DAMIR KRAJAC/CROPIX
NAPETA ZAVRŠNICA

U Belgiji posebno proklinju jednog dinamovca, a ohrabrujuće vijesti za Modre stižu iz - Austrije!

Iz kuta pristaša zagrebačke momčadi zanimljive su reakcije iz Beča, tamo se već najavljuje ‘finale‘
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 26. studeni 2021. 08:26

Kako remi Dinama i KRC Genka izgleda iz belgijske perspektive? Komentira se da su gosti odigrali "solidnu utakmicu", a sukus razmišljanja belgijskih medija sublimira De Standaard, koji naglašava "I dalje je sve moguće".

- Racing nakon 1-1 u spektakularnoj utakmici ima šanse prezimiti u Europskoj ligi, no posebno će proklinjati vratara Dominika Livakovića, koji je domaću momčad držao iznad vode s dvije izvrsne obrane u završnoj fazi nadmetanja. Nije remi idealan scenarij za klub iz Limburga, ali sad se mora 9. prosinca pobijediti Rapid kod kuće i nadati se da će West Ham ispuniti svoju sportsku dužnost protiv Dinama. Bilo kako bilo, bod protiv Bečana dovoljan je za nastavak u Konferencijskoj ligi – piše izvjestitelj belgijskog dnevnika iz Zagreba.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Hvali se i trenera Johna van den Broma što je za ključnu utakmicu u Zagrebu napravio četiri izmjene u odnosu na postavu koja je izgubila 0-2 od Beerschota i pitaju se hoće li ostati u momčadi za sljedeća dva važna dvoboja, u prvenstvu i kupu protiv Cluba Bruggea.

Iz kuta pristaša "modrih" zanimljive su reakcije iz Beča nakon Rapidova poraza od West Hama (0-2), jer Bečani mogu pomoći Dinamu da ostane drugi ne izgube li u Genku 9. prosinca, a taj dvoboj već svi nazivaju "finalom". Kurier javlja.

- Prolaz u Konferencijsku ligu bio bi ogroman poticaj za Rapid. Želimo prezimiti u Europi – naglašava sportski direktor Zoran Barišić, a isto kao "minimalni cilj" ističe i kapetan Max Hofmann. Privremeni trener "zelenih" Steffen Hoffman, pak, nervirao se zbog dva primljena pogotka "koja su se mogla izbjeći", no priznaje "igrali smo protiv vrhunske momčadi" i "šteta što nismo iskoristili prilike kojih je bilo više nego protiv Aston Ville".

Podsjećamo da je Rapid 2010. svladao Aston Villu 1-0 pogotkom Nikice Jelavića u 1. minuti.

- Pobjeda u Genku bila bi ogroman poticaj za cijeli klub. Ali, neposredno prije toga je još važnija utakmica, derbi protiv Austrije – poručio je Hoffman.

Kleine Zeitung, pak, zaključuje da u svojoj 300. europskoj utakmici "Rapid nije mogao sakriti razliku u klasi". West Ham "nije dao ništa" i da se tako "slomio san" o Europskoj ligi na proljeće.

Linker
24. travanj 2024 02:47