Juve i Barca

 AFP
EUROPSKA LIGA

Video: Juve u Torinu nije uspio slomiti otpor Nantesa, sjajna utakmica i golijada Uniteda i Barce na Nou Campu

Mourinhova Roma poražena je na gostovanju u Salzburgu, Red Bull je stigao do prednosti kasnim pogotkom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. veljača 2023. 23:10

Odličnu utakmicu odigrali su Barcelona i Manchester United. Spektakl europskih velikana u play-offu Europske lige ispunio je očekivanja, ponudio je kvalitetnu igru i pogotke, a pitanje pobjednika bit će riješeno u uzvratu na Old Traffordu.

Prvi je zaprijetio domaćin, u 8. minuti De Gea je obranio udarac Lewandowskog. Potom je Alonso tukao iz slobodnog udarca, pa Pedri iz voleja, no nedostajalo je preciznosti.

Iako je Barcelona imala veći posjed i inicijativu, nakon pola sata probudili su se i gosti te su u nekoliko dolazaka pred domaća vrata opasno zaprijetili. Pokušao je Sancho, pa je Ter Stegen obranio pokušaje Weghorsta, Casemira i Rashforda. Zbog ozljede je u 42. minuti igru napustio Pedri, zamijenio ga je Sergi Roberto.

Prvo poluvrijeme bilo je zabavno i kvalitetno, no nedostajali su pogoci koji su stigli u nastavku. Barcelona je povela nakon kornera u 50. minuti. Ubacio je Raphinha, a Marcos Alonso je glavom matirao De Geu.

Još se nije stišalo slavlje navijača Barcelone, a Marcus Rashford je u 52. minuti nakon odlične lopte Freda iskosa s desne strane pogodio bliži Ter Stegenov kut. Bio je to već 22. Rashfordov pogodak ove sezone.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Nisu Crveni vragovi stali na tome, uslijedio je ekspresni preokret. Rashford je nakon kornera ubacio u sredinu, a Fernandes je pogodio domaćeg stopera Koundéa od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Ni Barca se nije predavala, tribine Camp Noua su proključale kad je Raphinha u 76. minuti sjajnim golom izjednačio na 2:2. U prvom trenutku učinilo se da je strijelac Lewandowski, no ispostavilo se da ni on ni Varane nisu dirali loptu koju je s desne strane uputio Brazilac.

Xavijeva momčad je u završnici tražila kazneni udarac nakon što je Fred igrao rukom, nije ga dobila. Fatijev udarac obranio je De Gea, ostalo je 2:2.

Josip Juranović bio je u početnoj postavi Union Berlina na gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu. Gostima je u 65. minuti VAR poništio pogodak zbog igranja rukom, pa je ogled završen bez pobjednika. Tako su Kopljanici zaustavili niz od šest uzastopnih pobjeda gostiju iz Berlina, no Union nije nezadovoljan ni remijem, o prolasku će odlučivati pred svojim navijačima. Juranović je početkom nastavka zaprijetio iz slobodnog udarca, domaći je vratar lijepo obranio.

Igor Jovićević ostavio je odličan dojam s ukrajinskim Šahtarom u Ligi prvaka, a u nastavku europske sezone njegovi su Rudari u Varšavi dočekali francuski Rennes.

Krenulo je odlično za ukrajinskog prvaka, već u 11. minuti 22-godišnji veznjak Dmytro Kryskiv zabio je za vodstvo, da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Artem Bondarenko iz kaznenog udarca pogodio za 2:0.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Rennes je zaigrao bolje u nastavku te je u 59. minuti Doku asistirao Toku Ekambiju za smanjenje Šahtarove prednosti na konačnih 2:1. Lovro Majer je u 77. minuti zamijenio strijelca Ekambija, dok je Neven Đurasek ostao na klupi Rudara iz Donjecka.

Mourinhova Roma poražena je na gostovanju u Salzburgu, Red Bull je stigao do prednosti kasnim pogotkom. Pavlović je u 88. minuti ubacio, a Nicolas Capaldo glavom zabio za konačnih 1:0.

Kad je u pitanju eliminacijska faza Europske lige, jedna momčad uvijek je posebno inspirirana. Sevilla ni ovaj put nije razočarala, priredila je pravu uživanciju svojim navijačima. Temperamentni Jorge Sampaoli nadmudrio je kolegu Ruuda van Nistelrooya na klupi PSV-a i slavio s 3:0.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu te je pokrenuo krasnu akciju za treći pogodak. Ubacio je hrvatski veznjak u kazneni prostor gdje je loptu prihvatio Ocampos i petom je proslijedio do Nemanje Gudelja koji ju je snažnim udarcem poslao pod gredu.

>>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Andalužani su poveli preko En Nesyrija u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a na 2:0 je povisio Ocampos u 50. minuti. Gudeljov gol stigao je samo pet minuta kasnije, PSV je ‘nestao‘ u desetak minuta i teško će sljedećeg tjedna nadoknaditi minus od tri pogotka u Eindhovenu.

Juventus u Torinu nije uspio slomiti otpor Nantesa, momčadi koja drži 13. mjesto u francuskom prvenstvu. Povela je Stara dama golom srpskog napadača Dušana Vlahovića u 13. minuti, no Ludovic Blas je iz kontranapada nakon sat vremena igre vratio stvari na početak. Bio je to jedini udarac gostiju u okvir, dok su se domaći pošteno ispromašivali, u četiri minute čak triput su pogodili gredu.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

U sudačkoj nadoknadi VAR je pregledavao mogući kazneni udarac za Juventus, no na kraju je portugalski sudac Pinheiro označio prekršaj u napadu.

Golijadu je vidjela publika u Leverkusenu, gdje je Monaco slavio s 3:2. Gosti iz Kneževine poveli su autogolom Lukasa Hradeckog u 9. minuti, no Apotekari su preokrenuli početkom nastavka. Izjednačio je Moussa Diaby u 48. minuti, a za 2:1 zabio je Florian Wirtz.

Napadao je domaćin, ali je Monaco u 74. minuti ipak stigao do izjednačenja pogotkom Krepina Diatte, a potom i do pobjede golom kojeg je Alex Disasi postigao u 2. minuti sudačke nadoknade.

Danski Midtjylland je u Lisabonu poveo kasnim golom Egipćanina Emama Ashoura u 77. minuti, no u 4. minuti sudačke nadoknade Sebastian Coates je glavom poentirao za Sporting i postavio konačnih 1:1.

>>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE


REZULTATI:

Barcelona - Manchester United 2-2 (Alonso 50, Raphina 76/Rashford 53, Kounde 59-ag)

Šahtar Donjeck Rennes 2-1 (Kriskiv 11, Bondarenko 45-11m/Ekambi 59)

Ajax - Union Berlin 0-0

RB Salzburg - Roma 1-0 (Capaldo 88)

Juventus - Nantes 1-1 (Vlahović 13/Blas 60)

Sporting Lisabon - Midtjylland 1-1 (Coates 90+4/ Ashour 77)

Bayer Leverkusen - Monaco 2-3 (Diaby 48, Wirtz 57/Hradecky 9-ag, Diatta 74, Disasi 90+2)

Sevilla - PSV Eindhoven 3-0 (En Nesyri 45+2, Ocampos 50, Gudelj 55)

Linker
07. svibanj 2024 03:06