Damajn Raknić
REAKCIJA TRENERA NAKON ŽDRIJEBA

VIDEO: BJELICA PREPUN SAMOPOUZDANJA UOČI SPEKTAKLA PROTIV VELIKANA 'Oni su apsolutni favorit, ali Dinamo može pobijediti i Real Madrid na Bernabeu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2019. 14:51

Nakon što je na Maksimiru pred gotovo 30 tisuća navijača uspio nadoknaditi 2:1 iz prve utakmice u Plzenu, Dinamo je izborio osminu finala Europske lige, a ždrijebom u Nyonu i idućeg protivnika. Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv portugalskog velikana Benfice odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu.

Trener Nenad Bjelica priznao je kako je htio izbjeći neke od velikana, ali se ne predaje i vjeruje u još jednu dobru utakmicu svoje momčadi.

- Benfica spada među sedam, osam klubova koje smo željeli izbjeći, ali što je tu je, dobro ćemo se pripremiri. Prvu utakmicu igramo u Zagrebu pred svojim navijačima, a vidjeli sete što smo u stanju napraviti. Vjerujem da ćemo se u iduća dva tjedna dovoljno informirati i pripremiti za njih.

Jeste li gledali Benficu ranije?

- Benfica je europski nogometni gigant i godinama je u samom vrhu uz Porto i Sporting. Gledao sam ih protiv PAOK-a, to je jedna brza i neugodna momčad s puno Brazilaca ili igrača koji su tamo odrasli. Bit će jako teško, ali vjerujemo u našu momčad, šanse postoje.

Iskustva s Portugalcima?

- Igrao sam protiv Porta kada sam vodio Austriju Beč. Tamo je bilo 1:1, vodili smo dugo, ali primili pogodak pred sam kraj. Doma smo izgubili 1:0. Ali, to smo trebali dobiti. Ne vjerujem da će nas Benfica podcijeniti. Ako pogledaju utakmicu protiv Viktorije moraju nas respektirati.

Je li prednost prva utakmica kod kuće?

- To može, ali i ne mora biti prednost. Nama je najvažnije da napunimo Maksimir i da damo sve od sebe. Treba ostvariti dobar rezultat kod kuće i s nadom u prolaz otići u Portugal.

Benfica igra izrazito napadački nogomet. Kako se pripremiti za takvog protivnika?

- Ne treba se previše za njih psihološki pripremati jer ćemo biti maksimalno fokusirani na tog protivnika. Znamo kako se treba postaviti. S dobrom obranom protiv takvih se momčadi može igrati. Radi se o vrhunskim igračima i o vrhunskom klubu. Atmosfera će sigurno i tamo biti sjajna, očekujemo dvije velike utakmice.

Potencijalni hrvatski reprezentativac, Filip Krovinović igra u Benfici.

- Ne poznajem ga previše, znam da je dobro igrao, ali se potom ozlijedio. To je top klub s jako puno kvalitetnih igrača. Tamo ne možete igrati ako nemate vrhunsku kvalitetu. Ali, nadam se da ćemo im se dobro surpostaviti.

Benfica se u Portugalu bori za nalsov može li to Dinamo iskoristiti?

- Kada sam razmišljao o klubovima koje bi volio izbjeći, onda bi to bila i Benfica, ali s njima se može igrati. Njima je sigurno prioritet osvajanje prvenstva te dirketni plasman u Ligu prvaka nego ostvarenje tog cilja kroz Europsku ligu. Možda im fokus bude malo više na tim utakmicama. Benfica je apsolutni favorit, ali Dinamo može pobijediti i Real Madrid na Bernabeu. Dok god ima šanse mi ćemo se boriti.

PAROVI OSMINE FINALA:

DINAMO (HRV) - Benfica (Port)

Chelsea (Eng) - Dynamo Kijev (Ukr)

Eintracht Frankfurt (Njem) - Inter (Ita)

Napoli (Ita) - RB Salzburg (Aut)

Valencia (Špa) - Krasnodar (Rus)

Sevilla (Špa) - Slavia Prag (Češ)

Arsenal (Eng) - Rennes (Fra)

Zenit (Rus) - Villarreal (Špa)

NAPOMENA: Prve utakmice na rasporedu su 7. ožujka, a uzvratni ogledi su sedam dana kasnije.

---------------------------------------------------------------

Linker
02. svibanj 2024 00:20