Trio POA: Petković, Oršić, Andrić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
OPAKI TERCET

Trio POA je glavna snaga! A vrijeme je i da najbolji igrač listopada napokon zabije gol i u Europi...

Tercet koji je postigao osam od deset zadnjih Dinamovih golova najveća je prijetnja Austrijancima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. studeni 2021. 21:53

Nakon svega, pobjeda i poraza, uspona i padova, lošijih i boljih utakmica, Dinamo je vodeći u HNL-u, prošao je u Kupu i nijedna ambicija nije nepovratno narušena. I u Europi su svi ciljevi još dostupni, međutim, da bi se oni ostvarili, Dinamo treba u četvrtak pobjedu protiv Rapida. Kako riješiti Bečane u Zagrebu, kakvu momčad poslati na travnjak da bi Dinamo uzvratio za onaj neugodan poraz na Dunavu? Što se, zapravo, promijenilo nabolje u igri Dinama zadnjih tjedana?

Prvo ime Modrih u listopadu svakako je bio Komnen Andrić. Zabio je četiri pogotka, tri u HNL-u, jedan u Kupu. Bio je u planovima za nastup i u Beču, ipak, Krznar se odlučio za formaciju bez njega, ušao je umjesto Petkovića u 39. minuti. No, za ovu utakmicu s Rapidom trebao bi biti neupitni starter. Zabio je Rijeci prije Beča, prije pauze i Dragovoljcu, zabio je u Bijelom Brdu, potom i u Velikoj Gorici, te pokazao da je trenutno jedan od onih čija se forma može ocrtati uzlaznom krivuljom.

Zanimljivost jest da je Andrić dosad odigrao samo tri europske utakmice, u prve dvije (Viktoria Plzen, Genk) ušao je u samoj završnici, tek je u Beču odigrao nešto više. Naravno, još nije zabio nijedan gol u Europi, samo mu to nedostaje. Ima li bolje prilike od Rapida da se i tu upiše u strijelce.

Mislav Oršić oscilira u formi, međutim, počeo je češće zabijati. Gol u Bijelom Brdu, direktno iz kornera, o njemu će se još dugo pričati, prije toga bio je strijelac baš u Beču. Sjajno je reagirao u šesnaestercu, bio na pravom mjestu i beskompromisno zabio. Prvi je to njegov europski gol nakon onoga islandskom Valuru. Ako je sve to nagovještaj Oršićeva povratka u pravu formu, u kakvom smo ga gledali prošli sezona, onda je to za Krznara dobra vijest.

Treći koga moramo spomenuti jest - Bruno Petković. Vječna tema, vječno pitanje, je li spreman, u kakvoj je formi i kako će odigrati? Kad je sve kako treba, onda znamo da je razina više za ovu momčad. U Velikoj Gorici je Petković igrao, znači da je zdrav, izborio je kazneni udarac i zabio ga! Iako se u magli nije puno vidjelo, činio se - dobrim. S obzirom da Petkovića u Beču nije bilo punih 50 minuta, a i prije toga nije izgledao najbolje, očekujemo da u četvrtak i on bude pojačanje u odnosu na Beč.

Petković, Oršić i Andrić su od zadnjih deset Dinamovih golova, od reprezentativne stanke naovamo, zabili osam. Ona dva koja nedostaju do desetke priuštili su si Dino Perić i Amer Gojak. Andrić je zabio tri, iz igre, Petković sva tri s bijele točke, Oršić je tome dodao dva. Petković i Andrić k tome su izborili i jedanaesterce. Iz svega toga je jasno da je taj trio, nazovimo ga "POA", uza sve svoje mane i slabije partiture najbolje što trenutno ima Damir Krznar u napadačkom dijelu.

I da se od njih očekuje da protiv Rapida budu raspoloženi, golgeterski efikasni, da budu u pravom izdanju i poguraju Dinamo prema konkretnoj borbi za drugo mjesto u skupini. Petković je i pogotkom u Velikoj Gorici postao najbolji Dinamov strijelac ove sezone sa sedam pogodaka (pet golova s bijele točke i dva iz igre), Oršić je sad na šest, Andrić je već na četiri. Zajedno 17, ali osam, više od pola u zadnjih nekoliko tjedana.

To je aktualni Dinamov napadački arsenal, a gledajući čitavu priču sa svjetlije strane, kažimo i da je Dinamo, bez obzira na nešto neuvjerljiviji dojam, zabijao golove u zadnjih devet utakmica. Od West Hama do Velike Gorice, baš u svakoj! Pa, ako je i točno da ne štima još uvijek baš sve u Dinamovoj igri, ako Krznar ima problema s formom nekih igrača, u napadačkom dijelu ipak Dinamo drži "level". Sad tako treba nastaviti u četvrtak i pobjedom "pomesti pod tepih" one stvari koje nisu najbolje i vratiti se na pobjednički put i u Europi.

Linker
26. travanj 2024 08:05