (P)
22. 9. Krasnodar - PAOK 2:1 (LP)
26. 9. Soči - Krasnodar 1:1 (P)
30. 9. PAOK - Krasnodar 1:2 (LP)
4. 10. Dinamo Moskva - Krasnodar 2:0 (P)
17. 10. Krasnodar - Rubin 3:1 (P)
20. 10. Rennes - Krasnodar 1:1 (LP)
24. 10. Krasnodar - Spartak Moskva 1:3 (P)
28. 10. Krasnodar - Chelsea 0:4 (LP)
31. 10. Ahmat - Krasnodar 2:0 (P)
4. 11. Sevilla - Krasnodar 3:2 (LP)
8. 11. Zenit - Krasnodar 3:1 (P)
21. 11. Krasnodar - Tambov 1:0 (P)
24. 11. Krasnodar - Sevilla 1:2 (LP)
28. 11. Himki - Krasnodar 1:0 (P)
2. 12. Krasnodar - Rennes 1:0 (LP)
5. 12. Krasnodar - Rotor 5:0 (P)
8. 12. Chelsea - Krasnodar 1:1 (LP)
13. 12. Krasnodar - Lokomotiv 5:0 (P)

Linker
17. travanj 2024 10:23