Christopher Nkunku, dvostruki strijelac

 MIGUEL MEDINA Afp
USPJEH NIJEMACA

VIDEO: Leipzig fantastičnom igrom izbacio Atalantu, Gvardiol i Olmo ušli u polufinale Europske lige

Susret između Atalante i RB Leipziga pratite uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: HINA, Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2022. 20:39

ATALANTA - RB LEIPZIG 0:2 (Nkunku 18', 87'-11m)

ATALANTA: Musso - Hateboer, Demiral (od 70' Scalvini), Palomino, Zappacosta - De Roon, Freuler (od 88' Pašalić) - Malinovski (od 58' Muriel), Koopmeiners, Boga (od 70' Mirančuk) - Zapata.

RB LEIPZIG: Gulacsi - Simakan, Orban, Gvardiol (od 79' Halstenberg) - Henrichs (od 73' Klostermann), Kampl (od 79' Poulsen), Laimer (od 73' Adams), Angelino - Dani Olmo, Nkunku - Andrè Silva (od 64' Szoboszlai)

Nogometaši RB Leipziga izborili su plasman u polufinale Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala u Bergamu pobijedili Atalantu sa 2-0 nakon 1-1 iz prve utakmice. Prije dvije godine RB Leipzig je izborio plasman u polufinale Lige prvaka u kojem je izgubio od PSG-a, a sada je stigao i do polufinala Europske lige. Nakon što je prva utakmica u Leipzigu završila 1-1, njemački sastav je u Bergamu slavio sa 2-0 izborivši polufinale u kojem će igrati protiv pobjednika susreta između Rangersa i Brage. U prvom susretu Portugalci su pred svojim navijačima slavili sa 1-0.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Christopher Nkunku (18, 87-11m). Za goste je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 88. minute.

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini već u petoj minuti, no Davide Zappacosta je pucao ravno u Petera Gulacsija. Gosti su uzvratili u 18. minuti i to pogotkom. Konrad Laimer je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je ipak asistirao do Nkunka koji je lijepo pogodio za 1-0. U završnici prvog dijela i Laimer se mogao upisati u strijelce, ali je pucao pored desne stative. Laimer je mogao zabiti i u 57. minuti, no iz blizine je pucao loše.

Prvu veliku priliku u nastavku Atalanta je dočekala u 63. minuti kada je Hans Hateboer pucao iz blizine malo iznad prečke. U 78. minuti opasno je zaprijetio Duvan Zapata, ali je mreža njemačkog sastava ostala nedirnuta. Pitanje pobjednika je razriješeno u 87. minuti kada je Nkunku zabio iz kaznenog udarca za 2-0. Francuski veznjak je prij toga sam izborio jedanaesterac i potom ga realizirao.

Leipzig je ovom pobjedom produžio niz bez poraza na 13 susreta u svim natjecanjima, dok je Atalanta produžila crnu seriju na četiri utakmice bez pobjede.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je u Bergamu, Leipzig slavi pobjedu od 2:0 i plasman u polufinale Europske lige.

90' Sudačka nadoknada iznosit će čak sedam minuta.

88' Sada je trener Gasperini tek uveo Marija Pašalića, ušao je hrvatski reprezentativac umjesto Freulera.

87' GOOOOOL! Nkunku za 0:2. Musso je pročitao stranu, ali udarac je bio prejak.

>>> DRUGI POGODAK NKUNKUA POGLEDAJTE OVDJE <<<

86' Jedanaesterac! Nkunku je izbio sam pred Mussa nakon dodavanja Poulsena, ispala je obrana Atalante, a Musso ruši Nkunkua. Lahoz pokazuje na bijelu točku.

83' Atalanta ima loptu u nogama, navijači je bodre s tribina, no nedostaje joj pravih prilika i konkretnih akcija po pitanju njihove europske budućnosti za ovu sezonu.

79' Iz igre je sada izašao hrvatski reprezentativni stoper Joško Gvardiol, umjesto njega ubačen je Halstenberg

75' Ubačaj na Zapatu neće rezultirati prigodom za Atalantu, ali bit će zato novih žutih kartona za talijansku momčad. Sada je javnu opomenu dobio i Koopmeiners.

70' Dvije promjene kod Atalante, ulaze Mirančuk i Scalvini umjesto Boge i Demirala.

68' Sjajno je sada Nkunku izvozao dvojicu članova Atalantine obrane i po ulasku u šesnaesterac opalio, no pogodio vanjsku stranu mreže. Bilo je tu doticanja lopte, bit će korner za Nijemce.

