DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
U NAJGORI TRENUTAK

Veliki peh: Hrvatska ostaje bez mlade zvijezde Dinama, Mourinho za Modre sprema poseban plan

Radi se o takvoj vrsti ozljede mišića koja zahtijeva fizikalnu terapiju dvaput dnevno...
Piše: N. Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 10. ožujak 2021. 11:08

Joško Gvardiol nije samo otpao za prvu utakmicu protiv Tottenhama u Londonu (četvrtak, 21.00, Arenasport 3) nego vrlo vjerojatno i za uzvrat u Maksimiru, a prema nekim informacijama upitan mu je i Euro U21 u Sloveniji!

Iako se na dan derbija s Rijekom smatralo da je izostavljen iz kadra samo radi predostrožnosti, to je i sam mislio, pretrage su pokazale da je stanje kvadricepsa takvo da se ne smije riskirati. Radi se, naime, o takvoj vrsti ozljede mišića koja zahtijeva fizikalnu terapiju dvaput dnevno i ne može se sa sigurnošću prognozirati ništa, sve ovisi o tijeku terapije. Koliko smo shvatili, dok kontrolne snimke pokažu da je mišić skroz oporavljen, bez hematoma, nema povratka nastupima, koliko god se igrač subjektivno osjećao dobro.

Dinamo, naravno, ne želi ništa riskirati, jer važnije je imati Gvardiola u travnju ili svibnju zdravog, a poglavito za završnicu Eura U21 ili čak A-reprezentaciju, ovisno o raspletu skupine u ožujku u Kopru. Također, ne smije Joško ni na pripreme u RB Leipzig doći ozlijeđen...

Što se, pak, postave Zorana Mamića tiče, ne bi trebalo biti nepoznanica. Istrčat će istih 11 kao protiv Rijeke, kad je 19-godišnjeg Gvardiola zamijenio 13 godina stariji Marin Leovac i bio vrlo dobar.

Nije Leovac jesenas i proljetos puno nastupao, imao je i neke ponude ali ga klub nije pustio, sad se to pokazuje dalekovidnom odlukom, jer Leovac je lijevi bek s međunarodnim iskustvom za razliku od povratnika u Maksimir Marijana Čabraje (24), koji se tek treba priviknuti na seniorske zahtjeve u plavom dresu u HNL-u. Što se, pak, suparnika tiče, Dinamo se sprema za najjači Tottenham, iako je moguće da starta pričuvni napad (Lamela, Delle Ali, Bergwijn - Carlos Vinicius) i vratar (Hart) te kombinirana obrana (Tang, Sanchez, Dier, Daviesanga) i defenzivni dio veznog reda (Winks, Sissoko).

Linker
28. travanj 2024 20:08