DAMIR KRAJAC/CROPIX
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Tri detalja ključna za uspjeh Dinama: Modri se večeras nikako ne smiju koncentirrati samo na Vlašića!

Dinamo večeras protiv CSKA u Moskvi igra utakmicu 2. kola Europske lige, kako do pozitivnog rezultata?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2020. 15:51

1. Hrabro igrati, ali i pametno
Ruski nogomet, a to se odnosi i na CSKA, nije previše brz, a Dinamu to odgovara. Međutim, Modri ne smiju upasti u zamku, te se danas otvoreno nadigravati s Rusima, jer je momčad Viktora Gončarenka u dobroj formi. Nadalje, CSKA drži kontrolu igre, ne raspada se niti u jednom trenutku. Protiv takvih momčadi mora se biti jako organiziran, što je primarni zadatak Mamićeve vizije za moskovsku utakmicu. Po našem mišljenju, Dinamo nije slabiji od CSKA, makar još uvijek nije onako posložen kako bi to htio biti. Tako da Modri moraju hrabro pokušavati nametnuti svoj stil napadačkog nogometa, ali i punu pozornost posvetiti defenzivnim zadacima, pametno i organizirano probati držati kontrolu utakmice


2. Izbjeći prazan hod
Modri su često ove sezone projicirali crne rupe u igri, imali su praznog hoda. Ta praznina nije trajala pet ili deset minuta, nego ponekad čak i pola sata. Do takvog praznog hoda definitivno ne smije doći u današnjoj utakmici. Crne rupe koštale su Modre poraza od Ferencvarosa, zbog njih se skoro nastradalo u Cluju, bilo ih je i protiv Feyenoorda, ali je srećom Livaković bio u sjajnoj formi. Pa ako ćemo iskreno, čak je zbog praznina u igri zaprijetila i kvalitativno mnogo inferiornija Flora. CSKA je sigurno momčad koja je u stanju iskoristiti svako zastajkivanje u igri, svaku uzaludno potrošenu minutu.

image
VLADIMIR PESNYA


3. Nikako se koncentrirati samo na Vlašića
Nikola Vlašić je najbolji igrač CSKA, najveća zvijezda moskovskog kluba, čovjek koji pokreće njihovu igru, koji asistira i zabija kao na tekućoj vrpci. Međutim, nikako se koncentracija ne smije potrošiti samo na ideju kako ga zaustaviti. Jer bi onda do izražaja mogli doći ostali igrači, koji bio to mogli iskoristiti. Da, Vlašića treba kontrolirati, stajati mu blizu kad prima loptu, ne dopuštati mu da se lako okrene i aktivira svoj brzi i eksplozivni pohod prema golu.

Istina jest da Nikola stalno mijenja pozicije, ali ne treba se zbog toga kompletna defenzivna taktika posvetiti samo njemu.

Linker
10. svibanj 2024 19:20