MATIJA DJANJESIC/CROPIX
VELIKI PROBLEMI

Tri uzastopna poraza, a dolazi Napoli: Svaka tri sata mjerimo temperaturu i neki drugi sastav je u igri

U četvrtak na Rujevicu stiže snažni Napoli u Europskoj ligi
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. studeni 2020. 21:50

Simon Rožman u nedjelju je na Šubićevcu opet morao krpati sastav i nije ga uspio dovoljno dobro zakrpati. Rijeka je u sedmoj ligaškoj utakmici ove sezone protiv Šibenika doživjela treći poraz i s ukupno 12 osvojenih bodova zadržala četvrto mjesto na ljestvici.

Bolji nego lani

Ništa bolje otvaranje sezone nisu imali Riječani ni prošle sezone pod vodstvom Igora Bišćana. Dapače, nakon sedam kola imali su 11 bodova i bili su na petom mjestu. Zanimljivo, gol-razlika je bila ista kao sada - negativnih 8:9. Situacija je u Prvoj HNL ipak dosta drugačija nego lani, jer je Rijeka sedam utakmica odradila u deset kola, tako da ima dosta toga za nadoknaditi. Nema razloga za paniku, druga Gorica i treći Osijek bježe četiri boda, ali obje momčadi od Rijeke imaju utakmicu više. Rijeka je sad u seriji od tri uzastopna poraza u svim natjecanjima, a četiri gubitka zaredom posljednji je put upisala još u listopadu/studenome 2017. kad je također igrala Europsku ligu. Tri zaredom, a preksutra stiže Napoli...

- Igračima sam tri dana govorio o ponašanju jer se jedva čekala ovakva utakmica Rijeke, s nekih strana, ali nismo dobro reagirali, dali smo se isprovocirati. Pričao sam im jer znam da neki jedva čekaju da Rijeka potone. Porazi su sastavni dio igre, no ponašanje na travnjaku sigurno nije bilo na razini. Šibeniku čestitam na zasluženoj pobjedi - prokomentirao je Rožman nakon Šibenika u kojem je i drugu utakmicu zaredom riječki tragičar bio Darko Velkovski.

Reprezentativac Sjeverne Makedonije prošlog je četvrtka rano skrivio kazneni udarac u Alkmaaru, a u nedjelju je od suca Frana Jovića zaradio dva žuta kartona u istoj minuti pa su više od 50 minuta njegovi suigrači morali odraditi posao s manjkom na travnjaku. Neće stoga Velkovskog biti u nedjelju kada Rijeka u novoj važnoj utakmici dočekuje Lokomotivu. Neće biti ni Ivana Tomečaka, koji je akumulirao žute kartone, ali zato obojicu prije toga očekuje još teži dvoboj. U četvrtak u 3. kolu skupine Europske lige na Rujevicu stiže Napoli.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

- Svaka tri sata mjerimo temperaturu i svaka tri sata je neki drugi sastav u igri. U problemima smo, najviše zbog zdravstvenih stvari. Nadam se da će biti deset, odnosno koliko ih treba, 12, osposobljenih igrača za četvrtak da možemo odigrati utakmicu protiv Napolija. Ako neće biti spremni, igrat ćemo s juniorima...

Vratio se Murić

Nije situacija baš tako katastrofalna, ali nije ni daleko od toga. Dobra vijest za Rožmana u Šibeniku je bio povratak oporavljenog Roberta Murića, a manje dobra je da se 25-godišnji Talijan Armando Anastasio baš i nije snašao u prvoj utakmici koju je počeo u sastavu Rijeke. Lijevog bočnog na posudbi iz Monze trener Rožman je u svlačionici ostavio već u poluvremenu.
No, kako sada stvari stoje, Anastasio možda preksutra ponovno starta protiv svojih sunarodnjaka. Jer glavni kandidat za tu poziciju Daniel Štefulj ima problema s ozljedom i zasad je upitan za nastup. Sigurno neće biti dvojice stopera Zorana Arsenića i Nina Galovića, tako da bi ispred Ivana Nevistića i uz Velkovskog trebali ordinirati Hrvoje Smolčić i Joao Escoval. A ispred njih - rupa. Vezni red za koji kandidati ispadaju redovito kao Norwich iz Premier lige.

Testiranje i odmaranje

Slovenac Adam Gnezda Čerin aut je odranije i na njega ne treba računati protiv Napolija, a utakmicu sa Šibenikom zbog ozljeda su propustili Franko Andrijašević, Domagoj Pavičić i Tibor Halilović. Liječnička služba pokušat će ih osposobiti za Napoli, kao i Štefulja, no u Rijeci pušu i na hladno, nisu previše optimistični da će sva četvorica biti spremni.
Jučer su Riječani trenirali, danas će odmoriti od rada, ali pred njima su druge obveze. Moraju, kao i ostali zaposlenici kluba, odraditi testiranje na COVID-19. U srijedu će biti poznati rezultati testiranja, nada se Rožman da će ga svi njegovi učenici položiti s - negativnim.

0:1
izgubila je Rijeka od Reala Sociedada u EL 22. listopada
1:4
izgubila je Rijeka od Alkmaara u EL 22. listopada
0:2
izgubila je Rijeka od Šibenika u HNL-u 1. studenog

Linker
04. svibanj 2024 10:55