Screenshot: Youtube
ČEKAJU SUPARNIKA

VIDEO: GOLIJADA U SOFIJI, HAJDUK NOVOM POBJEDOM IZBORIO PLASMAN U 3. PRETKOLO EUROPSKE LIGE Caktaš zabio dva gola i iskupio se za pogrešku

Nogometaši Hajduka pobijedili su Slaviju 3:2 u Sofiji u uzvratnoj utakmicim 2. pretkola Europske lige i s ukupnih 4:2 izborili plasman dalje gdje će igrati protiv boljeg iz susreta između Rudara i Steaue.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. kolovoz 2018. 11:41

SLAVIJA SOFIJA - HAJDUK 2:3 (Ivanov 45' p., Jomov 70' / Jurić 24', Caktaš 55' p., 86')

SLAVIJA: Stergiakis - Martinov, Gamakov, Stanisavljević, Velkoski - G.Ivanov, Karabeljov, Uzunov - Jomov, Čunčukov 5,5 (od 71., Angelov-), Cvetanov (od 59. Šokolarov).

TRENER: Zlatomir Zagorčić.

HAJDUK: Ljubić - Juranović, Mikulić, Lopez, Fomitschow - T.Bašić, Beširović (od 6. Jurić), Caktaš - Hamza (od 77. Vučur), Said, Gyurcso (od 66. Šego).

TRENER: Željko Kopić.

Hajduk je usprkos silnim kadrovskim problemima ipak ispunio očekivanja, Splićani su na uspješan način zaključili putovanje u Sofiju, pobijedili su domaću Slaviju (3:2), što je značilo ukupno 4:2 za Hajduka. Pokazalo se da su realna predviđanja o tome kako je Hajduk bolji, točnije koliko zapravo Slavija nije dorasla splitskom sastavu.

Hajduk je već od 24. minute imao timbranu vizu za sljedeću rundu pretkvalifikacija s obzirom na to da je splitski klub došao u vodstvo golom Stanka Jurića, pa je tako postavljen sveukupni rezultat od 2:0.

Stanko Jurić, 22-godišnji vezni igrač, debitirao je u Sofiji, u igru je ušao odmah u trećoj minuti kad se ozlijedio Beširović. On je u 14. minuti jedan centaršut T.Bašića pokušao skrenuti u mrežu Grka Stergiakisa, ali je to bilo neuspješno. Međutim, deset minuta kasnije izvedena je ista kombinacija, opet je Toma Bašić dobio loptu na desnom krilu, svojom ljevicom je poslao idealan centaršut, gađao je baš Jurića, koji je ovaj put glavom neobranjivo poslao loptu u mrežu Slavije.

Do tog gola Hajduk je imao inicijativu, ali bez posebnih prilika za gol, kao što je bilo i kod domaćina Slavije, koja je preko Čučunkova u 29. minuti mogla doći do izjednačenja, ali je bugarski napadač šutirao jako slabo. I poslije vodstva momčad Željka Kopića nastavila u ofenzivnom stilu, reklo bi se više s razlogom da odagnaju igru dalje od svojih vrata nego baš sa željom da povećaju vodstvo. Domaćini konfuzni, potpuno neuvjerljivi, ipak su došli do izjednačenja. Mijo Caktaš je u završnici prvog poluvremena potpuno nepotrebno zakačio Karabeljova, na rubu kaznenog prostora, u poziciji kad bugarski napadač nije imao mogućnosti ugroziti mrežu Ljubića. Udarac s bijele točke uspješno je izveo Galin Ivanov i tako vratio kakve takve nade svojoj momčadi da ipak mogu izvesti preokret.

Tanke su bile nade domaćina s obzirom na to da je Hajduk u 55. minuti došao do novog vodstva od 2:1, strijelac je bio Caktaš, također iz kaznenog udarca. Caktaš je u stvari izazvao taj prekršaj Uzunova, jer je prebacio loptu glavom, a bugarski igrač je iza njega skočio raširenih ruku i kad ga je lopta pogodila u lijevu ruku talijanski sudac je bez premišljanja pokazao na bijelu točku.

Poslije tog gola Caktaša priča oko plasmana u sljedeću rundu je zaključena s obzirom na to da je do kraja Slavija za prolaz trebala pobjedu od 4:2 (znači, trebala su im tri gola). Ipak domaćini su još jednom izjednačili u 70., Šokolarov je s desne strane iz blizine snažno šutirao, Ljubić izvanredno obranio, ali je na odbijenu loptu pored ukipljenih igrača obrane Hajduka, naletio Jomov i pogodio mrežu za 2:2.

Odmah poslije tog gola trener Hajduka Kopić pojačao je obranu uvođenjem Stipe Vučura umjesto Barryja. No, na kraju je Caktaš, jedan perfektno izvedeni slobodni udarac od strane Tome Bašića, uspio skrenuti u mrežu za pobjedu gostiju od 3:2

Hajduka je bodrilo preko 400 navijača, koji su ustrajno navijali za svoje ljubimce. Bilo je nekih strahovanja od mogućih incidenata navijača Hajduka i Levskog s obzirom na to da su prošlog ljeta prigodom gostovanja Levskog u Splitu bugarski navijači doživjeli neke napade od naših huligana, ali je u Sofiji sve prošlo u najboljem redu.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv bokljeg iz ogleda rumunjskog FCSB-a i slovenskog Rudara iz Velenja u kojemu FCSB ima prednost od 2-0 ostvarenu u prvoj utakmici u Velenju.

Linker
07. svibanj 2024 23:54