REUTERS/Osman Orsal
ALEN HALILOVIĆ BEZ NASTUPA ZA MILAN

VIDEO: FENER NAKON DEBAKLA U MAKSIMIRU OPET U IGRI ZA PROLAZ SKUPINE, MILAN I ARSENAL UVJERLJIVO PRVI Nastupili Ozobić i Pongračić, Jedvaju 7 minuta

Piše: HinaObjavljeno: 05. listopad 2018. 00:15

Fenerbahče se nakon visokog poraza u Zagrebu ipak vratio u igru za prolaz skupine u Europskoj ligi. Turska momčad u posljednje vrijeme prolazi kroz teške trenutke te je u sedam utakmica uoči ogleda sa Spartakom upisala čak pet poraza, od kojih je posljednji bio u prvenstvu, na gostovanju kod Rizespora (3:0). No, Fener je na domaćem terenu u Istanbulu nadvisio slovačkog suparnika rezultatom 2:0.

Bila je to potpuno zaslužena pobjeda Cocuove momčadi, koja je od početka diktirala ritam i kontrolirala zbivanja na terenu. Ukupno su igrači Fenerbahčea uputili 14 udaraca prema suparničkim vratima, od toga ih je pet bilo u okvir, dok od Spartakovih 10 udaraca niti jedan nije išao u okvir vratiju.

Junak susreta bio je 30-godišnji alžirski napadač Islam Slimani koji je nakon ne baš uspješnih epizoda u Leicesteru i Newcastleu preselio u Tursku. Postigao je Slimani oba pogotka protiv gostiju iz Trnave i na taj način okrunio bolju i konkretniju igru Fenerbahčea. Prvi put poentirao je u 52. minuti kad je iskoristio slabu reakciju gostujućeg vratara Chudyja i loptu iz blizine smjestio u mrežu, a drugi je gol stigao u 69. minuti. Ayew je ubacio s lijeve strane i pred Spartakovim vratima pronašao Slimanija koji je poentirao glavom s osam metara.

Rezultati by SofaScore

Nogometaši Milana, Arsenala, Salzburga i Bayer Leverkusena upisali su i druge pobjede u natjecanju po skupinama Europske lige, približivši se drugom krugu natjecanja već nakon dva kola.

Milan je u skupini F na San Siru pobijedio Olympiacos s 3:1 premda su gosti vodili sve do 70. minute. Grčki sastav je poveo golom Miguela Angela Guerrera u 14. minuti, no domaćin je u zadnjih 20 minuta okrenuo rezultat golovima Cutronea (70', 79') i Higuaina (76'). Alen Halilović nije nastupio za domaći sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Real Betis je pobijedio F91 Dudelange s 3:0. Na ljestvici vodi Milan sa šest bodova, Real Betis ima četiri boda, Olympiacos jedan, a Dudelange je bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Arsenal je u susretu 2. kola skupine E na gostovanju u Bakuu pobijedio Karabag s 3:0 golovima Sokratisa Papastathopoulosa (4'), Emilea Smitha Rowea (53') i Mattea Guendouzija (80'). Za Karabag je do 67. minute igrao Filip Ozobić.

U drugom susretu Sporting je na gostovanju u Ukrajini pobijedio Vorsku Poltavu s 2:1 postigavši oba gola u sudačkoj nadoknadi.

Vladislav Kulač je golom u 10. minuti doveo domaćine u vodstvo i sve do same završnice Ukrajinci su bili u prednosti. Izjednačio je Fredy Montero u 90. minuti, a u trećoj minuti nadoknade pobjedu Sportingu donio je Jovane Cabral. Josip Mišić nije igrao za Sporting.

Na ljestvici vode Arsenal i Sporting s po šest bodova, dok su Vorska Poltava i Karabag bez bodova.

Rezultati by SofaScore

U B skupina RB Salzburg je pobijedio Celtic s 3:1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu golom Odsonnea Edouarda (2'). Golove za austrijskog prvaka zabili su Dabour (55', 73'-11m) i Minamino (61'). Celtic je od 72. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen James Forrest.

Za Salzburg je cijeli susret igrao Marin Pongračić, dok Filip Benković nije nastupio za Celtic zbog ozljede.

Identičnim rezultatom RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Rosenborg. Golove za njemački sastav zabili su Jean-Kevin Augustin (12'), Ibrahima Konate (54') i Matheus Cunha (61'), dok je gol za Rosenborg zabio Issam Jebali (79').

Na ljestvici vodi RB Salzburg sa šest bodova, Celtic i RB Leipzig imaju po tri boda, a Rosenborg je na nuli.

Rezultati by SofaScore

U skupini A Bayer Leverkusen je pobijedio AEK Larnacu s 4:2, dok je Zurich porazio Ludogorec s 1:0.

Golove za 'Apotekare' zabili su Havertz (44'), Alario (49', 88') i Brandt (90'+2'), dok su golove za goste zabili Trichkovski (25') i Raspas (90'+1'). Tin Jedvaj je za Bayer igrao posljednjih sedam minuta.

U susretu između Zurich i Ludogoreca presudio je pogodak Palssona šest minuta prije kraja utakmice.

Na ljestvici vode Bayer i Zurich s po šest bodova, dok su AEK i Ludogorec bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 17:11