KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Neiskusni u Europi

Upoznajte sljedećeg suparnika Dinama! Osmi su u Rusiji, a Šveđanin im je jedna od glavnih zvijezda

Krasnodar je debitirao u europskim kupovima u srpnju 2014. godine u kvalifikacijama Europske lige
Piše: HinaObjavljeno: 14. prosinac 2020. 14:11

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u Nyonu.

Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Ruski sastav je plasman u 16-inu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelsea i Seville.

U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza.

image
Krasnodar, brojke
SOFASCORE

Profil Dinamovog suparnika omogućio je: SofaScore

Momčad vodi 37-godišnji trener Murad Musajev, a glavne zvijezde momčadi su švedski napadač Marcus Berg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak Tonny Vilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari.

Kapetan momčadi je bjeloruski stoper Aleksandar Martinovič, a Krasnodar se trenutačno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva sa 27 bodova, 11 manje od vodećeg Zenita.

Za usporedbu, Krasnodar je ove sezone jednom igrao protiv moskovskog CSKA, od kojeg je Dinamo bio bolji u skupini, i susret je završio 1-1.

Klub je osnovan 2008. godine, a već 2011. je nastupio u elitnom razredu ruskog nogometa. Do sada su tri puta bili treći, a igrali su i jedno finale ruskog Kupa 2014. izgubivši od Rosotva.

Zanimljivo, Krasnodar je debitirao u europskim kupovima u srpnju 2014. godine u kvalifikacijama Europske lige.

U posljednjih šest godina najveći europski iskorak napravili su 2017. i 2019. probivši se do osmine finala EL. Prije tri godine ispali su od Celte Vigo, a 2019. od Valencije.

Ove sezone prvi put u povijesti nastupili su u skupini Lige prvaka osvojivši treće mjesto što im je osiguralo prolazak u Europsku ligu.

Svoje utakmice Krasnodar igra na 200 milijuna eura vrijednom stadionu koji je otvoren 2016.

Linker
20. travanj 2024 10:56