Lukas Grgić

 Fot. Jacek Stanislawek/400mm.pl/imago Sportfotodienst/profimedia
EUROPSKA LIGA

VIDEO: Dinamovac na posudbi sjajnim golom donio europsku pobjedu Slovencima, Grgić srušio Turke

Potencijalni protivnik Rijeke već se nazire, jer Molde je s 3:0 ispratio Belgijce iz Norveške
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2024. 22:14

Završene su prve utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu i poprilično je jasno tko će dočekati Rijeku u play-offu ako momčad s Kvarnera izbori plasman. Vjerojatno će to biti Molde, koji je s 3:0 ispratio Cercle Brugge iz Norveške.

Sve je bilo jasno već nakon pola sata igre. Molde se izredao pred golom Belgijaca pogocima Kristiana Eriksena (3.), Magnusa Wolffa Eikrema (18.) i Martina Linnesa (30.), a moglo je biti i više da je Emil Breivik u 85. minuti realizirao kazneni udarac.

U Turskoj je, pak, glavnu pozornost ukrao Lukas Grgić. Bivši igrač Hajduka zabio je jedini pogodak za svoj Rapid Beč na gostovanju kod favoriziranog Trabzonspora. Grgić je u 67. minuti sjajno reagirao glavom na ubačaj Guida Burgstallera i donio 1:0 pobjedu Austrijancima. Beljo je igrao za rapid do 68. minute, a Borna Barišić ušao je za Trabzonspor u 82. minuti.

Pogodak Grgića pogledajte OVDJE.

Banjalučki Borac doživio je 1:2 poraz na Farskim Otocima protiv Klaksvíka. Za domaćine je zabio Pall Klettskaro (10.), da bi autogol Patricka Da Silve vratio stvari na početak. No, Borac je ubrzo morao igrati s igračem manje jer Sebastian Herrera zaradio je direktno isključenje u 33. minuti, a tri minute kasnije Kristofer Odemarkbakken postavio je konačni rezultat u korist Klaksvíka.

I Luka Menalo imao je svoju večer. Dinamovac na posudbi u Celju donio je 1:0 pobjedu svjoj momčadi pogotkom u 34. minuti utakmice s gostujućim Shamrock Roversom. Menalo je primio loptu na 20-ak metara od gola, nanizao dvojicu i iz teške ukošene pozicije matirao suparničkog vratara. POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Uzvrati su na rasporedu za tjedan dana.

Linker
08. rujan 2024 22:35