Dominik Livaković

 DAMIR KRAJAC Cropix
DUEL SUNARODNJAKA

VIDEO Hrvati skrojili dramu u završnici Europske lige. Livaković obranio penal mladom Vatrenom pa primio gol

Jose Mourinho uspješno je startao europsku priču s Fenerbahçeom
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 20:44

Jose Mourinho uspješno je startao europsku priču s Fenerbahçeom. Turski klub pobijedio je 2:1 na domaćem terenu protiv uinoin Saint-Gilloisea u prvom kolu Europske lige, a pritom je briljirao reprezentativni vratar Dominik Livaković.

Bolji ulazak u utakmicu Belgijci nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, pa ih je u 26. minuti kaznio domaći stoper Caglar Söyüncü. Nade u bod poprilično su se srozale kada je branič USG-a Kevin Mac Allister zaradio izravno isključenje u 73. minuti, da bi Fener povisio vodstvo u 82. nakon autogola Christiana Burgessa.

Međutim, nije tu bio definitivan kraj za goste. U 90. minuti Bright Osayi-Samuel napravio je prekršaj i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a sudac je dodijelio kazneni udarac Belgijcima. Bio je to hrvatski duel - vratar Livaković protiv centarfora Franje Ivanovića, a uspješnijim se pokazala "jedinica" Vatrenih. Ivanović je pucao ulijevo, Livaković ga je pročitao, no minutu kasnije morao je vaditi loptu iz mreže nakon što je Ross Sykes smanjio vodstvo Fenera. Ivanović je zapucao s distance i pogodio stativu, a Sykes se prvi našao na odbijenoj lopti.

Unatoč blagoj drami u završnici, Fener je održao vodstvo i zaradio tri boda. U idućoj europskoj utakmici čeka ih Twente u gostima, dok USG dočekuje Bodo/Glimt.

U drugoj utakmici ovog termina Rangers je zasluženo pobijedio u gostima Malmo 2:0 u susretu gdje je domaćin prvi puta pao nakon samo 56 sekundi. Toliko je trebalo gostima za prvi pogodak, a strijelac je bio Bajrami. U ostatku utakmice Rangers je bio bolji, mogao je i ranije osigurati tri boda, ali je sve zaključeno u 76. minuti. Tada je McCausland zatresao domaću mrežu za konačnih 2:0.

Linker
26. rujan 2024 23:28