64' Hateboer! Ubačaj iz slobodnog udarca na drugu stativu, tamo je Nizozemac ostao zaboravljen, ali lopta je iz voleja otišla visoko preko gola. Nova je promjena kod Nijemaca, Szoboszlai ulazi umjesto Silve.

62' Festival žutih kartona se nastavlja, sada je požutio i Orban, stoper gostiju.

59' Zbog nesportskog ponašanja sada su žute kartone zaradili Freuler i Zapata, a jednog je maločas dobio i Demiral. Nervozni su domaći, za koje odnedavno igra i Muriel umjesto Malinovskog.

image
MIGUEL MEDINA Afp

55' Kakva šansa za Leipzig! Velika pogreška Mussa u koraku, propustio je laganu loptu lijevom rukom, a zakasnio je Laimer reagirati bolje na drugoj stativi pa se Musso bacio za loptom i odbio u korner.

52' Nema jedanaesterca! Ostaje sve kako jest, Lahoz je Malinovskom objasnio da je lopta od desne odbijena u lijevu ruku, nije bilo namjere za takvom igrom, a ruke nisu niti povećavale obujam Olmova tijela. Dakle, utakmica se nastavlja.

49' Dva slobodna udarca imala je Atalanta, u drugom, izvedenom točno s crte kaznenog prostora Boga je pogodio Danija Olma. Pogodila je Olma lopta u ruku, a domaći su jako protestirali budući da Lahoz ništa nije svirao... Gledao je to VAR, a sad će i Lahoz otići provjeriti na monitor...

46' Kreće drugo poluvrijeme dvoboja, nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Na odmor se ide s prednošću RB Leipziga od 1:0. Krasna je to bila kontra Laimera i Nkunkua, koja uostalom donosi i ukupnu prednost Nijemcima od 2:1. Hoće li biti promjena, saznat ćemo u nastavku.

39' Šut glavom Andrea Silve izbacio je Demiral u korner, još jednom su opasno zaprijetili gosti, a sada će imati i udarac iz kuta.

35' Još jednom Koopmeiners nakon sjajnog dodavanja Zapate, no udarac nizozemskog veznjaka završava u bloku njegova vlastitog suigrača Freulera. Dvije dobre prilike za talijanski sastav...

33' Opalio je Koopmeiners iz sve snage s ruba kaznenog prostora s lijeve strane. Nije to bilo loše, kao ni izgradnja te akcije, no lopta odlazi iznad grede.

27' Domaći pokušavaju, Atalanta vidno želi čim prije izjednačiti, no u ovih desetak minuta nema pravih prilika za to učiniti. Leipzig se sjajno, organizirano brani.

22' Zasad se nije dogodio odgovor domaćih, Atalanta i nije u nekoj bajnoj formi u posljednje vrijeme...

18' GOOOOOL! RB Leipzig vodi! Kakva kontra. Laimer to vuče, ne vraćaju se nogometaši Atalante, a Nkunku je strijelac. Strašan gol, neuhvatljivi su bili Nijemci za obranu Atalante.

image
MIGUEL MEDINA Afp

>>> POGODAK ZA VODSTVO LEIPZIGA POGLEDAJTE OVDJE <<<

17' Velika opasnost za goste! Hateboer prolazi po desnoj strani, nakon toga Malinovski tuče, ali Gulacsi sjajno brani. Najbolja šansa iz Atalantine kuhinje do sada.

13' Sada je Musso prvi puta bio primoran na intervenciju. Henrichs je ubacio s desne strane, Laimer natrčao na loptu, ali Musso je bio brži i spretniji u tome dvoboju.

10' Udarac Laimera iz velike daljine nakon jednog dosta spornog kornera za Leipzig. Smatraju domaći navijači da mu je prethodilo zaleđe... Nije bilo opasnosti za vrata Mussa.

6' Novi pokušaj domaćih, ovoga puta Gulacsi brani udarac Zappacoste. Probali su domaći još jednom organizirati dobru akciju preko bokova.

4' Bit će ovo otvorena utakmica u kojoj će obje momčadi aktivno tražiti pogodak. Jedan je dobar ubačaj sada uputio Boga u kazneni prostor, nije bilo nikog u petercu...

18.45 Utakmica u Bergamu je počela. Sudi je dobro poznati Španjolac, Antonio Mateu Lahoz.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj u Bergamu. Na klupi domaćih u susret će krenuti Mario Pašalić, dok je Joško Gvardiol u prvih 11 gostiju iz Leipziga.

Linker
24. travanj 2024 10:56