Damir Krajač/Cropix
INTERVJU ZA SN

‘Usporedba Mamićevog i Bjeličinog Dinama? Stvarno je teško reći jesmo li bili bolji prije ili smo sad!‘

Stoper maksimirskog kluba podignuo je formu i dio je europski nepropusne obrane
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2020. 17:00

Kevin Theophile-Catherine nije često pred mikrofonima i kamerama, nije “tip od medija” i spektakularnih izjava. Uvijek ozbiljan, služben, ali i samouvjeren. Uhvatili smo ga kratko prije zadnjih utakmica sezone, ipak je i on jedna od “kockica” u savršenom Dinamovom obrambenom mozaiku, koji je u Europi zasad neprobojan.

Doduše, nije odigrao sve utakmice, propustio je onu u Moskvi te protiv WAC-a u Zagrebu, ali se sveukupno gledajući uklopio u to odlično defenzivno izdanje Mamićeve momčadi.

Često je Theophile znao “odlutati”, sjećamo se njegovih velikih pogrešaka protiv Šahtara i Cluja, još nekoliko kikseva pred vlastitim golom, taj njegov lakat zna poletjeti... No, raste i njegova forma, u zadnjim mu se utakmicama nema što zamjeriti, a u Rotterdamu je također odigrao dobro, pa potom i u Koprivnici.

Nije još sve gotovo

Naravno, uoči utakmice s CSKA-om, uoči završnice skupine Europske lige, još smo se malo vratili u Nizozemsku, bila je to stvarno odlična Dinamova partija.

- Da, bila je lijepa pobjeda, dobra utakmica, dobar posao svih nas. I onih u napadu i nas u obrani, jer mi smo momčad i funkcioniramo kao momčad. Uoči Europske lige zadali smo si cilj, proći skupinu, to smo i ostvarili vrlo uvjerljivo. Možemo malo uživati u tome, ali nije ipak još sve gotovo, čeka nas još važnih utakmica.

Dinamo je tako odjednom postao simbol jake i čvrste obrane, a ne tako davno primao je i u HNL-u previše golova za svoje standarde. Što se to dogodilo s ovom momčadi da je postala tako sigurna, tako čvrsta u zadnjoj liniji?

- Nema tu nikakve tajne. Jednostavno, momčad napreduje, igrači su sve bolji individualno, pa onda raste i čitava momčad. Nije se ništa posebno promijenilo da bih mogao reći napravili smo “to” i “to”. Jako puno radimo i treniramo, iz utakmice u utakmicu smo sve bolji. Ne samo u obani, nego i u napadu. Kad dobro radiš, onda je napredak logičan slijed.

Sad još slijedi utakmica protiv CSKA-a. Što možemo očekivati u četvrtak? S obzirom da utakmica nije presudna za konačan ishod, da je prvo mjesto u skupini osigurano, hoće li momčad ići po pobjedu ili je bitnije zadržati praznu mrežu pa da se Dinamo pohvali i tim povijesnim dosegom?

- Nemam kristalnu kuglu da znam kakva će biti utakmica, ali znam s kojim razmišljanjima ćemo mi ući u utakmicu. Idemo po pobjedu i u tom susretu, a pritom ćemo pokušati zadržati i praznu mrežu. S takvim ciljevima ulazimo u svaku utakmicu, pa neće ni ova biti iznimka. Trebamo razmišljati pozitivno, kao i dosad, biti svi zajedno, gurati prema istom cilju, igrači na terenu, oni na klupi. To je recept za nove uspjehe, vjerujem kako neće izostati.

Dvojica njegovih suigrača u obrani zapravo su nova lica u prvih 11 ove sezone. Rasmun Lauritsen pokazao se već kao pojačanje, dok Joško Gvardiol dokazuje klasu u svakoj utakmici, već je ostvario i bogat transfer.
- Gvardiol je stvarno jako dobar igrač, kvalitetan, vidi se to na svakom treningu. I potpuno je zaslužio sve što mu se događa. A Lauritsen se brzo prilagodio, pokazao da ima mjesta u momčadi. Uopće nije bilo teško uigrati se s njim.

Trebalo je vremena

Popularno je uspoređivati ovaj Dinamo s onim zadnje dvije godine koji je vodio Nenad Bjelica. Kako Theophile vidi ovaj Dinamo u odnosu na onaj zadnjih sezona?

- Ne želim previše uspoređivati, nije to ni lako. Trebalo nam je neko vrijeme da se adaptiramo, priviknemo na zahtjeve novog trenera i stožera, sve je to normalno. Dosta igrača je tu bilo i u protekle dvije godine, neki su otišli, neki novi došli, tako da je stvarno teško reći jesmo li bili bolji prije ili smo bolji sad. Bitno je da živimo i radimo dobro, međusobno smo jako pozitivni i odlično funkcioniramo, na dobrom smo putu i samo trebamo nastaviti na isti način.

Potpis novog ugovora? Ooo, pa to je bilo davno..

Htjeli smo se malo vratiti u prošlost, u ljetne mjesece. Sjećamo se, Theophile je bio na odlasku, nije potpisao novi ugovor, Dinamo je već tražio zamjenu. A onda tko zna koji preokret, preko noći se predomislio, i on i klub, potpisao je novi ugovor, postao najplaćeniji Dinamov igrač. Međutim, to su stvari o kojima Theophile nevoljko razgovara.


- Ooo, pa to je bilo davno. Ne volim pričati o tome, bilo je prije par mjeseci, a i nema se puno toga reći. Pregovarali smo, dogovorili smo se, ostao sam ovdje, sretan sam u Zagrebu, sve je dobro. Razmišljam samo o tome da na travnjaku budem što bolji i to je to, ne znam što bi o tome više pričao.

31 godinu ima defenzivni nogometaš rođen u Saint-Brieucu
2023. istječe ugovor ovog Dinamovog braniča s modrim klubom
74 utakmice dosad je odigrao za Dinamo i pritom je dao dva gola

Linker
26. travanj 2024 18:12