Cristiano Ronaldo i društvo danas stižu u Kišinjev

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
LOV NA VELIKU SENZACIJU

Utakmica karijere za hrvatskog trenera, bivši Vatreni poručuje: ‘Već sam jednom zapaprio Manchester Unitedu!‘

‘I Dinamo je pokazao kako možeš iznenaditi Engleze‘, poručuje uoči sudara s jednom od najskupljih momčadi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2022. 13:35

Stjepan Tomas večeras vodi trenersku utakmicu karijere. U Kišinjev stiže Manchester United, jedna od najglamuroznijih i najskupljih ekipa na svijetu. Šerif stoga čeka spektakl koji će se igrati pred rasprodanim stadionom, premda Tomas i igrači ne mogu igrati na svom stadionu u Tiraspolu, jer je ta regija na neki način dio Rusije.

Tomas engleskog velikana čeka u odličnom raspoloženju. U 1. kolu Europske lige Šerif je kao gost uvjerljivo (3:1) projurio kroz Nikoziju slaveći protiv neugodne Omonije.

- Ta nas je utakmica napunila samopouzdanjem, napokon smo počeli i zabijati šanse koje stvaramo kroz igru. Jedva čekamo utakmicu, a jasno vam je da je atmosfera u klubu i oko kluba izvanredna, jer čeka nas susret u kojem možemo samo uživati - kaže nam Stjepan Tomas.

Mislite li samo uživati ili i pokušati iznenaditi United?

- Naravno da ćemo dati i zadnji atom snage da ostvarimo pobjedu. Imamo mi svoje adute, moji su igrači tjelesno moćni, jaki i brzi, imaju što pokazati.

Kakvu taktiku ste pripremili?

- Napast ćemo od prve minute haha... Gledajte, kao igrač sam već jednom "zapaprio" Manchester Unitedu. Prošlo je jučer točno 23 godine kako sam kao igrač Croatije na Old Traffordu odigrao 0:0. To je bio povijesni rezultat protiv momčadi koja je tada bila možda najjača u Europi. Sada moji igrači mogu samo ponoviti to što smo mi tada pokazali. Bili smo izrazito hrabri, koncentrirati, išli smo "u meso" u svakom duelu, pomagali smo jedan drugom svih 90 minuta i napravili senzaciju. To je recept.

image

Stjepan Tomas

CHALOUPKA MIROSLAV/ČTK/PROFIMEDIA

Potom se Tomas osvrnuo i na Dinamovu utakmicu protiv Chelseaja.

- I Dinamo je pokazao kako možeš iznenaditi Engleze. Svih 90 minuta bez pogreške, igrači su disali kao jedan, nitko nije napravio korak unatrag. Nema drugog recepta. Imat ćemo pun stadion iza sebe, imamo vjeru u svoje mogućnosti i idemo napraviti čudo. Ili barem dati sve od sebe, pa da si nemamo što reći nakon utakmice.

Englezi najavljuju da će Ten Hag čuvati neke igrače. Izostanak Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala vjerojatno znači da će Ronaldo startati, što je njegova posljednja prilika da postigne prvi klupski gol u sezoni prije listopada. Posljednji put kada nije zabio na klupskoj razini u kolovozu i rujnu, imao je 19 godina i bio je u svojoj drugoj sezoni u Unitedu 2004. godine. Od tada je prošlo 18 godina.

Međutim, United je u 1. kolu doma izgubio od Real Sociedada. Raphael Varane, Lisandro Martinez, Scott McTominay, Bruno Fernandes i Jadon Sancho nisu započeli tu utakmicu, što znači da je iza njih čak 11 dana u kojima nisu bili izloženi pravom naporu koji donosi utakmica. Bilo bi nelogično da Ten Hag odabere jako "šarenu" postavu.

To nije dobra vijest za Tomasa i njegove igrače, ali nije njih puno briga tko će biti s druge strane. Na Transfermarktu Šerif vrijedi 14 milijuna eura, a United 750 milijuna. Tko god da zaigra vrijedi više nego kompletna momčad iz Moldavije...

Linker
26. travanj 2024 12:31