CRISTINA QUICLER Afp
NOVOSTI IZ ANDALUZIJE

Upozorenje za Dinamo: Samo je jedna momčad srušila Sevillu u njihovoj tvrđavi, a važan dvojac bit će spreman

Osjeća se respekt prema Zagrepčanima, ali se istodobno ističe neosvojivost Sanchez Pizjuana
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. veljača 2022. 20:24

Prema posljednjim informacijama iz Seville, napadači Anthony Martial i Tecatito Corona trebali bi biti među kandidatima za nastup protiv Dinama u četvrtak. Iako posljednja dva treninga nisu odradili sa suigračima na terenu, nego su vježbali u teretani, iz medicinske službe Seville stigle su informacije da njihova spremnost za okršaj s Dinamom ne bi smjela biti upitna. Među kandidate vraća se i još jedan napadač, Lucas Ocampos, tu je i Jesus Navas, pa trener Andalužana, Julen Lopetegui, može mirnije spavati uoči četvrtka.

Sva je koncentracija u Sevilli usmjerena na dvoboj s našim prvakom, Europska liga dala je Sevilli mnogo, u šest navrata ovaj je klub osvajao to natjecanje, a dodatni motiv Andalužanima svakako daje spoznaja da se ove sezone finalni dvoboj igra na njihovu, Sanchez Pizjuan stadionu.

Opasni strijelci

U španjolskim se medijima ističe podatak da Dinamo dolazi u Sevillu dobro raspoložen, nakon pobjedonosnog niza od 11 utakmica. Osjeća se respekt prema Zagrepčanima, ali se istodobno ističe kako je Sanchez Pizjuan ove sezone neosvojiva tvrđava u španjolskom prvenstvu, pravi domaćinski teren za Sevillu. U 12 domaćih prvenstvenih utakmica, naime, Sevilla je devet puta pobijedila i triput remizirala, nitko još u domaćem natjecanju nije odnio sva tri boda iz Andaluzije.

Jedini ovosezonski poraz na svom Sanchez Pizjuanu nogometaši Seville doživjeli su u skupini Lige prvaka, samo je Lille slavio, pobijedivši 2:1 u 4. kolu skupine G. Nadalje, Sevilla je zabila pogodak na svakoj domaćoj utakmici, na 12 prvenstvenih okršaja postigla je 26 zgoditaka, a u Ligi prvaka četiri gola. Analizira li se učinak najboljih strijelaca Seville, lako se može zaključiti da se kudikamo bolje osjećaju pred svojim navijačima, neusporedivo su ubojitiji doma, nego na gostovanjima.

Od sedam pogodaka koje je postigao, Rafa Mir je pet puta zabio u Sevilli, dvaput u gostima. Ocampos je, pak, u četiri navrata bio strijelac kod kuće, a samo jednom vani, dok je Papu Gomez sva svoja četiri pogotka postigao na Sanchez Pizjuanu. I ti su podaci svakako dodatno upozorenje Dinamu, treba očekivati goropadnu Sevillu i pripremiti se na napade domaćina.

Zgusnuti ritam

Sevilla “puše za vrat” madridskom Realu u španjolskom prvenstvu, nakon 24 odigrana kola ima 50 bodova, četiri manje od vodećih Madriđana, sedam više od trećeplasiranog Betisa, velikog gradskog suparnika. I taj podatak da je momčad iz Andaluzije praktički jedini konkurent Realu u borbi za naslov, svakako dodatno upozorava Zagrepčane na oprez, ali može biti i dodatni uteg Andalužanima uoči dvoboja s Dinamom. Jer, već u nedjelju popodne Sevilla gostuje u Barceloni kod Espanyola, pa Lopetegui napominje:

- Ulazimo u zgusnuti ritam utakmica i moramo biti pametni. Ne smijemo zaboraviti da 65 sati nakon dvoboja s Dinamom igramo tešku utakmicu u Barceloni. Neki igrači nisu potpuno spremni, mogu u ta nepuna tri dana odigrati jednu, ali ne i dvije takve utakmice i toga moramo biti svjesni – kaže Lopetegui.

Vratar Seville, Marokanac rođen u Montrealu, Yassine Bono, čvrsta je karika. O dvoboju je govorio za “Canal Sur Radio:

- Europska liga je za Sevillu uvijek posebno natjecanje. Istina je da smo sezonu počeli u Ligi prvaka, ali ne shvaćamo ovo doigravanje za nastup u Europskoj ligi kao degradaciju. Štoviše, imamo velike ambicije, momčad smo koja raste i u utrci smo za dva trofeja - rekao je Bono.

Sevilla ove sezone kod kuće

Pobjede - 10

15. 8. Rayo Vallecano 3:0 (P), 22. 9., Valencia 3:1 (P), 25. 9. Espanyol 2:0 (P), 24. 10. Levante 5:3 (P), 30. 10. Osasuna 2:0 (P), 23. 11. Wolfsburg 2:0 (LP), 4. 12. Villarreal 1:0 (P), 18. 12. Atletico Madrid 2:1 (P), 9. 1. Getafe 1:0 (P), 11. 2. Elche 2:0 (P)

Remiji - 4

14. 9. RB Salzburg 1:1 (LP), 20. 11. Alaves 2:2 (P), 21. 12. Barcelona 1:1 (P), 22. 1. Celta Vigo 2:2 (P)

Porazi - 1

2. 11. 2021. Sevilla - Lille 1:2 (LP)

Linker
19. travanj 2024 17:53