Imanol Alguacil sa svojim igračima
 JOSE JORDAN
KOMPLIMENTI PRIJE UTAKMICE

Velike pohvale trenera Reala: ‘Rijeka je uzela puno manje od onoga što je zaslužila i stiže po pobjedu‘

‘Ako ju ne pritisneš snažno lakoćom ti dođe pred gol i stvara prilike‘, kaže trener Real Sociedada
Piše: HinaObjavljeno: 03. prosinac 2020. 08:24

Real Sociedad će s oporavljenim Davidom Silvom ići po pobjedu u četvrtak protiv Rijeke kako bi se približio prolasku skupine Europske lige, izjavio je u srijedu trener vodeće momčadi španjolskog prvenstva Imanol Alguacil.

"Ovo nam je najvažnija utakmica jer je iduća. Takva je bila i ona prošla. Pobijedimo li učinit ćemo dodatni korak prema ostvarenju našeg cilja, no neće biti lako jer Rijeka svakoj momčadi u grupi zakomplicira život", izjavio je 49-godišnji Alguacil na konferenciji za medije u baskijskom gradu San Sebastianu, u kojem će se Real Sociedad i Rijeka sučeliti u petom kolu Europske lige.

image
Imanol Alguacil
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

"Rijeka zbija redove pa se onda dobro otvara prema naprijed. Ako ju ne pritisneš snažno, lakoćom ti dođe pred gol i stvara prilike. Otežala nam je posao u prvom susretu, a također i Napoliju u dvije utakmice", rekao je Alguacil.

Rijeka je u prvom kolu na domaćem terenu izgubila 0-1 od Real Sociedada pogotkom u sučevoj nadoknadi, a nakon toga je upisala još tri poraza.

U grupi, Napoli ima devet bodova, Real Sociedad i AZ Alkmaar po sedam, a Rijeka je bez bodova.

Premda je ostala bez izgleda za prolazak skupine, Alguacil vjeruje kako će Rijeka nastojati osvojiti bodove u Baskiji.

"Ja, da sam na njihovom mjestu, igrao bih za nešto, za grb na dresu. Oni će se htjeti pokazati i željeti će pobjedu. Dosad su ostvarili puno manje od onoga što su zaslužili. Odigrali su jako dobro u dvije utakmice protiv Napolija", ocijenio je.

Rijeka je izgubila od Napolija 1-2 doma i 0-2 u Napulju. U četvtak ju u San Sebastianu čeka težak posao jer je Real Sociedad vodeća momčad španjolskog prvenstva, a nakon ozljede joj se vraća i najpoznatiji igrač, 34-godišnji veznjak David Silva.

"On je dobro, vrhunski. Igrači poput njega ne žele propustiti ovakve utakmice. On i njegovi suigrači priželjkivali su njegov povratak. Svjesni smo koliko nam je bitna ova utakmica te puni želje ulazimo u nju", istaknuo je Alguacil.

Silva je od ponedjeljka trenirao sa suigračima nakon što je propustio posljednje dvije utakmice protiv AZ-a i Villarreala u prvenstvu koje su završile 0-0 i 1-1.

"Dobro je što nam se vraća Silva, no loše je što ćemo biti bez Aritza", rekao je 23-godišni defenzivni vezni Igor Zubeldia.

Naime, Aritz Elustondo, 26-godišnji stoper, ozlijedio se prošli vikend protiv Villarreala pa ne konkurira za nastup protiv Rijeke.

"Hoću li ga zamijeniti ja? Igram i na poziciji središnjeg braniča pa bih mogao sutra zaigrati ondje. Na toj poziciji sam stekao automatizam te se osjećam ugodno na njoj. Na raspolaganju sam kao i uvijek da pomognem momčadi", rekao je Zubeldia.

Uvjeren je kako bi pobjedom Real Sociedad učinio veliki korak prema osvajanju jednog od vodeća dva mjesta u skupini.

"Jasno je da sutra želimo osigurati prolaz u iduću fazu natjecanja. Da bi smo to postigli moramo samo raditi ono što znamo. Mislim da će utakmica biti teška, fizički intenzivna, jer igrači Rijeke dobro zbijaju redove u obrani, a zatim izlaze prema naprijed", zaključio je Zubeldia

Linker
12. travanj 2024 09:25