DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POD VELIKIM UPITNIKOM

Utrka s vremenom u Maksimiru: Hoće li Dinamov dvojac biti spreman za četvrtfinale s Villarrealom??

Liječnička služba na čelu s Ivicom Smodekom čini sve da važan dvojac osposobi za četvrtfinale EL
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. ožujak 2021. 08:03

U vrijeme akcije vatrene reprezentacije, Maksimir je postao trkačka staza. Ali, ovoga puta ne trče nogometaši, nego Dinamova liječnička služba na čelu s Ivicom Smodekom. Protivnik je - vrijeme! Vodi se žestoka utrka s vremenom kako bi se za utakmicu četvrtfinala Europske lige osposobili Joško Gvardiol i Bruno Petković. Kao što vjerojatno znate, Joško ima problema s butnim mišićem, a Bruno je na sudaru s Goricom zaradio luksaciju zgloba lijevog ramena.

- Joško Gvardiol i Bruno Petković su u procesu rehabilitacije. Liječnička služba dat će sve od sebe da obojicu igrača osposobimo što prije zbog važnosti ovog razdoblja za klub. U utrci smo s vremenom, a zasad ide sve po planu - kazao nam je Dinamov liječnik Ivica Smodek.

Pitanje forme

Sve je jasno iz tih rečenica Dinamovog šefa liječničke službe. Ne žele se davati nikakve prognoze, to bi, uostalom, bilo neozbiljno dok još traje proces rehabilitacije. Međutim, sve ipak ide prema tome da bi i Gvardiol i Petković mogli biti spremni za sudar s Villarrealom. Jer, oporavak modrog dvojca ide jako dobro, nema razloga da se tako i ne nastavi. Jedino je problem vrijeme, brzo će taj 8. travanj, nema još puno dana do prvog maksimirskog sraza sa Španjolcima.

Povratak Gvardiola i Petkovića bio bi iznimno važan za Krznarovu momčad, makar će logično biti pitanje u kakvoj će natjecateljskoj formi biti Gvardiol, koji će izbivati s terena dulje od Petkovića, te, naravno, hoće li se Krznar ipak odlučiti za onu momčad koja je briljirala i proslavila se protiv Spursa. Možda bi instaliranje mladog Gvardiola ipak bio preveliki rizik s obzirom na stanje u kojem je bio. No, ne treba Gvardiol startati u udarnih jedanaest, ne treba igrati cijelu utakmicu, može ga se koristiti u minutaži koju može odraditi na najvišoj mogućoj razini potrebnoj za suparnika kakav je Villarreal.

U ovom trenutku nam se čini bitnije da se osposobi Bruno Petković. Jer, s njim u momčadi Dinamo ima neku sasvim drugu dimenziju. Uostalom, vijdeli smo kako je Petko nedostajao izborniku Daliću u utakmici s Slovenijom. On bi se sigurno lakše nosio s visokom i snažnom slovenskom obranom, hrvatska igra s njim sigurno ne bi bila tako jalova i napadački bespomoćna. Petković treba Vatrenima, ali isto tako i Dinamu protiv Villarreala, zato je zaista neophodno da liječnička služba plavog kluba pobijedi u toj utrci s vremenom.

Ogromna šteta

Naravno, u Maksimiru pozorno prate što se događa s njihovim igračima u drugim reprezentativnim selekcijama. Jer, sigurno bi bilo jako, jako loše da se ozlijedi još netko od Krznarovih štićenika.

Pred Modrima je zaista jedna od najvažnijih utakmica u povijesti, plasman u polufinale Europske lige bio bi rezultat koji bi imao snagu najvećih sportskih dostignuća kluba, vjerojatno i jedno od najvećih iznenađenja europskog nogometa u novije doba. Bila bi ogromna šteta da u tim sudarima s Villarrealom Dinamo ne igra u svom najboljem sastavu.

GVARDIOL
- ozljeda butnog mišića se zakomplicirala u odnosu na prve prognoze, bio je prisiljen otkazati Bišćanov poziv na Euro U-21, a zadnja odigrana utakmica bio mu je Slaven Belupo 3. ožujka na maksimirskom travnjaku
PETKOVIĆ
- na sudaru s Goricom, igranom u Maksimiru 21. ožujka, zaradio luksaciju zgloba lijevog ramena, propalo mu je priključivanje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za tri kvalifikacijske utakmice u ožujku

8. travnja u 21.00 igra se prva utakmica Dinama i Villarreala u Zagrebu
15. travnja u 21.00 igra se prva utakmica Villarreala i Dinama u Zagrebu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:14